Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Κάλεσμα στις εκδηλώσεις για το θαλάσσιο μέτωπο απευθύνει ο Πελετίδης

Πάτρα: Κάλεσμα στις εκδηλώσεις για το θα...

Συνέντευξη τύπου σήμερα για τις δράσεις του Σαββάτου

Συνέντευξη Τύπου, με θέμα τις δράσεις του ερχόμενου Σαββάτου στον Μώλο της Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο διεκδίκησης της οριστικής παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη, έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης:

Με τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων Πατρινών,  θα πραγματοποιηθούν οι πολύμορφες δράσεις στο λιμάνι, το Σάββατο 4 Απρίλη, στο πλαίσιο της κινητοποίησης, με την απαίτηση να παραχωρηθεί άμεσα και οριστικά στο Δήμο και στο λαό της Πάτρας, το παραλιακό μέτωπο και να μην ιδιωτικοποιηθεί το νέο λιμάνι.

Δεκάδες φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις, έχουν αποφασίσει την συμμετοχή τους, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Η λαϊκή κινητοποίηση αποτελεί σήμερα την μέγιστη δύναμη στήριξης στη διεκδίκηση από την κυβέρνηση της απόδοσης της λιμενικής ζώνης.

Σήμερα απευθυνόμαστε σε όλο το λαό της Πάτρας, σε όλους τους φορείς και τους καλούμε σε κοινή δράση, γιατί πρέπει να υπερασπίσουμε από την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους τη λιμενική ζώνη. Ο κίνδυνος είναι άμεσος και οι σχεδιασμοί τους πρέπει να αποτραπούν.

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση την άμεση και οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου (από τις εκβολές του Διακονιάρη, μέχρι τις εκβολές του Μειλίχου), καθώς και την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ανάπλασή της, για την ελεύθερη πρόσβαση και την δωρεάν χρήση, για να ικανοποιηθούν οι πιεστικές λαϊκές ανάγκες στην ξεκούραση, στην αναψυχή, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Το Σάββατο 4 Απρίλη, καλούμε όλο το λαό του Δήμου  μας, σε μαζική συμμετοχή στην ημέρα δράσης, η οποία περιλαμβάνει πολύμορφες εκδηλώσεις με επίκεντρο το Μώλο της Αγίου Νικολάου, πορεία στο βόρειο τμήμα του λιμανιού, ποδηλατικές διαδρομές, αλλά και συναυλίες με το μουσικό συγκρότημα του Χορευτικού του Δήμου και το Μουσικό Εργαστήρι του Παμμικρασιατικού.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις