Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από σήμερα οι αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία 32.433 ανέργων - 580 θέσεις στον Δήμο Πατρέων - Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής

Από σήμερα οι αιτήσεις για την κοινωφελή...

Στον ΟΑΕΔ οι αιτήσεις

Το πρόγραμμα της κοινωφελούς για την απασχόληση 32.433 ανέργων - εγγεγραμμένων στον ΑΟΕΔ  εκκρεμούσε από τον Σεπτέβριο, ωστόσο από τη Μεγάλη Δευτέρα στις 10.00 ανοίγει η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Το πρόγραμμα προβλέπει εργασία στους δήμους της χώρας.

Στον Δήμο Πατρέων προβλέπονται 580 θέσεις και συνολικά στους Δήμους της Αχαϊας 847. Στον Δήμο Ναυπακτίας 142 θέσεις και συνολικά στο Νομό Αιτωλοακρνανίας 1054 θέσεις. Τέλος στην Ηλεία προβλέπονται 630 θέσεις.

Η διάρκεια του πολυαναμενόμενου προγράμματος είναι 5 μήνες και οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ τον μήνα για νέους κάτω των 25 ετών έως και 495,25 ευρώ για ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας. Με στόχο την καλύτερη αποτελεσματικότητα του προγράμματος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είχε επαφές με την Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και προχώρησε σε «λίφτινγκ» ορισμένων διατάξεων, κυρίως δε σε αναδιάρθρωση των προβλεπόμενων ειδικοτήτων ανά δήμο.

Το πρόγραμμα ήταν σε εκκρεμότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ εκκρεμεί ακόμη η προκήρυξη άλλων 19.557 θέσεων σε περιφέρειες, υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς. Οι δράσεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το συνολικό κονδύλι φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 27-4-2015. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε, τουλάχιστον, μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. Μακροχρόνια άνεργοι.

4. Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

5. Ανεργοι άνω των 29 ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις