Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κατερίνα Πλακούδα: Η Πατρινή αθλήτρια τοξοβολίας με συμμετοχή σε τέσσερις Ολυμπιάδες μιλάει στο thebest

Κατερίνα Πλακούδα: Η Πατρινή αθλήτρια το...

Eίναι η μοναδική διεθνής κριτής της Ελλάδας

Η Κατερίνα Πλακούδα ξεκίνησε από την Πάτρα για  να σπουδάσει στην Γυμναστική Ακαδημία της Αθήνας (απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  (Τ.Ε.Φ.Α.Α) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών).

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Η τοξοβολία είναι η μεγάλη της αγάπη. Στα 38 της χρόνια έχει καταφέρει, ανάμεσα σε άλλα, να είναι η μοναδική διεθνής κριτής της Ελλάδας, να έχει συμμετάσχει σε τέσσερις Ολυμπιάδες και να ετοιμάζεται για την επόμενη.

Η Κατερίνα Πλακούδα μίλησε στο thebest.gr για το αγαπημένο της άθλημα, τις όμορφες στιγμές που έχει ζήσει εξαιτίας του αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

.Η τοξοβολία είναι η μεγάλη της αγάπη. Στα 38 της χρόνια έχει καταφέρει, ανάμεσα σε άλλα, να είναι η μοναδική διεθνής κριτής της Ελλάδας, να έχει συμμετάσχει σε τέσσερις Ολυμπιάδες και να ετοιμάζεται για την επόμενη.

Έχει εργαστεί ως αναπτυξιακή σύμβουλος Τοξοβολίας στην Πελοπόννησο σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλο Ομοσπονδία Τοξοβολίας (Ε.Φ.Ο.Τ.), ως εκπαιδεύτρια τοξοβολίας σε παιδιά από Δ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου σε πρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Πατρέων. Ενώ έχει υπάρξει  προπονήτρια τοξοβολίας από το 2000 έως και σήμερα. Από το 2005 προπονήτρια τοξοβολίας στον Αθλητικό Σύλλογο Προαστείου (Α.Σ.Π.) Πατρών.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς μρ την γυμναστική;

Η γυμναστική υπήρχε στην ζωή μου από την παιδική μου ηλικία. Βρισκόμουν πάντα σε γήπεδα. Στίβος, κολύμβηση είναι από τα πρώτα αθλήματα με τα οποία ασχολήθηκα. Ήταν αυτό που αγαπούσα. Αν και με την βαθμολογία που είχα μπορούσα να μπω στην Νομική επέλεξα την Γυμναστική Ακαδημία.

Τι σε κέρδισε στην τοξοβολία;

Δεν είναι ένα συνηθισμένο άθλημα. Είναι όμως ένα ευγενές άθλημα καθώς υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στους αθλητές για την καταγραφη των σκορ. Είναι βέβαια κι  ένα εκτονωτικό άθλημα. Η επιτυχία σε αυτό βασίζεται στην τεχνική και μπορεί να ασχοληθεί κανείς με αυτό σε οποιαδήποτε ηλικία.

Τι χρειάζεται να διαθέτει κανείς για να ασχοληθεί με την τοξοβολία;

Ελεύθερο χρόνο, τεχνική την οποία την μαθαίνεις, τον απαραίτητο εξοπλισμό και καλή ψυχολογία.

Ως κριτής έχεις συμμετάσχει σε τρεις Ολυμπιάδες κι ετοιμάζεσαι για την επόμενη…

Πράγματι, έχω συμμετάσχει σε τρεις Ολυμπιάδες. Τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004 τους θυμάμαι με πολύ συγκίνηση καθώς βρισκόμουν στην χώρα μου, στην κοιτίδα του πολιτισμού Ξεχωρίζω την συμμετοχή μου στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκαν το 2012. Για μένα οι αθλητές αυτοί είναι υπεράνθρωποι. Παραδίδουν μαθήματα ζωής. Τους είμαι ευγνώμων γι αυτά που έζησα κοντά τους. To 2016 Θα βρεθώ στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας.

Ποιος είναι ο ρόλος σου στους αγώνες;

Διασφαλίζω ότι οι αγώνες διεξάγονται κάτω από τις σωστές και κατάλληλες συνθήκες και πάνω από όλα με ασφάλεια. Ουσιαστικά διασφαλίζω την δικαιοσύνη ανάμεσα στους αθλητές.

Στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που  ενδιαφέρονται για την τοξοβολία;

Η αλήθεια είναι ότι μετά την Ολυμπιάδα του 2004 το άθλημα αυτό γνώρισε μια άνθιση.

 

 

Θα ζούσες στο εξωτερικό εξαιτίας της τοξοβολίας;

Θα προτιμούσα να είμαι ο συνδετικός κρίκος Ελλάδας- Εξωτερικού έτσι ώστε να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου. ‘Άλλωστε είμαι η μοναδική διεθνής κριτής της Ελλάδας.

Ποιο είναι το όνειρο σου από εδώ και πέρα;

Θα  ήθελα να χρησιμοποιηθώ από κάποιον φορέα έτσι ώστε να κάνω κι άλλους να αγαπήσουν το άθλημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight