Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ουρές, αναμονή και ταλαιπωρία στο ΚΤΕΟ - Λήγει σήμερα η προθεσμία και τρέχουν να προλάβουν τα...πρόστιμα- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ουρές, αναμονή και ταλαιπωρία στο...

Τσουχτερά τα πρόστιμα για όσους δεν προλάβουν

Ουρές πολλών μέτρων και αναμονή ωρών από νωρίς το πρωί στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων από όσους περίμεναν την τελευταία στιγμή να υποβάλλουν σε τεχνικό έλεγχο τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλά τους, σήμερα τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας.

Δείτε την εικόνα που κατέγραψε σήμερα το πρωί το thebest

Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά στην περίπτωση που κάποιοι οδηγοί δεν έχουν προγραμματίσει ραντεβού με κάποιο ΚΤΕΟ.

Αν κάποιοι κάτοχοι οχημάτων αποτέλεσμα δεν καταφέρουν να περάσουν το Ι.Χ. τους μέχρι και σήμερα, τότε θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο καθυστέρησης 65 ευρώ, θα χρειαστεί να πληρώσουν 50 ευρώ, το κόστος τεχνικού ελέγχου, ενώ θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο 400 ευρώ, σε περίπτωση τροχαίου ελέγχου.

Πολλοί οδηγοί μπορούν να γλιτώσουν πρόστιμα 150 ευρώ, εφόσον περάσουν τα οχήματά τους από έλεγχο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Εάν, όμως, ο τεχνικός έλεγχος διενεργηθεί από το νέο έτος, τότε εκτός από τις παραπάνωτρεις "επιβαρύνσεις", θα χρειαστεί να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Ποιες είναι οι τρεις προθεσμίες

Τρεις είναι οι ειδικές προθεσμίες που έχουν οι οδηγοί Ι.Χ. για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου, προκειμένου να αποφύγουν το πρόστιμο των 150 ευρώ και για να επιβαρυνθούν με το ήμισυ του προστίμου καθυστέρησης (33 ευρώ).

 

  • Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου έως τις 30/6 του 2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι και σήμερα 30/9/2015.
  • Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/7/2014 έως τις 31/12/2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι την 31/10/2015.
  • Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/1/2015 έως και την 14/9/2015, θα πρέπει να προσκομιστούν για τεχνικό έλεγχο έως την 30/11/2015.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις