Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ιάσονας Τσιρτσίκος: Που είναι σήμερα ο εκκεντρικός Πατρινός στυλίστας που έδινε fashion νότα στην tv, τους δρόμους και τα events της πόλης;

Ιάσονας Τσιρτσίκος: Που είναι σήμερα ο ε...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Σε κάθε περίπτωση, τι νόημα έχει η ζωή ενός στυλίστα αν δεν καταφέρει να κάνει κεφάλια να γυρνούν και δεν προκαλεί σχόλια;

Είναι από τις φυσιογνωμίες που σπανίως περνούν απαρατήρητες, μιας και η λέξη εκκεντρικός είναι ...ραμμένη στα μέτρα του, με “πατρόν” το προσωπικό του ταμπεραμέντο, το οποίο τον έκανε εύκολα αναγνωρίσιμο στην Πάτρα, ιδίως την περίοδο της αφομοίωσης τηλεοπτικών προτύπων εμπευσμένων από την ταραχώδη βίο του life style.

Eίναι ο νεαρός που έκανε τα μαλλιά του να μοιάζουν με υπερπαραγωγή, φορούσε γυαλιά και παπούτσια που από μόνα τους μπορούσαν να κάνουν τα βλέμματα να επιχειρήσουν αναστροφή 180 μοιρών, επέλεγε κοσμήματα και αξεσουάρ προορισμένα για να ...εκπέμπουν και τολμούσε να κρατάει  τσάντες – φακέλους, ιντριγκάροντας μάτια, μυαλά και ήθη.

Ο Ιάσονας Τσιρτσίκος, δεν έχει πρόβλημα με το να προκαλεί. Άλλωστε αυτό είναι μέρος της δουλειάς που επέλεξε να κάνει, ή μάλλον της δουλειάς που τον επέλεξε, καθώς η μόδα πάντα ερωτοτροπεί με την πρόκληση και τη διαφορετικότητα και αγαπάει τους τολμηρούς, από τον κύκλο των οποίων επιλέγει τα... παιδιά της.

Και, σε κάθε περίπτωση, τι νόημα έχει η ζωή ενός στυλίστα αν δεν καταφέρει να κάνει κεφάλια να γυρνούν και δεν προκαλεί σχόλια;

Ο Ιάσονας, ο οποίος «έσκασε» ξαφνικά στο τηλεοπτικό στερέωμα της Πάτρας μέσα από την εκπομπή της Ρένας Βαρδαλαχάκη στο SB και έκανε θραύση με τις παρατηρήσεις του πριν από λίγα χρόνια, ως συμπαρουσιαστής της Εύης Χασούρα στο Patra TV και το Bizz News, δεν εδρεύει πλέον στην Πάτρα, γεγονός που επίσης δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, καθώς η  fashion νότα του λείπει από τους δρόμους και τα events της πόλης.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Κύπρο για τις ανάγκες της νέας του επαγγελματικής στέγης, του γνωστού οίκου Pronovias και η ζωή του τα τελευταία 4 χρόνια, μοιράζεται μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κύπρου και μεταξύ εντυπωσιακών νυφικών και φορεμάτων δεξίωσης, κάτι που όπως λέει είναι ακριβώς αυτό που ήθελε, καθώς το «μενού» έχει όλα όσα αγαπάει: Glamorous και χαρά.

Η κλίση και η διάθεση ενός ανθρώπου βρίσκει πάντα τρόπο να εκφραστεί, μερικές φορές εκεί που δεν το περιμένεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ιάσονας ήταν μαθητής της 1ης Λυκείου στο Λύκειο Καστριτσίου και η αφορμή δόθηκε από μια θεατρική παράσταση με υπεύθυνη την αγαπημένη του καθηγήτρια Σοφία Μορώνη. Η «Ελένη» ήταν η σπίθα. Ο μικρός Ιάσονας ξεκίνησε για να παίξει, αλλά κατέληξε να ασχολείται με τα κοστούμια και να ντύνει τους συμμαθητές του. «Τότε κατάλαβα με τι θέλω να ασχοληθώ» μου λέει. «Η επαφή με το ρούχο ήταν μαγική. Κατάλαβα ότι το ρούχο έχει δύναμη, μπορεί να σε αλλάξει, να σε μεταμορφώσει, να κάνεις τέχνη με την εικόνα σου. Αυτή η εμπειρία της σχολικής παράστασης, η εμπειρία με τα ρούχα, τα υφάσματα  και τις μοδίστρες  με αφύπνισε απότομα και επιτακτικά. Ήθελα να πάω κατευθείαν σε σχολή να το σπουδάσω» μου λέει.

Xρειάστηκε να περιμένει άλλα δύο χρόνια για να τελειώσει το σχολείο, αλλάζοντας παράλληλα και την εικόνα του και εντρυφώντας σε στυλιστικές... ανατροπές της νιότης (από έφηβος στο ντύσιμο ήταν  λίγο πιο προχωρημένος, πιο extreme) μέχρι να πάει στο Veloudakis Fashion School  και να κάνει το ταλέντο του σπουδή.

 

Η επιστροφή του στην Πάτρα, τον οδήγησε στο στούντιο του Super b και στην εκπομπή της Ρένας Βαρδαλαχάκη την οποία και έντυνε. Η συνέχεια έγινε με την Έφη Χασούρα στο Βizz news έως ότου αυτή μετακομίσει στον Αlpha. Ήταν η εποχή που ο Ιάσονας σχολίαζε τις εμφανίσεις γνωστών Πατρινών και πότε έσταζε  μέλι, πότε πετούσε... βέλη.

Ήταν επίσης η ίδια εποχή που οι τούφες από τα μαλλιά του γίνονταν με ταχύτητα αστραπής από ροζ, γκρίζες και από πράσινες, χρυσαφί, ενώ η Πάτρα αναρωτιόταν για αυτό τον τύπο που έκανε  εμφανίσεις με  μπουτονιέρες- πούπουλα γούνες και κοσμήματα σκέτη ανατροπή, σε μια πόλη που γρήγορα τον αγάπησε  και λίγο μετά τον βρήκε μπροστά της σε γνωστά μαγαζιά να την συμβουλεύει για εμφανίσεις που δεν περνούν απαρατήρητες.

Από το Classico στο  David Mayer και από εκεί στην Άννα Μιχαλάκου, σε ένα αντικείμενο στο οποίο αποφάσισε να τραβήξει χειρόφρενο.

«Στην Μιχαλάκου είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλά πράγματα, να αλλάζουμε π.χ. βιτρίνες με  καταπληκτικούς τρόπους και εκεί έζησα τη χαρά του να εξυπηρετείς τις γυναίκες για την μια και μοναδική ημέρα της ζωής τους, γεγονός που τις κάνει να είναι αγχωμένες και σου δίνει την ικανοποίηση ότι  τις βοηθάς και τις κάνεις να περνάνε καλά. Για μένα αυτό είναι  η μόδα. Να περνάς  καλά. Αυτό ο κόσμος της Πάτρας το καταλάβαινε. Η Μιχαλάκου μου έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσω προσωπική πελατεία, μου άνοιξε τις πόρτες. Είναι πολλές οι φορές που νοσταλγώ την Πάτρα, τις εκπομπές και τις εκεί δουλειές μου».

Ο επόμενος σταθμός του Ιάσονα ήταν στην Αθήνα και στον οίκο Pronovias, όπου εργάζεται τα τελευταία 4 χρόνια, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα και ντύνοντας νύφες σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησης του οίκου. «Πρέπει να σέβεσαι πάντα και να αναγνωρίζεις το προσωπικό στυλ της καθεμιάς. Να ξέρεις μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο κάθε ένας με την υπόθεση- μόδα. Το καλύτερο αποτέλεσμα είναι πάντα αυτό το οποίο δίνει ασφάλεια και ειδικά για τις γυναίκες όταν βγαίνουν πιο θηλυκές. Αυτό είναι το κριτήριό μου»

 

Θα επιχειρούσε ποτέ κάτι δικό του;

«Είναι στα σχέδιά μου αλλά όπως έχουν έρθει τα πράγματα με την κρίση, είναι πολύ δύσκολο. Άν και όταν όμως αυτό συμβεί θα ξαναξεκινήσω από την Πάτρα. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς και να καταλήγεις από εκεί που ξεκίνησες και εκεί που σε αγάπησαν και σε ανέδειξαν» μου λέει, μου εξηγεί ότι προτιμά να συνεργάζεται με γυναίκες  και συμπληρώνει ότι ακόμη και σήμερα ντύνει φίλες του πολλές εκ των οποίων είναι Πατρινές. «Ξέρεις, με φωτογραφίες μέσω κινητού. Με ρωτούν τι να βάλω, με τι να το συνδυάσω,  τι να αγοράσω και άλλα τέτοια».

Οι αναμνήσεις από την Πάτρα  είναι...αμίμητες όπως και αυτά που επιχειρούσε.

«Σαν τον Κυριάκο τον Λαϊνά δεν νομίζω ότι θα βρω ποτέ και πουθενά» μου λέει, όταν τον ρωτάω για το μαλλί του εξηγώντας ότι  επιτέλους, βρίσκεται στο φυσικό του χρώμα και χωρίς τίποτε το περίεργο πάνω του. «Το τι έφτιαχνε; Κάθε  πάρτυ το μαλλί είχε και ένα θέμα. Ο Κυριάκος έχει περάσει  τα περισσότερα βασανιστήρια. Να είναι ένα πάρτυ και στις  11 ώρα το βράδυ να βάζει ποστίζ σε μισό πόντο μαλλί. Η Κατερίνα η Καμίση επίσης μου έβρισκε απίστευτα πράγματα και έχει τραβήξει και πολλά μαζί μου όταν  έτρεχε να βρει τον περίεργο σκελετό που της ζητούσα»

Ο Ιάσονας έχει πολλούς φίλους στην Πάτρα, όπως το ζεύγος Μεταξά για το οποίο λέει ότι τρέφει μεγάλη αγάπη και εκτίμηση.

«Θεωρώ ότι οι Πατρινές είναι πάρα πολύ καλοντυμένες, ακολουθούν τη τάση της μόδας καλύτερα από κάθε άλλο μέρος στην Ελλάδα. Και βεβαίως η Πάτρα έχει και πολλούς καλοντυμένους άνδρες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight