Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Προσοχή στους επιτήδειους... Πώς θα είναι ασφαλή τα χρήματα στο σπίτι - Αυξημένα αστυνομικά μέτρα λόγω κλειστών τραπεζών

Αχαΐα:Προσοχή στους επιτήδειους... Πώς θ...

Χρήσιμες συμβουλές

Οι κλειστές τράπεζες ανάγκασαν αρκετούς να κρατήσουν παραπάνω από το συνηθισμένο ποσό χρημάτων στο σπίτι τους, αλλά και να περιμένουν περισσότερη ώρα σε μια ουρά έξω από ένα ATM, το οποίο επισκέπτονται πλέον σχεδόν καθημερινά. Η ΕΛ. ΑΣ στην Αχαΐα και τους άλλους δύο νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  (Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας) έχει λάβει αυξημένα μέτρα, τα οποία εστιάζονται στις τράπεζες, και σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να κάνουν τζίρο, όπως πχ σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση των περιστατικών κλοπής , διαρρήξεων ή ληστειών , ούτε στις απόπειρες.

Στην Πάτρα τις νυχτερινές ιδιαίτερα ώρες  είναι εμφανής η αύξηση των περιπολιών κοντά σε τραπεζικά καταστήματα. Υπάρχουν στην πόλη περιπολίες της Άμεσης Δράσης της ομάδας ΔΙΑΣ, της Ασφάλειας  και της ΟΠΚΕ, οι οποίες σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν επεκταθεί και στην περιφέρεια της πόλης.

Επιπλέον συνιστάται από την ΕΛ.ΑΣ και οι πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση και να προσέχουν στοιχειώδη πράγματα.

Για παράδειγμα , πηγή αναφέρει στο thebest.grι ότι χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικοί μετά την ανάληψη χρημάτων και κατά τη μεταφορά τους , ως προς το αν τους παρακολουθεί κάποιος κι αν διαπιστώνουν ύποπτες κινήσεις από κάποια άτομα.

Επίσης κατά την αναμονή στα ΑΤΜ οι τσάντες χρειάζεται να είναι κλειστές και τα πορτοφόλια να μην είναι εκτεθειμένα χ σε τσέπες.

Τα χρήματα είναι προτιμότερο να τα αφήνουν στο σπίτι και να μην τα μεταφέρουν διαρκώς μαζί τους γιατί είναι πιο εύκολο να χαθούν, κι όχι απαραίτητα από μια επίθεση αρπαγής τσάντας ή πορτοφολιού.

Στο σπίτι τα χρήματα πρέπει να βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και κατά προτίμηση σε ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο μάλιστα να μην είναι εμφανές, ενώ αστυνομική πηγή τονίζει ότι χρειάζεται ν΄αποφεύγεται η διαρροή ακόμα και στο κοντινό περιβάλλον ότι υπάρχουν χρήματα στο σπίτι και πού, δεδομένου ότι άθελα μπορεί να φτάσει η πληροφορία σε επιτήδειους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3547&Itemid=619

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις