Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση της "Φλόγας" για το βιβλίο «Ο Καρκινόδρακος»

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση της "Φλ...

Εντυπωσίασε με την διαχείριση του δύσκολου θέματος του βιβλίου, ο γιατρός – συγγραφέας Χρήστος Σίνης

Ένα δύσκολο και ιδιαίτερο επώδυνο θέμα όπως είναι ο καρκίνος στα παιδιά το μετέτρεψε σε ευχάριστο  ανάγνωσμα-θέαμα, επιτρέποντας στην παιδική φαντασία να διαχειριστεί με τον τρόπο που εκείνη γνωρίζει το θέμα αυτό, ο γιατρός – συγγραφέας και μέλος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Χρήστος Σίνης.

«Ο Καρκινόδρακος» είναι ένα παραμύθι για μικρούς αλλά και μεγάλους καθώς ο καθένας μπορεί να πάρει τα μηνύματα που αρμόζουν στην ηλικία του. Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Κυριακή στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τμήμα Πάτρας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Αγοράς Αργύρη.

Όπως ανέφερε ο εκδότης της Ελληνοεκδοτικής Διονύσιος Βαλεριάνος αλλά και ο συγγραφέας του βιβλίου είναι το μοναδικό  παγκοσμίως βιβλίο,  που ασχολείται με τον καρκίνο των παιδιών και την απώλεια, σε μορφή παραμυθιού, προσεγγίσιμη από παιδιά.

«Μπορούμε λοιπόν πια να μιλάμε ανοιχτά για τον καρκίνο, ακόμα και στα παιδιά. Αυτό έτσι κι αλλιώς ήταν και είναι ένας από τους στόχους της ΦΛΟΓΑΣ, και αυτό το βιβλίο βάζει ακόμα ένα λιθαράκι σ’ αυτό το οικοδόμημα..

Και σιγά-σιγά θα μπορούμε να μιλάμε και για την απώλεια. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που και τα παιδιά το ζουν, μη κατανοώντας ίσως την ακριβή σημασία της απώλειας αυτής. Από ένα νεκρό φύλλο που πέφτει, ένα ζωάκι που φεύγει απ’ τη ζωή, ως ένα παππού, μια γιαγιά, ένα θείο, ένα γονιό και –κάποτε- ένα αδελφάκι, είναι συχνή η αίσθηση της απουσίας και της απώλειας και για τα παιδιά, αφού κι αυτά ζουν μαζί με μας, στον ίδιο κόσμο» ανέφερε  κ. Σίνης το κείμενο του οποίου σε συνδυασμό με την έξοχη εικονογράφηση με ταιριαστούς  χρωματικούς συνδυασμούς  του Νίκου Γιαννόπουλου επιτυγχάνει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

«Αυτό το παραμύθι, πρωτοτυπεί κατά το ότι η πρωταγωνίστρια δεν βγαίνει κερδισμένη η ίδια δίνει όμως το δικό της κέρδος τροφή για όλα τ’ άλλα παιδιά…αφήνει παρακαταθήκη στους δικούς της την αγάπη τους οδηγεί στη "Φλόγα", που μαζί με τις άλλες, πολλές «ΦΛΟΓΕΣ» του κόσμου όλου,  προσφέρουν όχι οίκτο και λύπηση-που δε χρειάζονται- αλλά αγάπη χωρίς όρους, ελπίδα χωρίς αντάλλαγμα  σε αμέτρητα παιδιά που πασχίζουν για τη ζωή τους. Λέω λοιπόν, πως ακόμα κι αυτό, είναι ένα χαρούμενο τέλος, κι ας μη νίκησε η πρωταγωνίστρια..» κατέληξε ο συγγραφέας.

Την παρουσίαση του βιβλίου γλύκανε με τη ζεστή φωνή της η ηθοποιός Όλγα Μωραΐτη η οποία διάβασε αποσπάσματα.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση η μητέρα και μέλος της «Φλόγας» Άννυ Κωστούρου για το πολύπλευρο έργο του Συλλόγου υπογράμμισε τη δημιουργία του ξενώνα δίπλα στα παιδιατρικά νοσοκομεία όπου φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους τα παιδιά και οι γονείς τους που προέρχονται από την επαρχία, τη νοσηλεία κατ οίκον, τη μισθοδοσία γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα τμήματα νοσηλείας και θεραπείας των παιδιών με καρκίνο στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, τα οποία έχει εξοπλίσει με μηχανήματα αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ, τη νοσηλεία κατ’ οίκον μα πάνω απ όλα, όπως υπογράμμισε η κ. Κωστούρου είναι:

«Η αγκαλιά λοιπόν είναι  πολύτιμη για αυτούς που την έχουν ανάγκη. Την αγκαλιά αυτή την άνοιξαν διάπλατα  οι γονείς του χτες για τους γονείς του σήμερα και οι γονείς του σήμερα για τους γονείς του αύριο.

Πέρα όμως από τις πληροφορίες για το μεγαλεπήβολο έργο της, για όσους γνωρίζουν ή για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει  και ποιος ο ρόλος της ΦΛΟΓΑΣ της καρδιάς μας, στο χώρο του Ξενώνα μας, του σπιτιού μας,  όπως ονομάζουμε όλοι εμείς οι γονείς που  μαζί με τους μικρούς μας ήρωες ζήσαμε εκεί μοναδικές στιγμές, η ΦΛΟΓΑ είναι η οικογένειά μας, όλοι ανεξαιρέτως από την Πρόεδρό μας, την Διευθύντρια, τα κορίτσια στη γραμματειακή υποστήριξη, τους φύλακες άγγελούς μας που επέβλεπαν και συντόνιζαν σε βάρδιες όλους μας εκεί, τους δασκάλους και Καθηγητές, τις ευπρεπίστριες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, μόνο αμέριστη προσφορά και αγάπη έχουν μάθει να δίνουν απλόχερα. Όλοι μαζί, παιδιά και γονείς σαν μια μεγάλη οικογένεια, μοιραστήκαμε και μοιραζόμαστε την λύπη, τον πόνο, το δάκρυ, τη χαρά όταν τα νέα είναι ενθαρρυντικά.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο αρχιμανδρίτης π. Θεοδόσιος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης.

Επίσης το λόγο πήραν ο αντιπεριφερειάρχης υγείας Αντώνης Χαροκόπος, ο καθηγητής Παθολογίας Κώστας Χρυσανθόπουλος, ο πρόεδρος της Εταιρείας Παιδιών που ανήκουν στο Φάσμα του αυτισμού Θωμάς Γκορίλας και διευθυντής της Μονάδας Παιδιών και Εφήβων του Π.Γ.Ν.Π. Ανδρέας Ηλιάδης.  Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Ρουμελιώτης, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Ζαφειρόπουλος, η πρώην δημοτική σύμβουλος Τασία Μανωλοπούλου, η πρόεδρος του ΕΕΣ Τμήμα Πάτρας Μόνικα Σολωμού και το μέλος του Δ.Σ. Μαρία Χαλιάσου, η πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Μαχητές» Μάρθα Χριστοπούλου, η κ. Κατερίνα Μανώλη από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, η κ. Ιωάννα Ροδοπούλου από την Κιβωτό της Αγάπης, η κ. Αδαμαντία Δημοπούλου από τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω»,   η κ. Άντα Ρεμούντη από την Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Πατρέων, η κ. Ουρανία από το Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, η κ. Σίσσυ Αυγερινού κ.α..

Επίσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η εκπρόσωπος του Κέντρου Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή» Αλεξάνδρα Σαρμά μοίραζε ενημερωτικά φυλλάδια και έπαιρνε δείγματα σάλιου από υποψήφιους δότες.

Το Τμήμα Πάτρας της «Φλόγας» εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Πατρέων για την διάθεση της αίθουσας, στο κέτερινγκ «Σεμέλη»  καθώς και στην οικογένεια Παπαχρίστου του Βιβλιοπωλείου «Γωνιά του Βιβλίου» η οποία μέχρι τέλος του χρόνου θα διαθέτει το παραμύθι προσφέροντας μέρος των εσόδων του υπέρ των σκοπών του Συλλόγου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight