Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εξόρμηση ενημέρωσης για τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας

Πάτρα: Εξόρμηση ενημέρωσης για τη Νομοθε...

Το πρωί της Κυριακής

Εξόρμηση ενημέρωσης για την κατοχύρωση της Κυριακής ως Αργία πραγματοποιούν Σύλλογοι και Φορείς της Πάτρας το πρωί της Κυριακής 3 Μαΐου. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 11:00 π.μ. στην συμβολή των πεζοδρόμων Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας αναφέρει τα παρακάτω:

"ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΗ 2015
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ραντεβού: 11:00π.μ., Γεροκωστοπούλου κ Ρ. Φερραίου

Συνάδελφοι-ισσες,

Το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαίας χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντωση της εργατική πρωτομαγιάς. Σε συνέχεια καλεί τους συναδέλφους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Κυριακή 3 Μάη, άλλη μια Κυριακή που ανοίγουν τα καταστήματα μετά από απαίτηση των μεγαλεμπόρων.

Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο, να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση για την κατοχύρωση της. Η συμμετοχή μας στην απεργία είναι μαχητική απάντηση στον εμπαιγμό εργοδοσίας και κυβέρνησης. Δεν παζαρεύουμε αν οι Κυριακές θα είναι 8 ή 5. Καμία Κυριακή Ανοιχτά τα μαγαζιά.

Η πάλη των εργαζομένων με αίτημα Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο είναι αναπόσπαστα δεμένη με την κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης και τη μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας για τους εργαζόμενους 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν οδηγεί σε “τόνωση της αγοράς”, δεν αυξάνει το εισόδημα εκατοντάδων απλήρωτων εμποροϋπαλλήλων, δεν “εξυπηρετεί τους καταναλωτές”, τους υποαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, που έχουν υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος τους. Δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας αφού χιλιάδες είναι οι άνεργοι στον κλάδο μας, όπως χιλιάδες και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιοι, 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ, voucher.

Καταγγέλουμε την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΜΕΤΑ) που προκηρύσσει απεργίες, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία τους, για τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου και την επιτυχία τους. Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις πλειοψηφίες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας που χαιρετίζει την νέα κυβέρνηση και τις ελάχιστες εξαγγελίες της για την διαχείριση της ακραίας φτώχειας. Ταυτόχρονα κινούνται δικαστικά απέναντι στην δράση του ταξικού μας σωματείου.

Στην αυριανή πανεξόρμηση θα καλέσουμε τους συναδέλφους μας να υπογράψουν κείμενο που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα απαιτεί:

Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα, κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο, να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση για την κατοχύρωση της.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΗ 2015

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ
ραντεβού: 11:00π.μ., Γεροκωστοπούλου και Ρ. Φερραίου"

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Πάτρα: Πρεμιέρα με αρκετό κόσμο στο κέντρο έκαναν οι 10ήμερες προσφορές – Έως και 50% οι εκπτώσεις

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις