Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άρχισαν τα... όργανα στη ΝΔ μετά το "χουνέρι" στον Άδωνη- Κατέθεσε ένσταση- ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Άρχισαν τα... όργανα στη ΝΔ μετά το &quo...

Βολές και κατά Παπαμιμίκου

23:23 Ένσταση κατά της απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, η οποία απέρριψε ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, υπέβαλε, σύμφωνα με το newsit.gr, το βράδυ της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η ένστασή του, θα συζητηθεί το Σάββατο στις 09.30 το πρωί από την ΚΕΦΕ.

22:17 Η απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη για καθαρά τυπολατρικούς λόγους από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος, με όλα τα κορυφαία στελέχη να ζητούν να αλλάξει η απόφαση και να αφήνουν σαφέστατες αιχμές κατά του κ. Παπαμιμίκου τον οποίο και στο παρελθόν τον είχαν κατηγορήσει πως στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Μάλιστα, την ώρα που συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο κ. Κορομάντζος διέκοψε τη συνεδρίαση και μετέφερε την άποψη του προέδρου πως θα ήταν άδικο να μην γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για οκτώ λεπτά καθυστέρηση. Φυσικά δεν εισακούστηκε και τελικά απερρίφθη.

Μετά την απόρριψη όμως το περιβάλλον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη δεν έκρυψε την οργή του για αυτή την απόφαση, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Παπαμιμίκου πως λειτουργεί αυτόνομα, δείχνοντας πως η κόντρα τους δεν έχει τελειώσει.

Άμεση ήταν και η οργισμένη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαρά, ο οποίος με γραπτή του δήλωση έκανε λόγο για "αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως".

Μέσω tweet αντέδρασε και ο εσωκομματικός του αντίπαλος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε τη διαφωνία του για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη κάνοντας λόγο για υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ.  Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ντόρα Μπακογιάννη επίσης μέσω twitter η οποία μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Παπαμιμίκο γράφοντας χαρακτηριστικά: "Λάθος κ. Παπαμιμίκο και μέλη της Επιτροπής αν κόψατε τον Α. Γεωργιάδη για 6 λεπτά, βλάψατε την παράταξη. Ελπίζω να κάνετε δεκτή την ένσταση".

Οργισμένο σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι και το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, χωρίς να αποκλείεται και παρέμβασή του για το συγκεκριμένο θέμα.

 

20. 55 Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση κατά τη συνεδρίασή της διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

  • κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη
  • κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
  • κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους.

Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.

 

 

20.43 Συνεπής στο ...ραντεβού της με την ιστορία η Ν.Δ. απέρριψε ως εκπρόθεσμη σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες την υποψηφιότητα του Άδωνη Γεωργιάδη για την Προεδρία της Ν.Δ. επειδή καθυστέρησε 8 λεπτά να υποβάλλει το κείμενο με τις υπογραφές.

19.05 "Ήρθα  από το γραφείο μου στην Ακαδημίας με μηχανή, νομίζω ότι παραβίασα και μερικούς σηματοδότες" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης έξω από τα γραφέια της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου έφτασε τρέχοντας για να προλάβει να καταθέσει την υποψηφιότητά του και τις απαραίτητες υπογραφές.

"Είχα στείλει μήνυμα ότι θα αργήσω μερικά λεπτά γιατί είχε κίνηση στο δρόμο. Εγώ είχα ολοκληρώσει τη συλλογή υπογραφών περίπου έξι παρά πέντε αλλά μέχρι να φτάσω από το γραφείο εδώ, καταλαβαίνετε ότι όσο γρήγορα και να έρθω… Μας έπιασε και στο δρόμο σε μια διασταύρωση ένα χάος και καθυστερήσαμε" σημείωσε.

18.50 Εμφανώς ανακουφισμένος που πρόλαβε να καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές και ευχαριστώντας την ΚΕΦΕ που έκανε αποδεκτό το αίτημά του παρά τα οκτώ λεπτά καθυστέρησης, ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε έτοιμος να μπει γερά στη μάχη.

Ο κ. Γεωργιάδης όπως δήλωσε συγκέντρωσε τις πέντε υπογραφές που του έλειπαν τα τελευταία 20 λεπτά και αμέσως ενημέρωσε ότι προσέρχεται για να καταθέσει την υποψηφιότητά του.

Τελικώς και αφού όπως είπε «παραβίασα και μερικούς σηματοδότες» έφτασε με οχτώ λεπτά καθυστέρηση και η ΚΕΦΕ αποφάσισε να αποδεχτεί το αίτημά του.

«Είχα πει από την αρχή ότι θα κάνω την προσπάθεια να συλλέξω τις υπογραφές. Πρέπει να σας πω ότι ήταν μία από τις πιο συγκινητικές εβδομάδες της ζωής μου. Ευχαριστώ την ΚΕΦΕ που δέχτηκε να εξετάσει την υποψηφιότητά μου παρότι πήγα με οχτώ λεπτά καθυστέρηση» είπε.

«Πάνω από όλα η Ν.Δ. η ενότητά της και να ξαναπάρει την εξουσία» ανέφερε εξερχόμενος των γραφείων του κόμματος.

Όπως έκανε γνωστό 17.55 ολοκλήρωσε τις υπογραφές.

«Μπαίνουμε γεροί στη μάχη. Όποιος και να βγει θα είναι άξιος πρόεδρος και αν δεν είμαι εγώ θα τον υπηρετήσω πιστά και με αφοσιώση» δήλωσε ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι νικητής.

 

 

18.18 Ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκέντρωσε τις απαραίτητες υπογραφές που προβλέπονται από το καταστατικό της ΝΔ για να καταθέσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος. "Τις βρήκα πάω" έγραψε ο βουλευτής της ΝΔ. και αμέσως μετά πήγε σχεδόν τρέχοντας να υποβάλλει την αίτησή του.

ΝΔ: Κατέθεσαν υποψηφιότητα Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας – Ποιοι Αχαιοί τους στηρίζουν - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις