Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σε λίγη ώρα ο Στέλιος Σοφός διαβάζει και πάλι Παπαδιαμάντη στο Πολύεδρο

Σε λίγη ώρα ο Στέλιος Σοφός διαβάζει και...

Η πρώτη σχετική εκδήλωση την περασμένη Τρίτη ενθουσίασε έτσι ζητήθηκε από τον πατρινό ηθοποιό να επαναλάβει την βραδιά

Απόψε Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη κοντά στην Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα επαναλαμβάνει ακόμη πιο εμπλουτισμένη την όμορφη εκδήλωση που είχε κάνει την περασμένη Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014, μετά τις 20.00 το βράδυ, με τον γνωστό και αξιόλογο Πατρινό ηθοποιό Στέλιο Σοφό να διαβάζει διηγήματα του Αλέξανδρου Παπδιαμάντη που εκτυλίσσονται την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μετά λοιπόν την επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης ζητήθηκε από τον αγαπητό ηθοποιό Στέλιο Σοφό, ο οποίος έχει συνεργαστεί και με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας όπως στην περσινή παράσταση «Ζωρζ Νταντέν» του Μολιέρου, να διαβάσει και πάλι διηγήματα του Σκιαθίτη κοσμοκαλόγερου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, επιλέγοντας μάλιστα περισσότερα έργα αυτή τη φορά.

Στην εκδήλωση της περασμένης Τρίτης είχε διαβάσει το διήγημα του Παπαδιαμάντη «Ο έρωτας στα χιόνια», ένα από τα αγαπημένα διηγήματα του Σκιαθίτη λογοτέχνη που τοποθετείται χρονικά στα Χριστούγεννα του 1896. Αποτελεί μια λιτή περιγραφή των τελευταίων ημερών ενός γερασμένου ανθρώπου, των αναμνήσεων του, και του έρωτα που μοιάζει μακριά του.

*Ο Στέλιος Σοφός, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Από το 1986 επέλεξε ως προορισμό την Πάτρα, συνέβαλε στο στήσιμο του θεάτρου «Αγοράς», όπου και έπαιξε σε σημαντικές παραστάσεις όπως ο «Άνδρας και ο Έρως», υποδυόμενος τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας συνεργάστηκε τέσσερις τουλάχιστον φορές, στις παραστάσεις «Δάφνες και πικροδάφνες» και «Ο Αλχημιστής» επί Νίκου Αρμάου και στο «Παραμύθι δίχως όνομα» και στον «Ήχο του όπλου» σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture