Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τι λέει η ΑΝΕΚ για το αλαλούμ στην τραγωδία του NORMAN ATLANTIC; Την κάλεσε κανείς για εξηγήσεις; Αν όχι, γιατί; Αν ναι, τι εξηγήσεις έδωσε;

Τι λέει η ΑΝΕΚ για το αλαλούμ στην τραγω...
Νασόπουλος Νάσος

Το Υπουργείο Ναυτιλίας οφείλει να απαντήσει

Το μαρτυρικό αλαλούμ με τους επιβάτες, τους διασωθέντες , τους νεκρούς και τους αγνοούμενους του NORMAN ATLANTIC συνεχίζεται και αν η κατάσταση δεν ήταν δραματική καθώς αφορά ανθρώπινες ψυχές, θα ήταν για γέλια.

Είναι προφανές ότι οι αρμόδιες Ιταλικές Αρχές έχουν «χάσει τη μπάλα» και αποδεικνύονται κατώτερες των τραγικών περιστάσεων.

Ωστόσο τίθεται ένα ερώτημα: το Ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει την εταιρία ΑΝΕΚ για να της ζητήσει επιμόνως να ξεκαθαρίσει την κατάσταση;

Γιατί πέραν της (πιθανής) ανεπάρκειας των Ιταλικών Αρχών, εικάζεται  ότι στο μοιραίο πλοίο πιθανόν είχαν εισέλθει άνθρωποι που δεν είχαν καταγραφεί τα ονόματά τους, ή είχαν εισέλθει επιβάτες με εισιτήρια που είχαν εκδοθεί στο όνομα άλλων ατόμων.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις Ιταλών αξιωματούχων, αλλά και από το αλαλούμ που επικρατεί εδώ και τρεις ημέρες.

Και το ερώτημα είναι: τι κινήσεις έχουν γίνει προς την εταιρία ΑΝΕΚ.

Είπε προχθές ο Υπουργός Βαρβιτσιώτης σε μια από τις συνεντεύξεις του, θέλοντας προφανώς να βγάλει από πάνω του τις ευθύνες, ότι η διαμόρφωση του καταλόγου επιβαινόντων στο πλοίο είναι υποχρέωση της εταιρίας. Σωστά.

Αλλά τώρα που προέκυψε το αλαλούμ, κάλεσε κανείς την ΑΝΕΚ και αν ναι, ποιος και πότε, για να της ζητήσει εξηγήσεις;

Κι αν αυτά συνέβησαν τι εξηγήσεις έδωσε; Πάντως το thebest.gr προσπάθησε αρκετές φορές να μιλήσει με τον τοπικό αντιπρόσωπο της ANEK στην Πάτρα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Άραγε, ο Υπουργός κάλεσε την εταιρία στο γραφείο του για εξηγήσεις; Κι αν όχι γιατί;

Υπάρχει κάποιος λόγος που η ΑΝΕΚ παραμένει στο παρασκήνιο, ενώ εκ των πραγμάτων, είναι μία εκ των πρωταγωνιστών της τραγωδίας;

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στο NORMAN ATLANTIC:Δεν μπορούν να επιστρέψουν από το Μπρίντιζι 106 Έλληνες διασωθέντες -11 οι νεκροί ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις