Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απονεμήθηκαν τα BAFTA 2015 – Θριάμβευσε το «Μεγαλώνοντας», παρών ο Χόκινγκ, βραβεύτηκε και ο Έλληνας Ντεσπλά

Απονεμήθηκαν τα BAFTA 2015 – Θριάμβευσε ...

Ο Αλεξάντερ Ντεσπλά που είναι διπλά υποψήφιος φέτος για Όσκαρ κέρδισε το BAFTA καλύτερης μουσικής επένδυσης

Η φετινή απονομή των βραβείων BAFTA που έγινε την  Κυριακή 8/2/2015 είχε τα πάντα, έναν όπως πάντα καυστικό Στίβεν Φράι (τον γνωστό Άγγλο ηθοποιό) για οικοδεσπότη, βραβεία για Βρετανούς και Αμερικάνους και αρκετές συγκινητικές στιγμές.

Όπως σημειώνει το εγχώριο κινηματογραφικό σάιτ flix.gr, ο Στίβεν Φράι κράτησε το τέμπο της φετινής απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αν και ευχήθηκε να μην ξαναχρειαστεί να παρουσιάσει τελετή στο άμεσο μέλλον, πράγμα που θα στεναχωρούσε πολλούς από τους καλεσμένους στην Βασιλική Όπερα του Λονδίνου που γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να πάρουν βραβείο, παραβρέθηκαν τουλάχιστον σίγουροι πως θα γελάσουν!

O Φράι συναγωνίστηκε σε ευφυία τον καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι διαπρεπή επιστήμονα αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, τον επίτιμο καλεσμένο της βραδιάς (λόγω της ταινίας «Theory of Everything» που συνεχίζει να προβάλλεται στην Πάτρα και έχει ήδη κόψει πάνω από 3.500 εισιτήρια στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε).

Ο Φράι αναφέρθηκε στη σοκαριστική χρονιά που βρήκε τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τον ίδιο εκτός «αγοράς γάμου» (ο Στίβεν Φράι παντρεύτηκε πριν από λίγες ημέρες τον σύντροφό του) και φιλήθηκε κάπως έντονα με τους Έντουαρντ Νόρτον και Μάικλ Κίτον σε ένα από τα highlights της απονομής. Και ανάμεσα σε κάθε παρουσίαση και κάθε βραβείο, δοκίμασε τις αντοχές της Μ. Βρετανίας σε «κακές λέξεις», επιβεβαιώνοντας την αιρετική του περσόνα, είτε γράφει στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter είτε βρίσκεται live ως οικοδεσπότης σε ένα από τα πιο λαμπερά σόου της χρονιάς.

H τελετή απονομής των 86ων BAFTA μεταδόθηκε ζωντανά από τον OTE TV και απόψε Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 μπορούν οι τηλεθεατές να τη δουν ξανά με υπότιτλους στις 22.00 στο OTE CINEMA 2.

Στις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς όπως σημειώνει το flix.gr, συγκαταλέγονται η παρουσία του Στίβεν Χόκινγκ στη σκηνή μαζί με την «κινηματογραφική» του σύζυγο, την Φελίσιτι Τζόουνς, η οποία είναι υποψήφια και για Όσκαρ, το in memoriam αφιέρωμα σε όσους χάθηκαν τη χρονιά που πέρασε (παραλήφθηκε ο ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς) και η τιμητική βράβευση του σκηνοθέτη Μάικ Λι, ο οποίος σνομπαρίστηκε από τις υποψηφιότητες για την τελευταία του ταινία «Κύριος Τέρνερ», αλλά ανεβαίνοντας στη σκηνή δήλωσε πως όσοι περιμένουν από αυτόν να είναι γκρινιάρης θα απογοητευτούν.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το «Boyhood - Μεγαλώνοντας» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ που έφυγε με τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου για την Πατρίσια Αρκέτ, ο Έντι Ρεντμέιν κέρδισε το BAFTA Α' Ανδρικού Ρόλου ως Στίβεν Χόκινγκ για τη «Θεωρία των Πάντων», η Τζούλιαν Μουρ συνέχισε το σερί των βραβεύσεων με το BAFTA Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Still Alice» που θα δούμε μέσα Μαρτίου στην Ελλάδα ενώ ο Τζ. Κ. Σίμονς φεύγει από οποιαδήποτε απονομή με το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Χωρίς Μέτρο - Whiplash».

Το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» του Γουές Άντερσον, με 11 υποψηφιότητες, έφυγε ικανοποιητικά καλά από την τελετή με 5 βραβεία (τα περισσότερα της βραδιάς) με σημαντικότερο αυτό του πρωτότυπου σεναρίου, ενώ το «Παιχνίδι της Μίμησης – The Imitation Game» που ήδη σε ένα μήνα έχει ξεπεράσει τα 5.000 εισιτήρια στην Πάτρα, παρά τη βρετανική του καταγωγή και την παρουσία του γοητευτικού σταρ Μπένεντικτ Κάμπερμπατς έφυγε τελικά με άδεια χέρια, κάτι που πιθανόν να επαναληφθεί στα Όσκαρ.

Ο Ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Ντεσπλά από την περιοχή του Βόλου, κέρδισε το BAFTA καλύτερης μουσικής για το «Ξενοδοχείο Grand Budapest».

Αναλυτικά τα βραβεία που απονεμήθηκαν στην 68η Απονομή των βραβείων BAFTA:

Καλύτερη Ταινία: Boyhood

Σκηνοθεσίας: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για το Boyhood

Α' Ανδρικού Ρόλου: Εντι Ρεντμέιν για τη Θεωρία των Πάντων

Α' Γυναικείου Ρόλου: Τζουλιάν Μουρ, Still Alice

Β' Ανδρικού Ρόλου: Τζ.Κ. Σίμονς για το Χωρίς Μέτρο

Β' Γυναικείου Ρόλου: Πατρίσια Αρκέτ για το Boyhood

Πρωτότυπου Σεναρίου: Γουές Άντερσον και Χιούγκο Γκίνες για το Ξενοδοχείο Grand Budapest

Διασκευασμένου Σεναρίου: Αντονι ΜακΚάρτεν για το Η Θεωρία των Πάντων

Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας: Η Θεωρία των Πάντων

Ντοκιμαντέρ: Citizenfour

Ανερχόμενο Αστέρι: Τζακ Ο'Κόνελ (ταινίες '71 και "Αλύγιστος")

Καλύτερο Ντεμπούτο Βρετανού Σεναριογράφου, Σκηνοθέτη ή Παραγωγού: Στίβεν Μπέρεσφορντ, Ντέιβιντ Λίβινγκστοουν για το Pride

Ξενόγλωσσης Ταινίας: Ida του Πάβελ Παβλικόφσκι

Κινουμένων Σχεδίων: Η Ταινία LEGO

Πρωτότυπης Μουσικής: Αλεξάντερ Ντεσπλά για το Ξενοδοχείο Grand Budapest

Διεύθυνσης Φωτογραφίας: Εμανουέλ Λουμπέσκι για το Birdman

Μοντάζ: Τομ Κρος για το Χωρίς Μέτρο

Σχεδιασμός Παραγωγής: Ανταμ Στοκχάουζεν, Αννα Πίνοκ για το Ξενοδοχείο Grand Budapest

Κοστουμιών: Μιλένα Κανονέρο για το Ξενοδοχείο Grand Budapest

Μακιγιάζ - Χτενισμάτων: Ξενοδοχείο Grand Budapest

Ηχου: Χωρίς Μέτρο

Ειδικών Εφέ: Interstellar

Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία: Boogaloo And Graham

Καλύτερη Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων: The Bigger Picture.

*Παρών στην λαμπερή απονομή ήταν και ο σταρ πρώην ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture