Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στις 10 το βράδυ η συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ και Ολάντ - Bloomberg: Η Μέρκελ θα είναι ικανοποιημένη εάν η Ελλάδα υλοποιήσει τουλάχιστον μία μεταρρύθμιση των πιστωτών

Στις 10 το βράδυ η συνάντηση Τσίπρα- Μέρ...

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης φωτογραφίας των πολιτικών

19.35  Στις 22:00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει Ιρλανδή δημοσιογράφος Méabh Mc Mahon στο Twitter, η Ελλάδα επισκιάζει τη 2η Σύνοδο της EU-CELAC σήμερα. Η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ θα γίνει στις 21:00 (ώρα Βρυξελλών).

 

18.36 Στην πιο κρίσιμη φάση της φαίνεται πως βρίσκεται η διαπραγμάτευση. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, "η κυβέρνηση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ μπορεί να είναι ικανοποιημένη εάν η Ελλάδα υλοποιήσει τουλάχιστον μία μεταρρύθμιση από αυτές που ζητούν οι πιστωτές, προκειμένου να ανοίξει την πόρτα σε κεφάλαια διάσωσης, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν καλά τις γερμανικές θέσεις"

 

17.00 Η Άνγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι φυσικά και θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα αν και ο ίδιος το θέλει.
Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ακόμα ότι «Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος», όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης με την Ελλάδα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είπε ακόμα ότι είναι εφικτή μια λύση στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.
Η Μέρκελ ανέφερε ότι τόσο η ίδια όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.
"Το μήνυμα θα είναι: οι συνομιλίες με τους τρεις θεσμούς πρέπει να συνεχιστούν", ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας αναφερόμενη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
"Ο στόχος είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη", τόνισε επίσης. "Αλλά κάθε ημέρα μετράει", πρόσθεσε.

16.09 «Μόνο εάν υπάρχει έδαφος θα γίνει συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άγκελα Μέρκελ» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ελληνική πηγή που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βίρτς δήλωσε ότι «μία συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Γερμανίδα καγκελάριο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν υπάρξει αίτημα από τον Πρωθυπουργό, παρόλο που η κ. Μέρκελ δεν σχεδιάζει μέχρι στιγμής να πραγματοποιήσει ξεχωριστές συνομιλίες μαζί του».

Χθες πάντως γερμανική πηγή των Βρυξελλών είχε διαρρεύσει ότι θα υπάρξει συνάντηση και ακολούθησε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού που περιελάμβανε και συναντήσεις με Μέρκελ και Ολάντ.

Η ασάφεια σχετικά με τις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τους δύο ηγέτες, είναι ενδεικτική των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

 

16.03 Με αγκαλιές υποδέχτηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης φωτογραφίας των πολιτικών πριν την έναρξη της Συνόδου. Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις