Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

“Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη...”του Χρήστου Τσαντή ταξιδεύει στην Κρήτη

“Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Κα...

Στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Χρήστου Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης». Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 13 Μαΐου του 2015 και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του πολιτιστικού διήμερου του σχολείου με αφορμή τη δημιουργία της νέας του βιβλιοθήκης.

Μαθητές του 10ου Γυμνάσιου έχουν προετοιμάσει θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο κεφάλαιο «Κήπος» από το βιβλίο. Θα προβληθεί βίντεο, ενώ στην εκδήλωση θα βρεθεί και ο συγγραφέας για μία διαδραστική συνάντηση με τους μαθητές.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την παρουσίαση είναι: η Βάσω Παναγιωτοπούλου και η Δομινίκη Σωτηριάδου. (Με τη συμβολή της Ειρήνης Ανδρουλιδάκη και της Ελένης Γιαννάκη).

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Τσαντής σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία. Το 2012 βραβεύτηκε στον 30ο διαγωνισμό διηγήματος της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών». Το 2013 τιμήθηκε με έπαινο από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για τη νουβέλα: «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης».

Η νουβέλα παρουσιάστηκε, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο υλοποίησης επιμορφωτικών δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης, που έγιναν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό. Αξιοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου από εκπαιδευτικούς σε βιωματικές δράσεις. Η νουβέλα παρουσιάστηκε ακόμα από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, καθώς και από σχολεία στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα.

Το βιβλίο έχει προταθεί από δραματοθεραπευτές και ψυχοδραματιστές ψυχολόγους για αξιοποίηση σε θεραπευτικές ομάδες και σε βιωματικές ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, ενώ έχει καταχωρηθεί στη βιβλιοθήκη του Μουσείου Νίκος Καζαντζάκης.

«Ο συγγραφέας μέσα από τα κείμενά του, υπερασπίζεται τα γραφόμενά του και τα υποστυλώνει με πάθος. Ένα πάθος λυρικό και δραματικό μαζί. Αυτό θα το λέγαμε δραματοποιημένο λυρισμό, γεμάτο εικόνες, χρώματα και μυρωδιές που ο αναγνώστης διαβάζοντας τις σελίδες έχει τη δυνατότητα συνειρμικά να συνθέσει και να σκηνοθετήσει θεατρικά τα τεκταινόμενα του έργου… Η θάλασσα η βαθιά με την τρικυμία της, βρίσκεται μέσα μας κι εκεί ο συγγραφέας μάς παραπέμπει για το ψάξιμο της ελπίδας. Αυτή η ανίχνευση είναι το ταξίδι ολόκληρης ζωής. Είναι το ταξίδι για την Ιθάκη του καθενός. Δύσκολα την προσεγγίζουμε. Ίσως να μη φτάσουμε ποτέ στο λιμάνι της. Οι Ιθάκες αχνοφαίνονται πολύ μακριά μας. Μας έδωσαν όμως το ωραίο ταξίδι, κι αυτό είναι το νόημα και η ουσία της ζωής», είπε ο ποιητής Ανδρέας Βάλσαμος παρουσιάζοντας το βιβλίο στην εκδήλωση που έγινε στη Λέσχη της εφημερίδας “Δρόμος”, τον Οκτώβριο του 2014 στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture