Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Μήνυση υποβάλλει σήμερα ο πολιτιστικός σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού για τη μόλυνση του ρέματος Μαλιαγκούς

Πάτρα:Μήνυση υποβάλλει σήμερα ο πολιτιστ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κατά της ΒΙΠΕ - Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού θα υποβάλει σήμερα Τετάρτη, μήνυση κατά της ΒΙΠΕ-, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς ώστε να βρεθεί μια άκρη με την υπεύθυνη προϊσταμένη αρχή στην βιομηχανική και να σταματήσει αυτή η μόλυνση του ρέματος Μαλιαγκούς. Στις 11.40 ο Δημήτρης Μπαρμπούνης και μέλη του συλλόγου θα βρεθούν στα δικαστήρια της Πάτρας για το σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους. Στο μεταξύ αναμένεται να συγκληθεί το ΚΕΠΕ, το ανώτατο όργανο από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος."

Θορυβημένος εμφανίζεται ο πολιτιστικό σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού μετά  την κοινοποίηση που τους έγινε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος όπου διαπιστώνεται περιβαλλοντική μόλυνση με αυξημένες μονάδες ρύπων στο ρέμα Μαλιαγκούς κάτωθι της εξόδου του βιολογικού της ΒΙΠΕ. "Είναι μια περιβαντολλογική βόμβα και  συνεχίζει να είναι, παρότι εμείς σαν σύλλογος έχουμε πολλές φορές δημοσιοποιήσει το θέμα, με έγγραφα και στοιχεία μετρήσεων που μας κοινοποιεί η αρμόδια υπηρεσία περιβάλλοντος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος" αναφέρει εκτός των άλλων ο σύλλογος σε δελτίο τύπου του.

Το thebest.gr μίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου Δημήτρη Μπαρμπούνη ο οποίος δήλωσε την έντονη ανησυχία του για τους ελέγχους που γίνονται από την αρμόδια ελεγκτική αρχή της ΒΙΠΕ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, προφανώς κάποιοι δεν συνδέοονται με τον βιολογικό και τα κατάλοιπα τους καταλήγουν στο ρέμα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον υδροφόρο ορίζοντα αλλά και αμπελοκαλλιέργειες της περιοχής.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπούνη, όταν το ρέμα φουσκώσει τα μολυσμένα νερά φθάνουν ως τον Πείρο και καταλήγουν ακόμη και στον Πατραϊκό.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

"Δηλώνουμε ότι το ρέμα αυτό είναι δυστυχώς δημόσιος κίνδυνος, όπως το κατάντησαν ασυνείδητοι  που στον βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν τίποτα και υποβαθμίζουν το περιβάλλον και γενικότερα  τον υδροφόρο ορίζοντα, με κίνδυνο  για καλλιέργειες  και άλλες γεωργικές δραστηριότητες, που βρίσκονται πλησίον της ΒΙΠΕ και γύρω από το ρέμα, οι οποίες φορτώνονται με μεγάλο ρυπαντικό φορτίο.


Ο σύλλογος μας μαζί και με άλλους συλλόγους και προέδρους τοπικών κοινοτήτων εκπέμπει για πολλοστή φορά SOS και πιστεύει ότι η πολιτεία συντεταγμένα θα σταματήσει αυτή τη ντροπή και θα ελέγξει τις εγκαταστάσεις της ΒΙΠΕ και τον γύρω εγκαταστημένων επιχειρήσεων, να δούμε τελικά ποιοι παρανομούν, γιατί σίγουρα αυτά τα μεγάλα ρυπαντικά φορτία στο ρέμα δεν βγαίνουν από μόνα τους.

Ο σύλλογος μας δείχνει όμως έναν από τους υπεύθυνους που ακούσια η εκούσια,  αυτό θα το κρίνουν οι δικαστικές αρχές, αφήνουν αυτή την κατάσταση να διαιωνίζεται για πολύ καιρό και αυτή είναι η ΒΙΠΕ Πατρών - Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, για το λόγω ότι σε όλες τις εκκλήσεις μας και τα έγγραφά μας προς τον προϊστάμενο της εταιρείας, εδώ αλλά και στα κεντρικά στην Αθήνα, δεν παίρνουν θέση, παρόλο που έχουν τις δυνατότητες να ανακαλύψουν τις παράνομες συνδέσεις πιθανόν εγκατεστημένων εργοστασίων.

Αποφεύγουν να ελέγξουν, όπως έχουν νομική υποχρέωση, εφόσον είναι προϊσταμένη αρχή της περιοχής και αμοίβεται από τους εγκατεστημένους και τα εργοστάσια της βιομηχανικής. Αντί αυτού  βρίσκει προφάσεις και απαντά στα έγραφα που στέλνουμε ότι θα τα μελετήσει η νομική υπηρεσία και δεν δίνει και τα αυτονόητα, δηλαδή τις μετρήσεις από την έξοδο του βιολογικού.  

Μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε ιθαγενείς και  δεν απαντούν ποτέ στα αιτήματα μας ιδιαίτερα του τελευταίου εξαμήνου, παρότι ο κόσμος, οι πολίτες υφίστανται έστω και έμμεσα αυτή την περίβαντολογικη υποβάθμιση  και το πρόβλημα που σίγουρα υπάρχει με τα μπιοντι σιοντι σε τεράστια αύξηση και άλλες τιμές στην διατροφική αλυσίδα, καθώς επαναλαμβάνω εκεί δίπλα καλλιεργεί απλός κόσμος τις καλλιέργειές του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις