Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:70 κενά καθηγητών λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι - Ποιες ειδικότητες ξαναλειτουργούν στα επαγγελματικά λύκεια στη Δυτική Ελλάδα

Αχαΐα:70 κενά καθηγητών λίγο πριν χτυπήσ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

"'Μάχη" και για τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα

Στις 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει και θα λείπουν από τις τάξεις της Αχαΐας περίπου 70 καθηγητές με πρώτους του βιολόγους, όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας Χρήστος Σιάχος.

Τα κενά που καταγράφονται φέτος είναι στα ίδια περίπου επίεπδα με τα περσινά , σύμφωνα με τον κ. Σιάχο και ακριβέστερη εικόνα ως προς τις ελλείψεις καθηγητών θα υπάρχει την επόμενη εβδομάδα. Ο Πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας εξηγεί ότι η Αχαΐα είναι νομός "υποδοχής" καθηγητών γι άυτο και σε επίπεδο κενών είναι σε χαμηλότερη θέση σε σχέση με άλλους νομούς, έναντι της Ηλείας πχ. όπου εκεί η κατάσταση παρουσιάζεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Το νέο στοιχείο της φετινής σχολικής χρονιά έχει να κάνει με την επαναλειτουργία ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω διαθεσιμότητας - κινητικότητας καθηγητών.

Φέτος θα επανέλθουν ειδικότητες του τομέα υγείας , αισθητικής - κομμωτικής και γραφικών τεχνών και καλλιτεχνικών εφαρμογών.


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την ίδια ώρα η ΕΛΜΕ Αχαΐας στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της δημιουργίας ευέλικτων και αποτελεσματικών ως προς την εκπαιδευτική διαδικάσία τμημάτων, με έμφαση στον αριθμό των μαθητών. "Ο αριθμός των μαθητών δεν μπορεί να ξεπερνά τους 25 αν θέλουμε μια σοβαρή εκπαιδευτική διαδικασία αν και στόχος της ΕΛΜΕ είναι η δημιουργία τμημάτων με 20 μαθητών, ιδιαίτερα στις κατευθύνσεις της Γ΄Λυκείου".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Πάτρα: Συνάντηση για τα πολλά κενά στα Δημοτικά Σχολεία της Αχαΐας

Αχαΐα: Χτυπάει το κουδούνι με πολλά κενά - Πάνω από 100 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση - Χειρότερη η κατάσταση στην Ηλεία


 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις