Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Σε ύφεση τέσσερα πύρινα μέτωπα σε Κάτω Σαμικό, Πρασιδάκι, Σμέρνα και Χελιδόνι

Δυτική Ελλάδα: Σε ύφεση τέσσερα πύρινα μ...

Συναγερμός στην πυροσβεστική

21.50 Σε ύφεση βρίσκονται και τα τέσσερα πύρινα μέτωπα, τα οποία ξέσπασαν στον νομό Ηλείας, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα. Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Κάτω Σαμικό, Πρασιδάκι, Σμέρνα και Χελιδόνι. Πάντως, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Όσον αφορά στις αιτίες που προκάλεσαν τις φωτιές, πιθανολογείται ότι οφείλονται σε πτώσεις κεραυνών.

Άλλωστε, ο νομός πλήττεται έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς λόγω της καταιγίδων, της χαλαζόπτωσης και των ισχυρών ανέμων, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε κοινότητες του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας.

18.12 Εχθρός της Πυροσβεστικής ο καιρός καθώς πιθανότατα απο κεραυνό ξέσπασε πυρκαγιά στο Κάτω Σαμικό σε παρθένο δάσος. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Οι κεραυνοι ανάβουν φωτιές στην Ηλεία. Νέα πυρκαγια στα Διάσελλα Κρεστένων σε εξέλιξη. Έντονες βροχοπτώσεις στην κεντρική και νότια Ηλεία.

17.18 Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά δασική πυρκαγιά σε παραποτάμια περιοχή της Νέδα στα όρια Ηλείας - Μεσσηνίας.

Αυτή την ώρα έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απο την Κρέστενα, καθώς επίσης και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαχάρως.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε αναγεννημένο πευκοδάσος κοντά στον ποταμό Νέδα σε περιοχή όπου η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη για τις επίγειες πυροβεστικές δυνάμεις.

Οπως αναφέρει το ilialive.gr τα αεροσκάφη PZL επιχειρούν στην φωτιά της Νέδα στην περιοχή του κτήματος Πιπιλή, λόγω του δύσβατου της περιοχής. Πλησιάζει καταιγίδα στην περιοχή.

Δεύτερο μέτωπο πυρκαγιάς στο Λάλα

Και νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Λάσδικα Ολυμπίας πλησίον του Λάλα. Τώρα σπεύδουν εκεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά παράλληλα πλησιάζει και εκεί ισχυρή καταιγίδα με ανέμους και χαλαζόπτωση.

Τρίτη πυρκαγιά στο Χελιδόνι

Τρίτη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του χωριού Χελιδόνι Αρχ. Ολυμπίας. Η φωτιά στο Λάσδικα έσβησε μόνη της λόγω της βροχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαράζ πυρκαγιών στη Δυτική Ελλάδα μετά τις 4 το απόγευμα - Στη Μέλισσα Λεχαινών κάηκαν 25 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις