Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:O "βραχνάς" του ηλεκτρικού - Αυξάνονται οι οφειλές από τους λογαριασμούς

Πάτρα:O "βραχνάς" του ηλεκτρικ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Συσσωρευμένα χρέη στη ΔΕΗΣυνδέουν μόνοι τους το ρεύμα με κίνδυνο της ζωής τους

Στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης η εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ έγινε "Γολγοθάς". Από τη μια η συρρίκνωση των μισθών και η ανεργία και από την άλλη η επιβολή πρόσθετων φόρων σε αυτό (χαράτσι μέχρι πρόσφατα κ.α.) "φουσκώνουν" τους λογαριασμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο μηχάνημα της εξόφλησης λογαριασμών που υπάρχει στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα, υπάρχει πάντα ουρά και συνήθως πρόκειται για καταναλωτές που δεν έχουν προβεί σε κανέναν διακανονισμό, ενώ και όσοι έχουν προχωρήσει σε αυτόν μετά δυσκολίας ανταποκρίνονται πολλές φορές, καθώς η κατανάλωση και η χρέωση εξακολουθούν να "τρέχουν".

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Πρόεδρος της Τ.Ε. ΕΔΟΠ ΔΕΗ Πατρών - Αιγίου Θεόδωρος Κανελλόπουλος το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών της ΔΕΗ πανελλαδικά, αλλά και στην περιοχή αυξάνονται, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΔΕΗ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι απευθύνονται τηλεφωνικά στο 1770 για διακανονισμό, αναμένουν στο ακουστικό τους τουλάχιστον δέκα λεπτά, γεγονός που δείχνει τις διαστάσεις που έχει πάρει η αδυναμία πληρωμής.

Μάλιστα υπάρχουν, όπως εξηγεί και περιπτώσεις καταναλωτών όπου δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα κι αν έχουν κάνει διακανονισμό αν τα οφειλόμενα ποσά είναι αυξημένα και ο αριθμός των δόσεων μικρός. Μάλιστα επισημαίνει ότι υπάρχουν και στην περιοχή ανεξόφλητοι λογαριασμοί ύψους 5, 6, 7 και 8.000 ευρώ και υπογραμμίζει την ανάγκη η πολιτεία αν μεριμνήσει για την πρόβλεψη μεγαλύτερου αριθμού δόσεων στους διακανονισμούς.

Φέρνει δε ως παράδειγμα την περίπτωση καταναλωτή, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας με χαμηλό εισόδημα από την πρόνοια, ο οποίος ζητά να εξοφλήσει τις οφειλές του με 100 δόσεις ύψους 100 ευρώ το μήνα. Το αίτημά του ωστόσο θα πρέπει να εξεταστεί από την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ, διαδικασία χρονοβόαρα, όπως τονίζει και στο μεταξύ οι λογαριασμοί θα συνεχίσουν να έρχονται.

Από την άλλη πλευρά παρατηρεί ότι αρκετά ιδρύματα δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή ρύθμιση για έκπτωση 75% ανά κιλοβατόρα, καθώς το όριο κατανάλωσης ορίζεται στις 1200 κιλοβατόρες το τετράμηνο.

Την ίδια ώρα ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρει ότι κάποιοι, μόνοι τους, παράνομα και με κίνδυνο της ζωής τους επανασυνδέουν το κομμένο ρεύμα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις