Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι γίνεται με την Παντάνασσα; Πότε σχεδιάζεται ν' ανοίξει και πάλι

Πάτρα: Τι γίνεται με την Παντάνασσα; Πότ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Στόχος ο Σεπτέμβριος

Έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία των πιστών για το τι συμβαίνει με τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που είχε υποστεί από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008 ο Ιερός Ναός της Παντάνασσας Πατρών. Εφτά ολόκληρα χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό που επέφερε την «σφράγιση» του Ναού οι εργασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και η φημολογία για το πότε θ’ ανοίξει και πάλι η Παντάνασσα δίνουν και παίρνουν.

Παρά το γεγονός ότι ο Ιερός Ναός θα έπρεπε ήδη να έχει παραδοθεί στους πιστούς, αβέβαιο παραμένει το ακριβές χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του, με αρκετούς να εκφράζουν φόβους ότι η επαναλειτουργία θα καθυστερήσει αρκετά και ενδέχεται να φθάσουμε στον χειμώνα χωρίς να πραγματοποιηθεί.

Πάντως τελευταίες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το thebest.gr αναφέρουν ότι ο εργολάβος έχει ανεβάσει ρυθμούς και στόχος του ίδιου και των ιερέων του Ναού είναι η Παντάνασσα να ξανανοίξει μέσα στον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε , έχει επανέλθει το αισιόδοξο σενάριο ο Ναός να ανοίξει και πάλι τις πύλες του εγκαίρως για τον εορτασμό της Παντανάσσης, δηλαδή στις 8 Σεπτεμβρίου οπότε και η εκκλησία μας γιορτάζεται το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον συνδυασμό της επαναλειτουργίας του Ναού με την μεγάλη πανήγυρη της ενορίας προσδοκούν τόσο οι κληρικοί της Παντάνασσας  όσο και η τοπική Μητρόπολη καθώς θεωρείται ευχής έργον το χαρμόσυνο γεγονός της ολοκλήρωσης των εργασιών να συμπέσει με την γιορτή.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, κανείς δεν είναι βέβαιος για το τι μέλει γενέσθαι γι’ αυτό άλλωστε δεν υπάρχουν ακόμα δημόσιες και δεσμεύσεις από καμία πλευρά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις