Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα κάνει τα Θυρανοίξια στο ναό της Αγίας Μαρίνας

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ....
Μαρτάτος Tάκης

Ο εορτασμός έχει προγραμαμτιστεί για το σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου

Μπορεί η μνήμη της Αγίας Μαρίνας να τιμάται από την Ορθόδοξη χριστιανική μας εκκλησία στις 17 Ιουλίου ωστόσο στην Πάτρα αυτό το σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015 αναμένεται να λάβει χώρα λαμπρός εορτασμός στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης στη συνοικία Μακρυγιάννη.

Στην περιοχή έχει ανεγερθεί περικαλλής ιερός ναός αφιερωμένος στην Αγία Μαρίνα, στον οποίο επιτελέστηκαν εργασίες το περασμένο διάστημα και αυτό το σαββατοκύριακο θα λάβουν χώρα τα επίσημα θυρανοίξια.

Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί πως ο ιερός ναός της Αγίας Μαρίνης είναι ο πρώτος ναός που θεμελιώθηκε επί Αρχιερατείας του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, το ίδιο έτος της ενθρονίσεώς του στην Ι.Μ. Πατρών, το 2005.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο μετά τις 19.30 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Το πρωί της Κυριακής 12 Ιουλίου στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον Θείο λόγο ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα κάνει και το τελετουργικό των Θυρανοιξίων. Προβλέπεται πολύς κόσμος το σαββατοκύριακο στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στο ναό της Αγίας Μαρίνας. Το απόγευμα της Κυριακής στις 19.30 στην ακολουθία θα προεξάρχει ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο συγκεκριμένος ιερός ναός αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την συνοικία Μακρυγιάννη της πόλεώς της Πατρών.

Η φωτ. είναι από το σάιτ της Μητρόπολης Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις