Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πότε θα απαλλαγούμε από την οικονομικήν κατοχή;

Πότε θα απαλλαγούμε  από την οικονομικήν κατοχή;

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Δύο χρόνια μετά την έναρξην της  οικονομικής κρίσεως και αφού είχε ληφθεί σωρείαν δυσβάστακτων μέτρων, με αισιόδοξες ελπίδες από δικής μας πλευράς, οι δανειστές έλεγαν.

Καλά τα μέτρα αλλά έχομεν ακόμα καιρόν μπροστά μας.

Μετά από άλλα δύο χρόνια  και ύστερα  από λήψην άλλων σκληροτάτων μέτρων, τα ίδια έλεγαν οι δανειστές.

Είναι  μακράν ακόμα η έξοδος στις αγορές.

Οι ίδιες φράσεις και επί ημερών Σαμαρά. Τώρα βαυκαλιζόμεθα  ότι πετύχαμεν μεγάλες ικανοποιήσεις, μετά  τις σκληρές διαπραγματεύσεις  και ότι σε είκοσι μήνες θα φύγομεν από την επιτροπείαν! Και γι΄αυτές τις διαπραγματεύσεις επεβλήθηκαν άκρως σκληρά μέτρα. Ενώ δε η ικανοποίηση ήταν μεγάλη στα κυβερνητικά στρατόπεδα, ήλθε χθές  ο χαυλιόΔοΝΤας και με περισσόν θράσος  διεμήνυσε.

Θα χρειαστεί να αρπάξετε από τους φτωχούς  και Συνταξιούχους και ανέργους και εργαζομένους ακόμα 1.3 δις Ευρώ παραπάνω από αυτά που έχετε προϋπολογίσει!!

Πρόκειται για ληστρικήν απόφασην ή για πραγματικότητα;;

Τα πράγματα δείχνουν ότι πρόκειται για πραγματικότητα. Και αυτό για τον απλούστατον λόγον, ότι η ανεργία στην Ελλάδα κορυφώνεται συνεχώς, οι ελάχιστες αποδοχές σε Συνταξιούχους που είναι οι αιμοδότες της καταρρεούσης οικονομίας αποδεκατίζονται, οι μισθοί μειούνται,  η προοπτική για ανάπτυξην είναι ανύπαρκτη. Και είναι και θα παραμείνει ανύπαρκτη διότι ξένα κέντρα θέλουν τον αφανισμόν της Ελλάδος. Πρώτα τον οικονιμικόν για να αρπάξουν τους παραγωγικούς θησαυρούς και δεύτερον για να καταρρακώσουν  τον Λαόν, να τον εξανδραποδίσουν και να κυριαρχήσουν αβρόχοις ποσίν!! η δραματική μείωση τουΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ, η ανεξέλεγκτος ροή μεταναστών (Ο Γιούνγκερ είπε ότι θα διαρκέσει πολλά χρόνια!!). Επομένως όλοι γνωρίζουν για το μέλλον μας εκτός από εμάς!!

Αυτήν την πραγματικότητα δεν ακούσαμεν πως θα την αντιμετωπίσομεν. Δηλαδή πότε θα χρησιμοποιήσομεν τον αμύθητον πλούτον μας για να στείλομεν στον δίαολον όλους τους δανειστές!! Πότε θα αναπτύξομεν την δική μας παραγωγικήν δραστηριότητα, πότε θα εξαφανισθεί η ανεργία, πότε δεν θα χρειαζόμεθα δάνεια από τοκογλύφους;; Μάλλον αυτά είναι ακατόρθωτο και για τον λόγον αυτόν δεν ανακοινώνονται από κυβερνητικούς  ταγούς. Ο δε Λαός δέχεται αλλά και επικροτεί την βαρειά φορολογίαν που ήλθεν και θα συνεχίσει εφ’ όσον δεν υπάρχει προοπτική στοιχειώδους  εκδιώξεως της λιτότητας. Οι κυβερνώντες προέβλεπαν αύξησην για φέτος 1.5% και ξαφνικά έγινε μείωση -0.5%!!! Αυτό θα συμβαίνει όσον δεν εργαζόμεθα  αλλά και όσον αγοράζομεν με πάθος ξένα προϊόντα!! Δεν αντιλαμβανόμεθα ότι καταποντίζομεν οικονομικώς τους εαυτούς μας;;;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις