Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Την καταδίκη του επιχειρηματία με το πτηνοτροφείο ζητά το ΜΕΤΑ

Αχαΐα: Την καταδίκη του επιχειρηματία με...

Καταγγέλλει την υπόθεση που θυμίζει...Νέα Μανωλάδα

Με αφορμή την σύλληψη επιχειρηματία στην περιοχή Ερυμάνθου Αχαϊας που κρατούσε σκλάβους αλλοδαπούς εργαζόμενους, το ΜΕΤΑ Αχαϊας καταγγέλλει το γεγονός και ζητάει από την Κυβέρνηση της άμεση παρέμβασή της και από τις αρχές την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Σε πτηνοτροφική μονάδα της περιοχής Ερυμάνθου Αχαϊας, βρέθηκαν έγκλειστοι αλλοδαποί εργαζόμενοι ενώ σε έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν εκτός από τα εντοιχισμένα χρήματα, όπλα, φυσσίγγια και σπρέϊ πιπεριού, ''εργαλεία'' που χρησιμοποιούσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρισης και οι μπράβοι του, προκειμένου να κρατάνε ομήρους τους αλλοδαπούς εργαζόμενους.

 

Η υπόθεση αυτή θυμίζει κάτι από...Μανωλάδα και ο ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας είναι υπότροπος αφού είχε ξανασυλληφθεί για ανάλογη υπόθεση το 2013.

 

Θεωρούμε πως οι δικαστικές αρχές θα αποδώσουν δικαιοσύνη και θα τιμωρήσουν παραδειγματικά τους ενόχους, ενώ η νέα Κυβέρνηση θα λάβει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να σταματήσει το δουλεμπόριο των αλλοδαπών εργαζομένων.

 

Παράλληλα και στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, καλούμε όλους τους φορείς αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής να καταδικάσουν το γεγονός προκειμένου να πάψει να ''προστατεύεται'' αυτός ο επιχειρηματίας αλλά και να ξεσκεπαστούν ανάλογα φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης και σύγχρονου δουλεμπορίου, σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αχαϊα: Τους έδινε...αποφάγια για φαγητό στο κολαστήριο της Χαλανδρίτσας- Τι λέει συνήγορος υπεράσπισης του ιδιοκτήτη

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις