Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Παρασκευή συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών για τη γραμμή Πάτρα - Σάμη - Οργή στην Κεφαλονιά "Ο κόσμος προτιμά την Ζάκυνθο με αυτή την κατάσταση"

Την Παρασκευή συνεδριάζει το Συμβούλιο Α...

Παρόντος του αναπληρωτή Υπουργού για Θέματα Ναυτιλίας Θεόδωρου Δρίτσα

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Κοινοπραξίας Ionian Group Ferries και του Υπουργείου Ναυτιλίας για την επανέναρξη της γραμμής Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη συνεχίζονται παρά τα εμπόδια και προσκόμματα που έχουν μπει προφανώς λόγω συμφερόντων κάποιων που δεν θέλουν την επαναλειτουργία της γραμμής όπως χαρακτηριστικά σχολιάζεται, ωστόσο την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, η εταιρία, όπως γράφει το inkefalonia.gr, θέλοντας να δείξει στους Κεφαλονίτες τον στόλο της, θα φέρει στην Κεφαλονιά το πλοίο "Fior Di Levante" («Φιόρο του Λεβάντε»).

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και από την εταιρία, το πλοίο θα εκτελέσει το προγραμματισμένο για τις 3 μ.μ. δρομολόγιο από το λιμάνι του Πόρου Κεφαλονιάς για Κυλλήνη. Από τη Λιμάνι της Κυλλήνης με προορισμό την Κεφαλονιά θα αναχωρήσει στις 12.30 μ.μ.

Πλέον, ο αναπληρωτής Υπουργός για Θέματα Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας έχει συγκαλέσει νέο ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών) την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιουλίου, όπου και αναμένεται να υπάρχει εξέλιξη πάνω στο θέμα που μονοπωλεί εδώ και μία εβδομάδα τις ακτοπλοϊκές συζητήσεις στο νησί της Κεφαλονιάς αλλά και στο λιμάνι της Πάτρας. Μην ξεχνάμε το σημαντικό γεγονός ότι η ακτοπλοική σύνδεση της Πάτρας με τη Σάμη και την Ιθάκη που διακόπηκε εδώ και περίπου 2 χρόνια, κρατά από τη δεκαετία του ’60 και προτιμείται από Πατρινούς και Αθηναίους ταξιδιώτες που δεν τους συνέφερε να πηγαίνουν έως το λιμάνι της Κυλλήνης.

Μάλιστα πολλοί Πατρινοί χάρηκαν με το νέο και ήδη σχεδιάζουν καλοκαιρινές εξορμήσεις μέσα στον Αύγουστο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Μακάρι τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά και τελικά να ξεκινήσουν δρομολόγια στην γραμμή Πάτρα – Σάμη και πάλι, όπως ενθουσιωδώς αναγγέλθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας και μάλιστα το πλοίο που θα μπει θα είναι το «Διονύσιος Σολωμός».

Ωστόσο η κατάσταση αυτή όπως πολλοί Κεφαλονίτες παραπονούνται ωθεί πολλούς τουρίστες ιδίως Έλληνες αλλά και ξένους στο γειτονικό νησί της Ζακύνθου που έχει αρκετό κόσμο ήδη παρά την κρίση, σε σύγκριση με την Κεφαλονιά λόγω του ότι και τα δρομολόγια είναι περισσότερα και η τιμή του εισιτηρίου πιο οικονομική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις