Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ντεπ, Steve Jobs, νέος Μποντ, Μπλάνσετ, Πιτ & Τζολί τη νέα σαιζόν στις κινηματογραφικές αίθουσες

Ντεπ, Steve Jobs, νέος Μποντ, Μπλάνσετ, ...

Διαβάστε τις 10-11 ταινίες που αναμένουν με ενδιαφέρον οι Πατρινοί σινεφίλ

Η νέα κινηματογραφική σαιζόν ήδη ξεκίνησε και υπόσχεται ένα χειμώνα γεμάτο ενδιαφέρουσες ταινίες.

Από το λίγο που αντιληφθήκαμε, φέτος υπερτερούν πράγματι οι ταινίες βασισμένες σε αληθινά πρόσωπα και γεγονότα όπως το «Έβερεστ» του Μπαλτάζαρ Κορμακούρ που ξεκίνησε να προβάλλεται αυτές τις μέρες (παίζεται και στην Πάτρα σε μία αίθουσα των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) καθώς και τα φιλμ βιογραφικού χαρακτήρα.

Επίσης δεν απουσιάζουν και οι μεγάλες blockbuster ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το «The Martian – Η Διάσωση» με τον Ματ Ντέιμον που «έσκισε» στα Αμερικάνικα ταμεία όπου ξεκίνησε να προβάλλεται από τις 2 Οκτωβρίου, με εισπράξεις άνω των 55 εκατομμυρίων δολαρίων (πηγαίνει πολύ καλά και στην Πάτρα όπου επίσης παίζεται) αλλά και το πολυαναμενόμενο «Star Wars Episode VII –H Δύναμη Ξυπνά» σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς με τον 73χρονο Χάρισον Φορντ να επιστρέφει στο ρόλο του Χαν Σόλο (στις 24 Δεκεμβρίου 2015 στις αίθουσες σε διανομή Odeon).

Ένα από τα φιλμ που αναπαριστούν αληθινά πρόσωπα και περιστατικά είναι το «Βlack Mass – Ανίερη Συμμαχία» με τον αγνώριστο Τζόνι Ντεπ στο ρόλο του διαβόητου γκάνγκστερ της Βοστώνης, James “Whitey” Bulger, ο οποίος έχει καταδικαστεί δις ισόβια για την εμπλοκή του σε 19 φόνους και είναι ακόμα εν ζωή στα 85 του χρόνια. Το φιλμ καταφθάνει στις ελληνικές αίθουσες, σε διανομή Τanweer στις 15 Οκτωβρίου 2015. Στις ΗΠΑ η ταινία σε σκηνοθεσία του Σκοτ Κούπερ με τον 52χρονο Τζόνι Ντεπ να συζητείται ήδη ως πιθανός υποψήφιος για Όσκαρ ερμηνείας, ξεκίνησε αρκετά καλά την πορεία της στα ταμεία, έχοντας φτάσει σε εισπράξεις τα 52 εκατομμύρια δολάρια.

Για τους μικρούς μας φίλους μετά «Τα Μυαλά που κουβαλάς» της Disney/Pixar και τα «Minions» που σάρωσαν και στην Ελλάδα, έχει σειρά από τις 22/10 το «Ξενοδοχείο για τέρατα 2» που θα προβληθεί και τρισδιάστατο και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά. Στη Βόρειο Αμερική ήδη «σκίζει» εμπορικά ενώ στον καρτούν δράκουλα (στην αγγλόφωνη κόπια) δανείζει τη φωνή του ο κωμικός ηθοποιός Άνταμ Σάντλερ (Διανομή Feelgood). Στην μεταγλωττισμένη κόπια στα ελληνικά θα ακούσουμε τον Κωνσταντίνο Τζούμα και τον Αιγιώτη Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Στις βιογραφίες που λέγαμε, αναμείνατε από τις 19/11 στις ελληνικές αίθουσες το φιλμ «Steve Jobs» σε σκηνοθεσία του Βρετανού Ντάνι Μπόιλ με τον Μάικλ Φασμπέντερ στο ρόλο του ιδιοφυούς «γίγαντα» της τεχνολογίας που έσβησε στα 56 του χρόνια από καρκίνο. Συμπρωταγωνιστούν οι Jeff Daniels, Kate Winslet (διανομή από την UIP).

Ο Πίτερ Παν είναι αγαπημένος ήρωας των παιδιών και όχι μόνο. Η ταινία «Pan» του Τζο Ράιτ της «Εξιλέωσης» και της «Άννα Καρένινα» επιχειρεί μία πιο φρέσκια ματιά στο στόρι και τους χαρακτήρες του Τζ. Μ. Μπάρι Ο πιτσιρικάς Levi Miller νεοεμφανιζόμενος στο σινεμά, στα 12 του, πλαισιώνεται από τον πάντα εντυπωσιακό Χιου Τζάκμαν ως ο Βlackbeard/Mαυρογένης, τον Garret Hedlund ως Τζέιμς Χουκ αλλά και τις Ρούνι Μάρα, Αμάντα Σέιφριντ (αναμένεται στην Ελλάδα στις 22/10 από την Τanweer).

Oι λάτρεις του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (Λαβύρινθος του Πάνα) έχουν κάθε λόγο να αδημονούν για τη νέα ταινία του «Crimson Peak – Πορφυρός Λόφος» (στις 16/10 στις ΗΠΑ και στις 22/10 στην Ελλάδα σε διανομή της UIP). Πρόκειται για ένα gothic θρίλερ που εκτυλίσσεται σε μία στοιχειωμένη έπαυλη στη βόρεια Αγγλία. Πρωταγωνιστούν οι Τζέσικα Τσαστέιν, Τομ Χίντλεστον και η Μία Γουασικόβσκα.

Ο Πάολο Σορεντίνο της Οσκαρικής «Τέλειας Ομορφιάς» που είδαμε στην Πάτρα μέσω της Κινηματογραφικής Λέσχης, ενθουσίασε τόσο στο Φεστιβάλ των Κανών όσο και στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας με το νέο του φιλμ «Νιότη – Υouth» (από τις 15/10 από την Οdeon) με τους βετεράνους Μάικλ Κέιν, Χάρβει Καιτέλ σε ορεινό spa, ν’ αναπολούν το παρελθόν.

Η Ρέιτσελ Βάις που πρωταγωνιστεί και στον «Αστακό – Lobster» του Γ. Λάνθιμου (22/10 στις αίθουσες από την Feelgood)  παίζει την κόρη του Μ. Κέιν και η 77χρονη Τζέιν Φόντα κλέβει σχεδόν την παράσταση, με την περούκα αλά Μονρόε, στον σχεδόν γκεστ ρόλο της.

Σ’ ένα περίπου μήνα (6/11 στις ΗΠΑ και 12/11 στην Ελλάδα σε διανομή Feelgood)  θα καταφθάσει ο ήδη πολυδιαφημισμένος νέος J. Bond. Εννοούμε τη νέα ταινία, το «Spectre» σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες και με τον γαλανομάτη, μυώδη Ντάνιελ Κρεγκ και πάλι ως πράκτορα 007. Tην ίδια ώρα αγγλικές εφημερίδες όπως η Daily Mail έγραψαν πως στο μέλλον τον περίφημο, γοητευτικό μυστικό πράκτορα θα αναλάβει ο Damian Lewis, ξανθοκόκκινος στα χρώματα και με φακίδες.

Το «Spectre» με τραγούδι του Σαμ Σμιθ, κορίτσια του Μποντ τις Μόνικα Μπελούτσι και Λέα Σειντού και σούπερ κακό τον Κριστόφ Βαλτς, έχει δύσκολο έργο μιας και θα χρειαστεί να πλησιάσει τουλάχιστον τις «ιλιγγιώδεις» εισπράξεις του «Skyfall» (1 δις, 100 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως).

Κανείς δεν γνωρίζει ως ώρας πόσο καλή ή όχι είναι η νέα ταινία «By the Sea» σε σκηνοθεσία της Αντζελίνα Τζολί Πιτ (3η της σκηνοθετική προσπάθεια) αλλά δεν είναι δυνατόν να μην «ιντριγκάρει» το γεγονός ότι η 40χρονη Τζολί ξαναπαίζει με τον σούπερ σταρ άνδρα της, Μπραντ Πιτ, μόλις για 2η φορά στην καριέρα τους. Είχε προηγηθεί προ δεκαετίας το διασκεδαστικό και ελαφρύ «Κύριος και κυρία Σμιθ». Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν και υποδύονται ένα παντρεμένο ζευγάρι που θρηνεί. (Από την UIP στις 10/12).

Με δύο ταινίες η 46χρονη Κέιτ Μπλάνσετ (μούσα και του Τζόρτζιο Αρμάνι) συζητείται ήδη ότι πιθανόν θα τη δούμε πάλι στα Όσκαρ, έστω ως υποψήφια. Στο «Carol» (από 3 Δεκεμβρίου 2015 στην Ελλάδα από την Odeon) σε σκηνοθεσία του Τοντ Χέινς, είναι μία σικάτη, κομψή Νεουορκέζα της δεκαετίας του ’50 που συνάπτει δεσμό με μία νεαρή πωλήτρια πολυκαταστήματος (η Ρούνι Μάρα ήδη βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Κανών). Το στόρι προέρχεται από βιβλίο της Patricia Highsmith, με τίτλο «Τhe Price of salt» που πρωτοκυκλοφόρησε με αυτό το «ταμπού» για τότε θέμα, πριν από 62 χρόνια.

Στο «Τruth», σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζέιμς Βάντερμπιλτ η Μπλάνσετ μεταμορφώνεται στη δημοσιογράφο/παραγωγό Μέρι Μέιπς του CBS που απολύθηκε το 2004 μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπους το νεότερο περί ειδικής μεταχείρισης του την περίοδο της θητείας του στην αεροπορική βάση του Τέξας (το ρεπορτάζ έλεγε ότι απέφυγε την στράτευση του στο Βιετνάμ). Τον μεγαλοπαρουσιαστή του CBS Dan Rather υποδύεται ο βετεράνος σταρ Ρόμπερτ Ρέντφορντ (16/10 στις ΗΠΑ και μέσα στο χειμώνα στην Ελλάδα από την Seven Films/Σπέντζος).

Τέλος για τις 14/1/2016 προγραμματίζεται το επίκαιρο φιλμ «Our Brand is Crisis – Πολιτική μας είναι η Κρίση» του David Gordon Green (διανομή Τanweer) με την Σάντρα Μπούλοκ ως Αμερικάνα υπεύθυνη πολιτικής στρατηγικής και επικοινωνίας ονόματι Jane Bodine που θα αναλάβει με την ομάδα της να βοηθήσει την επανεκλογή του Βολιβιανού προέδρου Gonzalo Sanchez de Lozada. Παίζουν οι Μπίλι Μπομπ Θόρντον και Άντονι Μακί. Παραγωγοί είναι οι Τζορτζ Κλούνει και Grant Heslov.

*Eίναι πολλές ακόμη οι νέες, ενδιαφέρουσες ταινίες και τίτλοι που θα βγουν το επόμενο διάστημα, γι’ αυτό και θα επανέλθουμε με ακόμα μία δεκάδα.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture