Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Eκδήλωση για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής την 1η Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Eκδήλωση για τους Χριστιανούς της Μέσης ...

Την εκδήλωση διοργανώνει τo Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» με υπεύθυνο τον Πατρινό Παναγιώτη Ανδριόπουλο

Εκδήλωση με θέμα «Οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής: Ιστορία - Πνευματικότητα – Μνημεία» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015, στις 20.00 το βράδυ, στην αίθουσα Διδασκαλίας Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ομιλητές θα είναι ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, θεολόγος, μουσικολόγος και ιεροψάλτης, ο οποίος κατάγεται από την Πάτρα και οι Roni Bou Saba, θεολόγος, φιλόλογος, μεταφραστής, Στεφανία Χλουβεράκη, Λέκτορας ΤΕΙ Αθηνών και Κωνσταντίνος Κοπανιάς, Επ. Καθηγητής ΕΚΠΑ.

Tην εκδήλωση διοργανώνει τo Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος), σε συνεργασία με το διαδικτυακό κανάλι intv.gr.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος θα αναπτύξει το θέμα «Το μωσαϊκό των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής».

Ο Roni Bou Saba θα μιλήσει με θέμα «Οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής ως γέφυρα με το Ισλάμ» και η Στεφανία Χλουβεράκη, Λέκτορας Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στο ΤΕΙ Αθηνών και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Συντήρηση Ψηφιδωτών, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών

προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων συντήρησης ψηφιδωτών στη Μέση Ανατολή θα αναφερθεί "στη συμβολή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών Μνημείων στην προστασία και ανάδειξη των χριστιανικών μνημείων στη Μ. Ανατολή"

Τέλος ο Κωνσταντίνος Κοπανιάς, Επ. Καθηγητής Αρχαιολογίας Πολιτισμών Ανατολικής Μεσογείου στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ.- Υπεύθυνος Ανασκαφής  Πανεπιστημίου Αθηνών στην Περιφέρεια Κουρδιστάν στο Ιράκ, θα αναπτύξει το θέμα "Οι Ασσύριοι στην Μεσοποταμία από την αρχαιότητα έως σήμερα".

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικές των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Ερμηνεύουν: Γιώργος Γενναίος, λαούτο, Ειρήνη Τεννέ, τραγούδι και Roni Bou Saba, αφήγηση – ψάλτης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture