Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η "Οικογένεια Μπελιέ" ήρθε και στην Πάτρα και προβάλλεται στα Ster Cinemas

Η "Οικογένεια Μπελιέ" ήρθε και...

Αναμένεται την άλλη εβδομάδα να προβληθεί και στο θερινό σινέ Κάστρο, στο Ρίο

Η κωμωδία με δραματικά στοιχεία «Οικογένεια Μπελιέ – La Famille Belier» Γαλλικής παραγωγής και διάρκειας 106 λεπτών, ήταν από τις φετινές εκπλήξεις στην «σινεφίλ» Γαλλία φτάνοντας τα 7 εκατομμύρια εισιτήρια - θεατές.

Ένα χρόνο μετά την άλλη μεγάλη επιτυχία των Γάλλων, το φιλμ «Θεέ μου τι σου κάναμε» με τον Κριστιάν Κλαβιέ, έρχεται η «Οικογένεια Μπελιέ» σε σκηνοθεσία Ερίκ Λαρτιγκόμε τους Καρίν Βιάρ, Φρανσουά Νταμιέν, Ερίκ Ελμοσνινό, Λουάν Εμερά.

Σε μια τετραμελή οικογένεια κωφάλαλων η νεαρή Πολά είναι η μόνη που μπορεί να ακούσει και να μιλήσει. Κι ενώ προσπαθεί να διεκπεραιώσει τις καθημερινές υποχρεώσεις της στο σχολείο και τις αγροτικές δουλειές στη φάρμα, ο πατέρας της αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος και ο καθηγητής μουσικής τής προτείνει να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού που θα την οδηγήσει σε σπουδές στο Παρίσι.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, πρόκειται για μία πρωτότυπη πραγματικά ιστορία ενηλικίωσης η οποία ισορροπεί έξυπνα και χαριτωμένα ανάμεσα στην κωμωδία και στους δραματικούς τόνους. Μετρημένες είναι οι φορές που οι αφηγηματικές λύσεις προέρχονται από προφανείς, εύκολες επιλογές (τα αστεία γύρω από την κωφότητα είναι ελάχιστα) ενώ η συγκίνηση είναι κατά στιγμές ακαταμάχητη. Η 19χρονη μόλις πρωταγωνίστρια Λουάν Εμερά (κέρδισε το βραβείο Σεζάρ γυναικείας ερμηνευτικής ελπίδας) αποτελεί μία πραγματική αποκάλυψη.

Το φιλμ είχε συνολικά 6 υποψηφιότητες για Σεζάρ (τα βραβεία της Γαλλικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας) ενώ κατέκτησε και το βραβείο κοινού στο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ της Αθήνας τον περασμένο Μάρτιο.

Η ταινία παίζεται από 25 Ιουνίου 2015 στην Πάτρα στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων ενώ για τους λάτρεις των θερινών από τις 2 Ιουλίου αναμένεται να έρθει για προβολή και στο σινέ Κάστρο στο Ρίο, στην οδό Σώμερσετ.

Η ταινία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων σινεφίλ και ήδη έχει κόψει πάνω από 25.000 εισιτήρια.

Το φιλμ κυκλοφορεί σε διανομή της εταιρείας Odeon.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture