Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος στο thebest.gr για τον κοιμηθέντα Μητροπολίτη Κεφαλληνίας που δεν πρόλαβε να ενθρονιστεί

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος στο theb...
Μαρτάτος Tάκης

Η σορός του κυρού Γερασίμου έχει ήδη μεταφερθεί στην Κεφαλονιά - Την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι η νεκρώσιμος ακολουθία

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στη 13.00 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξώδιος ακολουθία του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου Φωκά που εκοιμήθη αιφνιδίως μετά από ανακοπή καρδιάς κι ενώ είχε μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Η σορός του 64χρονου ιεράρχη σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, έχει ήδη μεταφερθεί στο νησί της Κεφαλονιάς και η εξώδιος ακολουθία θα ψαλεί στην ιερά μονή του Αγίου Γερασίμου στην κοιλάδα των Ομαλών όπου και θα ταφεί. Στο μοναστήρι του Αγίου και προστάτη της Κεφαλονιάς έχει ταφεί και ο Μητροπολίτης πρώην Κεφαλληνίας κυρός Σπυρίδων.

Το θλιβερό νέο έχει σοκάρει και συγκλονίσει τόσο την τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς μιας και ο εκλιπών ιεράρχης έλκει την καταγωγή του από το νησί (η μητέρα του κατάγεται από το Πυργί στις πλαγιές του Αίνου) όσο και το πανελλήνιο.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Κεφαλονίτη στην καταγωγή, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης και Βοηθό Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρύσανθο Στελλάτο, ο οποίος ανέφερε πως πάντοτε ένα τέτοιο γεγονός προξενεί σοκ στην ψυχή του ανθρώπου.

«Αυτό που ξέρουμε είναι να υποκλινόμεθα στο θέλημα του Θεού, όποιο κι αν είναι αυτό. Δεν ξέρουμε πως ο Θεός ενεργεί σε κάθε περίπτωση. Ήταν προφανώς Θείο θέλημα η κοίμηση του κυρού Γερασίμου. Εξάλλου όπως πρεσβεύει η εκκλησία και η θρησκεία μας, ο θάνατος είναι η μετάβαση από τα πρόσκαιρα στα αιώνια και από το εδώ στο εκεί.

Ο Θεός ξέρει γιατί επέτρεψε αυτήν την εξέλιξη των πραγμάτων κι έτσι ενώ στις 2 Ιουλίου θα πηγαίναμε στην Κεφαλονιά για την τελετή της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη τώρα θα πάμε στην νεκρώσιμη ακολουθία. Αυτό ήταν το θέλημα του Θεού όσο σοκαριστικό και αιφνίδιο κι αν μας φάνηκε το νέο της κοίμησης του Γερασίμου Φωκά», ανέφερε στο thebest.gr ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Να θυμίσουμε πως η επίσημη τελετή χειροτονίας του κυρού Γερασίμου ως νέου ψηφισμένου από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, είχε γίνει στον ιερό ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου στο Κολωνάκι στην Αθήνα, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και παρουσία πολλών Αρχιερέων με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάσος κ.κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπων φορέων και πιστών (είχαν πάει πολλά πούλμαν με Κεφαλονίτες, οι οποίοι είχαν βροντοφωνάξει το Άξιος για τον μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας).

*Χρέη τοποτηρητού στην κενή και πάλι Μητρόπολη Κεφαλληνίας θα αναλάβει εκ νέου ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η κάλυψη της θέσης του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο (τον ερχόμενο Οκτώβριο που θα συγκληθεί η Ιεραρχία).

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος αναμένεται να παραστεί στην εξώδιο ακολουθία του Μητροπολίτη κυρού Γερασίμου Φωκά την Τετάρτη.

Η φωτ. είναι από το εκκλησιαστικό σάιτ romfea.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις