Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Γιώργος Ρώρος για την Νικολίτσα Κατσούφη - "Ήταν δειινή έμπορος, δεν υπήρχε περίπτωση να μπει γυναίκα στο κατάστημα της και να μην ψωνίσει"

Ο Γιώργος Ρώρος για την Νικολίτσα Κατσού...

Η εκλιπούσα είχε μεταφέρει τα τελευταία 4 χρόνια την μπουτίκ της στην Ρ. Φεραίου - Το μαγαζί διευθύνει σήμερα η κόρη της Ρουμπίνη

Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία της Πάτρας η είδηση του θανάτου της γνωστής και επιτυχημένης εμπόρου Νικολίτσας Κατσούφη σε ηλικία 77 ετών.

Επρόκειτο για μία ιδιαίτερα δραστήρια και δεινή εμπόρισσα της Πάτρας με πολύχρονη παρουσία στο εμπόριο ετοίμων ενδυμάτων.

Η βιτρίνα του καταστήματος της εκλιπούσης φημιζόταν εξάλλου πάντοτε για το άψογο και καλαίσθητο στήσιμο της καθώς και για την ποιότητα και κομψότητα των ρούχων που η ίδια επέλεγε και εμπορευόταν. Άφησε εποχή με το κατάστημα της να βρίσκεται αρχικά κατά τις δεκαετίες ’80 και ’90 στην Αγίου Νικολάου, λίγο πιο κάτω από την Κορίνθου ενώ αργότερα είχε μεταφέρει την μπουτίκ της επί της Αγίου Νικολάου πάντα αλλά λίγο ψηλότερα κοντά στην Κανακάρη.

Πιο τελευταία είχε μεταφέρει το μαγαζί της στον πολυσύχναστο πλέον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, κατάστημα που σήμερα διατηρεί συνεχίζοντας την μεγάλη εμπορική παράδοση της οικογένειας, η κόρη της Ρουμπίνη Κατσούφη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr o πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Ρώρος, η Νικολίτσα Κατσούφη ήταν μία εξαιρετικά δραστήρια και επιτυχημένη έμπορος που ήξερε καλά το αντικείμενο της δουλειάς της και γνώριζε να στήνει μαγαζιά.

«Ήταν πρωτοποριακή και δεν επαναπαυόταν στα κεκτημένα της. Ήξερε καλά να στήνει και οργανώνει μαγαζιά. Μπορούσε να διαλύσει αν χρειαζόταν ένα μαγαζί και να το στήσει εκ νέου και πάλι όπως και έκανε ενώ δεν φοβόταν τα επαγγελματικά άλματα όπως απέδειξε πριν από 4-5 χρόνια που δημιούργησε τη νέα μπουτίκ της στην Ρήγα Φεραίου. Ήταν άνθρωπος με γούστο στα ρούχα και δεινή πωλήτρια. Δεν υπήρχε περίπτωση να μπει γυναίκα στο μαγαζί της και να μην ψωνίσει. Δεν σε άφηνε να φύγεις. Θεωρώ ότι δημιούργησε σχολή στο χώρο της και τον τομέα της ένδυσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρώρος στο thebest.gr.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας γνώριζε καλά την Νικολίτσα Κατσούφη. Όπως μας θύμισε, η εκλιπούσα είχε ασχοληθεί και με τα συνδικαλιστικά ζητήματα του κλάδου της και μάλιστα για ένα διάστημα περίπου τεσσάρων ετών, από το 2003 έως το 2006 ήταν και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, επί προεδρίας δικής του και του Χρήστου Γκοτσόπουλου.

«Είχε προσφέρει σημαντική βοήθεια σε συνδικαλιστικά θέματα των εμπόρων ενώ η θητεία της στο Διοικητικό συμβούλιο συνέπεσε με την περίοδο της ανακαίνισης του κτιρίου του Εμπορικού συλλόγου στο πάνω μέρος της πλ. Γεωργίου αλλά και τον εορτασμό τότε των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Είχε βοηθήσει και συμβάλλει σημαντικά στην διοργανωτική επιτυχία των εκδηλώσεων που είχαμε κάνει. Είχε κατέβει ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, η Αχαιή συγγραφέας Αθηνά Κακούρη είχε μιλήσει, είχε επίσης παραστεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ.α. Η Νικολίτσα Κατσούφη ήταν για πολλά χρόνια στο εμπόριο, από την δεκαετία του ’70, ίσως και νωρίτερα. Ήταν ακόμα παντρεμένη με τον γνωστό και επιτυχημένο έμπορο της Πάτρας Ηλία Δροσόπουλο που είχε το κατάστημα “Δον Ζουάν”. Ήταν μία πολύ δραστήρια και ικανή έμπορος».

Η κηδεία της Νικολίτσας Κατσούφη θα γίνει την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 12 από τον Μητροπολιτικό ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην οδό Μαιζώνος. Η ταφή θα γίνει στο Β΄ Δημοτικό Νεκροταφείο Λεύκας.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο ΚΕΔΑΣ – Κέντρο Διεθνούς Αλληλεγγύης και συνεργασίας και στο Ίδρυμα «Φωλιά του Παιδιού».

Να προσθέσουμε ότι η Νικολίτσα Κατσούφη εκτός από τον Ηλία Δροσόπουλο, είχε κάνει κι ένα δεύτερο γάμο ενώ είχε αποκτήσει τρία παιδιά, δύο κόρες κι ένα γιο.

*Το κατάστημα γυναικείων ρούχων Σεμιτέκολου - Κατσούφη, που λειτουργεί στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στην Πάτρα προσφέρει μια ευρεία γκάμα από κομψά βραδινά φορέματα, casual ρούχα και αξεσουάρ.

*Άξιο αναφοράς είναι και το γεγογός ότι πάντα οι βιτρίνες των καταστημάτων της Νικολίτσας Κατσούφη ήταν προσεγμένες και γιορτινά στολισμένες τις περιόδους των εορτών όπως τα Χριστούγεννα και πως πολλές γνωστές καλοντυμένες Πατρινές και όχι μόνο, την προτιμούσαν και αγόραζαν τα ρούχα τους από τα μαγαζιά της.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις