Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Σε μάστιγα εξελίσσεται για την περιοχή της Φολόης η λαθροϋλοτομία

Ηλεία: Σε μάστιγα εξελίσσεται για την πε...

Στο δρυόδασος

Διαστάσεις μάστιγας έχει λάβει το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας στην περιοχή του δρυοδάσους της Φολόης. Παρά τους συνεχείς ελέγχους από το Δασαρχείο Πύργου, κάποιοι επιμένουν να καταστρέφουν το δάσος προκειμένου να εξασφαλίσουν καυσόξυλα για προσωπική χρήση ή για εμπορία.

Τελευταίο κρούσμα αυτό τα ξημερώματα της Δευτέρας όπου το προσωπικό του Δασαρχείου με επικεφαλής το Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα, εντόπισαν έναν κάτοικο από την περιοχή του Κλεινδιά, μέσα στο δάσος κοντά στο Κούμανι, που είχε κόψει τρεις τόνους αριές και ακόμα πέντε δέντρα.

Στο Δασαρχείο Πύργου υπήρχαν οι πληροφορίες για τη δράση συγκεκριμένου ανθρώπου στην περιοχή της Φολόης. Επρόκειτο για έναν άντρα που είχε απασχολήσει στο παρελθόν και πάλι με παράνομη υλοτομία. Έτσι από το πρωί της περασμένης Κυριακής ο Δασάρχης μαζί με το προσωπικό της υπηρεσίας, έστησαν «καρτέρι» στην περιοχή περιμένοντας το δράστη να εμφανιστεί. Τελικά τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας εντοπίστηκε να βγαίνει από το δάσος με ένα αγροτικό φορτηγάκι, έμφορτο με 1,5 τόνο κομμένων ξύλων από αριά. Στην έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν στο σημείο που είχαν κοπεί τα δέντρα ακόμα πέντε αριές και επίσης τεμαχισμένα ξύλα από αριά. Οι δασικοί υπάλληλοι κατάσχεσαν την ξυλεία, το αυτοκίνητο, τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας και σε βάρος του δράστη θα σχηματιστεί δικογραφία από το Δασαρχείο Πύργου.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις