Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταγγελία για λάθος τοποθέτηση SEATRAC στην παραλία των Βραχνείκων

 Καταγγελία για λάθος τοποθέτηση SEATRAC...

Από συμπολίτη με πρόβλημα αναπηρίας

Μία επώνυμη καταγγελία έγινε στο thebest.gr όπου συμπολίτης αναφέρει ότι η ειδική καρέκλα η οποία βοηθά τα ΑμεΑ να μπουν στη θάλασσα και να κάνουν μπάνιο (άλλοι για λόγους διασκέδασης και άλλοι για λόγους υγείας) στην παραλία των Βραχνείκων δεν διευκολύνει όπως έχει τοποθετηθεί, τα άτομα με αναπηρία ώστε να την χρησιμοποιήσουν.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο συμπολίτης, «πριν από 2 μέρες τοποθετήθηκε η ειδική καρέκλα στην παραλία των Βραχνείκων, ακριβώς απέναντι από την εκκλησία Ευαγγελίστρια. Ως χρήστης λοιπόν της καρέκλας, λόγω της λάθος τοποθέτησής της, πρέπει να "περπατήσω"(;) 10 μέτρα, μέχρι να ανέβω πάνω στην καρέκλα ενώ θα μπορούσε και θα έπρεπε να υπάρχει χώρος ακριβώς δίπλα (αριστερά) από την καρέκλα, ώστε να χωράει να παρκάρει το αμάξι και ο χρήστης να επιβιβάζεται χωρίς ταλαιπωρία.

Θυμίζω πως η επιβίβαση στην καρέκλα γίνεται από την αριστερή της πλευρά, εκεί όπου σήμερα υπάρχει ένα δέντρο και κάποια μικρά φυτά.

Επίσης η καρέκλα είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται την παραμικρή βοήθεια συνοδού και να την χρησιμοποιεί ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, κάτι το οποίο δεν γίνεται, αφού πρέπει να "περπατήσω"(;)-να κατέβω από το αμάξι και να ανέβω στο αναπηρικό αμαξίδιο(;) έως να φτάσω στην καρέκλα. Επίσης θυμίζω πως πέρυσι, η καρέκλα είχε τοποθετηθεί κατά άριστο τρόπο σε διαφορετικό σημείο της παραλίας των Βραχνείκων.

Η ειδική αυτή καρέκλα - μηχανισμός ονομάζεται Seatrac.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις