Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Χρήστος Πατούχας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ- Tι θα γίνει με την ΕΡΑ Πάτρας;

Ο Χρήστος Πατούχας για την επαναλειτουργ...

Επιφυλάξεις για το ζήτημα της λειτουργίας των περιφερειακών σταθμών

Σε ανακοίνωσή της η Ανυπότακτη Πολιτεία επισημαίνει για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ: "Δίνουμε με πολύ κωδικό τρόπο την απόλυτη διαφωνία μας για το μαύρο στην ΕΡΤ του 2013.

1 Γιατί ήταν μια μνημονιακή απόφαση που υλοποιούσε μια «δεδομένη» και απόλυτα υποταγμένη Κυβέρνηση.

2 Γιατί χωρίς καμιά πρόνοια πέταγε στο δρόμο τους εκατοντάδες πραγματικούς εργαζόμενους της ΕΡΤ.

3 Γιατί δεν έκανε καμία εξυγίανση καταργώντας την ρουσφετολογία, την διαπλοκή, την εξυπηρέτηση ημετέρων, πρωτίστως επιτρέποντας την εισβολή της Δημοκρατίας, επιβάλλοντας την απομάκρυνση της άγριας κομματοκρατίας. Κανένας από όσους συμμετείχαν στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, δεν επιθυμεί να ξαναδεί τέτοια φαινόμενα, που κατεξοχήν καλλιεργήθηκαν τα τελευταία 25 χρόνια από τις Κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Επουδενί αυτό δεν σημαίνει ότι η μια δημοκρατική, δημόσια ΕΡΤ, μπορεί να ανοίξει με τον Νόμο 4173/2013, που αποτέλεσε τον νόμο ταφόπλακα της. Η Κυβέρνηση πρέπει να αποδώσει την ηθική και εργασιακή δικαίωση στους εργαζόμενους. Τους την οφείλει!

4 Το σπουδαιότερο από όλα, γιατί δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή, ότι η ΕΡΤ αποτελούσε ιστορία, πολιτισμό, επικοινωνία με την ξενιτιά, με τον απόδημο Ελληνισμό, στοιχεία αναντικατάστατα και απαραίτητα.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, επιδόθηκαν σε έναν μεγάλης διάρκειας (21 μήνες), αγώνα, με καθολική συμπαράσταση του Ελληνικού λαού τόσο στην Πρωτεύουσα όσο και σε όλες τις περιφερειακές πόλεις, ιδιαίτερα σε αυτές που λειτουργούσαν περιφερειακοί σταθμοί.

Ο αγώνας αυτός, σε μια περίοδο που δεν υπήρξαν και κυρίως δεν ευνοήθηκαν, άλλοι μαζικοί αγώνες, αφενός άφησε χαραμάδες ελπίδας σε όλους τους εργαζόμενους, έδωσε δε, αέρα νίκης στο κόμμα που σήμερα κυβερνά. Και ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα από τα πράγματα που υποσχέθηκε με αδιαμφισβήτητη σαφήνεια, ήταν η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων της. (Εμείς εννοούμε τους πραγματικούς εργαζόμενους, όχι τα ρουσφέτια του κάθε Υπουργού).

Η Κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο για επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Δεν υπάρχει κανένας που να διαφωνεί σε αυτό. Ωστόσο οι εργαζόμενοι, αυτοί που 21 μήνες λειτουργούν με αυτοθυσία και εθελοντικά τους σταθμούς της, έχουν ζωηρότατες επιφυλάξεις. Θεωρούν ότι η Κυβέρνηση κάνει σημαντικές εκπτώσεις, που αλλοιώνουν τα αιτήματα του αγώνα τους. Αναφέρουν ότι το πρόβλημα των 19 περιφερειακών σταθμών παραμένει άλυτο, κάνουν παρατηρήσεις και σημαντικές προτάσεις αλλαγών σε άλλα άρθρα του Νομοσχεδίου.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία, τάσσεται χωρίς καμιά επιφύλαξη στο πλευρό των εργαζομένων. Γιατί με αυτό τον τρόπο αντιληφθήκαμε την συμπαράσταση αλλά και την συμμετοχή μας στον πολύμηνο αγώνα τους. Γιατί καμιά ενέργεια υπέρ του λαού δεν μπορεί να θεωρείται «μονομερής ενέργεια».

Η Κυβέρνηση, οφείλει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Αυτό θα της εξασφαλίσει συνοχή και λαϊκή υποστήριξη, δύναμη για όλες τις μάχες της".

Για την Ανυπότακτη Πολιτεία

Χρήστος Πατούχας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις