Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνάντηση για τα πολλά κενά στα Δημοτικά Σχολεία της Αχαΐας

Πάτρα: Συνάντηση για τα πολλά κενά στα Δ...

Αιρετά μέλη ΠΥΣΠΕ συζήτησαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Με πρωτοβουλία των Αιρετών μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας  Τάσου Σταυρογιαννόπουλου και Χρήστου Τσόγκα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κων/νο Γιαννόπουλο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Στη συνάντηση τα δύο Αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ εξέθεσαν στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης την έντονη ανησυχία τους και το μεγάλο προβληματισμό τους για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα έθεσαν το ζήτημα του ανύπαρκτου προγραμματισμού, την καθυστέρηση των υπηρεσιακών μεταβολών (αποσπάσεις, μεταθέσεις, τοποθετήσεις) των εκπαιδευτικών, τα εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών (μόνο 140 κενά δασκάλων), την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις προσλήψεις αναπληρωτών, τον κίνδυνο κατάρρευσης υποστηρικτικών δομών (τάξεις υποδοχής, ένταξης, ολοήμερα τμήματα κ.λπ.), καθώς και όλα τα ζητήματα που αφορούν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επισήμαναν τη σοβαρή υπολειτουργία των σχολείων, τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες που θα καταγράφονται από τις 11 Σεπτεμβρίου, την άνιση μεταχείριση των μαθητών, καθώς πολλοί θα στερούνται τους δασκάλους τους, την ταλαιπωρία και την αβεβαιότητα εκατοντάδων εκπαιδευτικών που προσμένουν μετακίνηση πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας τους ή περιμένουν με τη βαλίτσα στο χέρι για να μάθουν τον τόπο διορισμού τους, καθώς και τον κίνδυνο τελικά να γυρίσει η εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω.

Ζήτησαν να αναληφθεί άμεσα κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία.

Οι ίδιοι τόνισαν, πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους ως μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανοίξουν όλα τα σχολεία την ημέρα του αγιασμού και πως θα σταθούν δίπλα στα προβλήματα των συναδέλφων τους εκπαιδευτικών, που απορρέουν από λανθασμένες επιλογές της πρώην πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης έδειξε κατανόηση και ενδιαφέρον για όλα αυτά τα προβλήματα και δεσμεύτηκε για συνεργασία και προσπάθεια άμβλυνσης των δυσκολιών."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις