Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Άννη Ονουφρίου και Σοφία Καμαγιάννη σε φωνή και πιάνο στις 8 Μαρτίου 2015 στο Αίγιο

Άννη Ονουφρίου και Σοφία Καμαγιάννη σε φ...

Με ένα εκλεκτό έντεχνο πρόγραμμα αφιερωμένο στην Ημέρα της γιορτής της Γυναίκας

Η ιδιαίτερη μουσική παράσταση με τίτλο «Είτε Βραδιάζει είτε φέγγει, μένει λευκό το γιασεμί», από ένα στίχο του Νομπελίστα ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη, με την Άννη Ονουφρίου στο τραγούδι και την Σοφία Καμαγιάννη σε πιάνο, φωνή και καλλιτεχνική επιμέλεια, αναμένεται να παρουσιαστεί την Κυριακή 8 Μαρτίου το βράδυ με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Πολυτεχνείον» στο Αίγιο.

Μάλιστα  η συγκεκριμένη μουσική παράσταση που έχει ήδη ταξιδέψει σε πόλεις όπως τα Ιωάννινα, αναμένεται στη συνέχεια, την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 να παρουσιαστεί και στην Αθήνα, στην θρυλική μπουάτ «Απανεμιά».

Η Άννη Ονουφρίου που έχει γεννηθεί στα Γιάννενα και έχει μεγαλώσει στη Αθήνα, σπούδασε κλασικό τραγούδι στην Πάτρα, όπου και διαμένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, κοντά στην αξέχαστη δασκάλα Στέλλα Κούρτη και στην συνέχεια με τον Γιώργο Παππά.

Από το 1991 που άρχισε να δραστηριοποιείται στον χώρο των συναυλιών, έχει συμπράξει με διάφορα μουσικά σχήματα  (Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου, Ευήκοον Μέλος, Λαϊκή Ορχήστρα της Πάτρας, Μαντολινάτα Ζακύνθου) αλλά και με Έλληνες συνθέτες  (Ανδρέας Αδαμόπουλος, Λουκάς Αδαμόπουλος, Σάκης Παπαδημητρίου, Τιμόθεος Αρβανιτάκης, Σωτήρης Σακελλαρόπουλος, Σοφία Καμαγιάννη, Μάνος Αβαράκης) πραγματοποιώντας συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αθήνα, Πάτρα, Αίγιο, Χαλκίδα, Ανδραβίδα, Πύργος, Γιάννενα, Αγ. Σαράντα, Κάρπαθος, Νάπολη, Μπρίντιζι, Φοίνιξ Αριζόνας, κ.α.).

Η Άννη Ονουφρίου έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς φορείς της Πάτρας (Δήμος, Πανεπιστήμιο, Πολύεδρο) και άλλων πόλεων (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Ελληνικό Προξενείο Νάπολης, Ελληνική Παροικία Μπρίντιζι, Πορφυρογένειο Ίδρυμα- Αγριά Βόλου-, Κρυφό Σχολειό-Καλαμάτα-, Ιανός-Αθήνα-, Παρνασσός-Αθήνα-, Mabrida-Κορωπί-, κ.α.) καθώς και με διάφορους συλλόγους (Άλμα Ζωής, Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, φιλολόγους, μαθηματικούς, ιατρικές εταιρείες) για σειρά συναυλιών που έγιναν στις αντίστοιχες πόλεις.

Έχει συμμετάσχει με τους συνεργάτες της στα Φεστιβάλ Πάτρας, Σύμης, Πάργας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Ηρακλείου Κρήτης, Maggio di Napoli (Palazzo Reale) καθώς επίσης στην συναυλία «Λιμάνι-Θάλασσα-Μετανάστευση» στo πλαίσιo του φορέα «Πάτρα 2006 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».   Με την συνεργάτιδα της, την γνωστή συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη, με την οποία αποτελούν ένα αυτόνομο μουσικό σύνολο με μια ιδιαίτερη ερμηνευτική προσέγγιση και μουσική αντίληψη, έχουν κάνει πολυάριθμες  εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας ( Άλεκτον, Άλλη Όχθη, Καφεθέατρο, Τσάι στη Σαχάρα, Passport , Πυρήνας) και άλλων πόλεων.

Τα  τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με τον μοναδικό σολίστ φυσαρμόνικας και διαύλων Μάνο Αβαράκη  στην μουσική παράσταση «Εικόνες μουσικής ...σε ηχοχρωμάτων τόπους» καθώς επίσης με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Θεμελή.

Η πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση έγινε τον Ιανουάριο του 2001, στο πρώτο μουσικό CD του Εκδοτικού Οίκου του Πανεπιστημίου Πατρών,  με τίτλο « Έρωτος ποίησις, αγάπης μέλος» σε συνεργασία με το «Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου». Το 2008 πραγματοποίησε την 2η δισκογραφική συμμετοχή της στο cd της συνθέτριας Σοφίας Καμαγιάννη με τίτλο «Στων άστρων την άλω».

Η Άννη Ονουφρίου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Διδάκτωρ Βιοχημείας της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Σοφία Καμαγιάννη έχει γεννηθεί στην Αθήνα και έχει σπουδάσει πιάνο (Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου), θεωρητικά, κλασικά κρουστά, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο (Δ.Παπαδημητρίου) και σύγχρονη σύνθεση (MMus, Goldsmiths College – University of Londοn,2001). Σύγχρονη σύνθεση επίσης με τον C.Landini (Piacenza, σεμινάριο). Παρακολούθησε σεμινάρια μουσικής προπαιδείας (Αθήνα, Salzburg-Orff Institute) και το ετήσιο σεμινάριο μουσικοθεραπείας της μεθόδου Nordoff-Robbins (Αθήνα 2009, μουσικοθεραπευτικό κέντρο Musicing).

Τα μουσικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα και της αρέσει να συνεργάζεται και να πειραματίζεται με καλλιτέχνες διαφορετικών κατευθύνσεων. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα έργα της σε συνδυασμό με ακουστικά όργανα και ασχολείται και με τον αυτοσχεδιασμό.

Το 2003 παρουσίασε  το έργο Rabila Co, μουσική παράσταση πολυμέσων (σύγχρονη μουσική, λόγος, εικόνα, χορός) πάνω σε μια δική της ιδέα (θέατρο Επίκεντρο-Πάτρα και θέατρο Χοροροές-Αθήνα) και το 2006 το πειραματικό πολύτεχνο έργο «ΜΕΣΑ στο μέσα» (για ηθοποιό, 2 μουσικούς, βίντεο και ηχογραφημένο υλικό, θέατρο Σημείο και θέατρο Φούρνος-Αθήνα). Επίσης, στο πλαίσιο της Πάτρας-Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2006, συμμετείχε συνθετικά και ερμηνευτικά στη μουσική παράσταση «The Storytelling Project» με καλλιτεχνικό σχήμα του σωματείου ΣΠΙΖΑ, του οποίου και είναι ιδρυτικό μέλος.

To 2009 παρουσίασε έργο της στο εγχείρημα  «3Χ3- Μουσική από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ», (σύμπραξη της Σπίζα με τους 3 Αμερικάνους συνθέτες  Linda Dusman, Bill Kleinsasser, Matthew Burtner, συναυλίες σε Αθήνα, Βαλτιμόρη, Βιρτζίνια, Πανεπιστήμια UVA & UMBC). Αξίζει να σημειωθεί πως έργα της μουσικής δωματίου και ηλεκτροακουστικά έχουν παιχτεί στην Ελλάδα, την Αγγλία (Λονδίνο), την Ιταλία, την Ολλανδία (Άμστερνταμ) και τις ΗΠΑ. Έχει συνεργαστεί με σημαντικά μουσικά σύνολα (Kreutzer Quartet, Καμεράτα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, L’Αnima, Κρούσσις, κ.ά.)και σολίστες.

Το έργο της «Words without words» επελέγη από την EBU Ars Acustica στο διπλό CD που εξέδωσε για τον εορτασμό των 20 χρόνων της. Έχει ακόμη γράψει τραγούδια, μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις (ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Θ.Ο.ΕΠ.Π, Θέατρο Πολιτεία,  θέατρο Βαφείο, Goldsmiths College), για 2 ταινίες μικρού μήκους (Φεστιβάλ Δράμας 2004) για ένα video art φιλμ (Φεστιβάλ Μηδέν 2007)και για 2 εικαστικές εγκαταστάσεις (installations). Η δεύτερη προσωπική της δισκογραφική δουλειά «Στων άστρων την άλω»  πάνω σε Έλληνες ποιητές (Δεκ. 2008) είχε εισπράξει πολύ θετικά σχόλια.

Όπως σημειώνεται στο βιογραφικό της, την περίοδο 1992-2000συμμετείχε με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιαπωνία) στην Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, της οποίας και υπήρξε μέλος ενώ έχει ενορχηστρώσει και έργα ελληνικής μουσικής για την Ορχήστρα. Με την ερμηνεύτρια Άννη Ονουφρίου έχουν μία σταθερή συνεργασία. Ακόμα την περίοδο 2011-12 διετέλεσε υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, «Ανιχνεύοντας τον 20ο αιώνα» σε συνεργασία με την Ορχήστρα Καμεράτα.

Η Σοφία Καμαγιάννη είναι και απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση  στο Πανεπιστήμιο του Leeds (ΜΑ, Mathematical Education).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture