Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πύργος καθάρισε, η Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου και Πύργου – Τριπόλεως όμως, βρωμάει

Ο Πύργος καθάρισε, η Εθνική Οδός Πατρών ...

Εικόνες ντροπής για χιλιάδες τουρίστες

Αποτελεί το δρόμο που οδηγεί στο λίκνο του Πολιτισμού και του Ολυμπισμού, την Αρχαία Ολυμπία. Όμως οι αρμόδιοι αδιαφορούν επιδεικτικά και ίσως κάπου και επικίνδυνα για την κατάσταση των εθνικών οδών Πατρών – Πύργου και Πύργου – Τριπόλεως στα τμήματα από τα Χανάκια έως τη Σαλμώνη. Είναι τα τμήματα αυτά όπου η δημοτική αρχή εδώ και ένα περίπου χρόνο έχει αφήσει στη «βιτρίνα» τα σκουπίδια. «Βιτρίνα» την οποία βλέπουν καθημερινά και σχολιάζουν με τα χειρότερα λόγια οι χιλιάδες τουρίστες που περνούν από εκεί στο δρόμο για την Αρχαία Ολυμπία.

Θα πείτε εν μέσω κρίσης, δημοψηφίσματος και δραματικών εξελίξεων για τη χώρα, με αυτά θα ασχολούμαστε; Εμείς θα απαντήσουμε πως από τη στιγμή που η αποκομιδή των σκουπιδιών στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποιείται κανονικά θα πρέπει να γίνει αποκομιδή και σε αυτά τα σκουπίδια που μεταφέρθηκαν από άλλα σημεία του δήμου Πύργου κυρίως για να αδειάσουν κεντρικά σημεία της πόλης ή των χωριών. 

Τα σκουπίδια αυτή τη στιγμή δεν αποτελούν απειλή μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για τη δημόσια ασφάλεια. Το Σαββατοκύριακο, τα σκουπίδια «φούντωσαν» στο τμήμα από την οδό Αγ. Γεωργίου προς την οδό Λαμπετίου στην βοηθητική οδό, με αποτέλεσμα να καεί το πρανές της οδού και λίγο έλλειψε να επεκταθεί η πυρκαγιά και σε παρακείμενα χωράφια, αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία πρόλαβε τα χειρότερα. Στο τμήμα της βοηθητικής οδού από το Λαμπέτι προς το Κολίρι, τα σκουπίδια απλώνονται κάθε μέρα και περισσότερο και τα δύο χωριά κοντεύουν να ενωθούν μέσω των σκουπιδιών.

Στις Κολιρέικες Παράγκες ένας χώρος στάθμευσης εκτάκτου ανάγκης για τα οχήματα έχει «εξαφανιστεί» λόγω του όγκου των σκουπιδιών που δημιούργησαν εκεί μια μικρή χωματερή. Μέχρι την Βαρβάσαινα άλλοι τέσσερις – πέντε μεγάλοι σωροί «στολίζουν» το δρόμο που οδηγεί προς την Αρχαία Ολυμπία, αλλά οι «ομορφιές» δεν σταματούν εκεί. Στα δύο πάρκινγκ της εθνικής οδού στο τμήμα ανάμεσα τη Βαρβάσαινα και τη Σαλμώνη, τα σκουπίδια έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο χώρο και αποτελούν επίσης «ατραξιόν» για τους τουρίστες. 

Τους τουρίστες που περνώντας με τα τουριστικά λεωφορεία και από την υψηλή θέση που τους παρέχει το μεταφορικό τους μέσο, «απολαμβάνουν» το χάλι της περιοχής μας… Και σχολιάζουν ποικιλοτρόπως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έως και σε ενημερωτικές και ταξιδιωτικές ιστοσελίδες της χώρας τους.

Ξεναγοί και οδηγοί στα γκρουπ που οδηγούνται στην Αρχ. Ολυμπία, ακούν καθημερινά τα μύρια όσα, και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν σε καμία περίπτωση την κατάντια του τόπου μας… Με λίγα λόγια να κλείσουμε το ρεπορτάζ με την έκφραση «το αρχαιολογικό μουσείο στο κέντρο του Πύργου μας μάρανε για να φέρουμε τουρισμό στην πόλη...».

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις