Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ξεκίνησε στην Πάτρα

Έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστε...

Με τίτλο «Kinesis & Taxis» στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά

Μία έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Kinesis & Taxis» που τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, διοργανώνεται στην Αχαική πρωτεύουσα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης - Γραφείο Ελλάδας, στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά, στην οδό Γούναρη και Νικήτα.

Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόγραμμα εθελοντικών επιστροφών και επανένταξης υπηκόων τρίτων χωρών. Η έκθεση αυτή φωτογραφίας με τίτλο «Kinesis & taxis» έχει ήδη παρουσιαστεί από 20 Οκτωβρίου ως τις 10 Νοεμβρίου 2014, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, 1ος ορ. Βασιλέως Γεωργίου 1.

Στην Πάτρα η έκθεση θα λειτουργήσει από 17/2 έως και τις 2 Μαρτίου 2015.

Ο τίτλος είναι δανεισμένος από την ορολογία της βιολογίας, σύμφωνα με την οποία  «kinesis» είναι η μετακίνηση ενός οργανισμού η οποία προκαλείται από εξωτερικό κίνητρο και δεν έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. «Taxis» είναι η κίνηση που ομοίως προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες αλλά ο οργανισμός έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, θα παρακολουθήσουν εικόνες ως μια διαδρομή στον χρόνο και τον χώρο των διεθνών αποστολών του Οργανισμού, όπου και όποτε η ανάγκη και οι συνθήκες προκαλούσαν τον μαζικό εκτοπισμό πληθυσμών, ως μετακίνηση με συγκεκριμένο προορισμό ή απλά ως διαφυγή για επιβίωση. Οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν τις βασικές αρχές και αξίες του ΔΟΜ για διαχείριση της μετανάστευσης με ανθρωπιστικούς όρους και με τρόπο που να επωφελούνται όλοι.

Η Έκθεση είναι μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης -Γραφείου Ελλάδας, ο οποίος ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1951 και ξεκίνησε αρχές του 1952 ως Διακυβερνητική Επιτροπή για τη Μετανάστευση στην Ευρώπη (ΔΕΜΕ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture