Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι επαγγελματίες της Πάτρας βρίσκονται με τη "θηλιά στο λαιμό" και δηλώνουν: Καλές οι 100 δόσεις αλλά και… 500 να ήταν πάλι δε φτάνουν!

Οι επαγγελματίες της Πάτρας βρίσκονται μ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Πολλά τα χρέη τους και διαρκώς αυξάνονται…

Ως μια ρύθμιση που, ναι μεν κινείται προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά δεν αρκεί για να τους «σώσει» από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί λόγω της κρίση αλλά και της υπερφορολόγησής τους από το κράτος, βλέπουν οι επαγγελματίες της Πάτρας τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο που τέθηκε σε ισχύ.

Πολλοί θα σπεύσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση καθώς, όπως επισημαίνουν μιλώντας στο thebest.gr, «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», ωστόσο ξέρουν πολύ καλά ότι απλά θα πάρουν μια μικρή παράταση ζωής. Και τούτο γιατί τα συνεχή χαράτσια, οι πάμπολλοι φόροι αλλά και οι προσαυξήσεις που καλούνται να πληρώσουν για τα ήδη βεβαιωμένα τους χρέη δεν τους επιτρέπουν να πάρουν πραγματική ανάσα.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών – Εμπορικών Σωματείων της Αχαΐας, Παναγιώτης Σκέντζος η «διευκόλυνση» που γίνεται μετατρέπεται σε δώρον άδωρο αφού μέχρι να ξεκινήσει ένας επαγγελματίας τη ρύθμιση, έρχονται νέοι φόροι και άδικα χαράτσια που σε χρόνο ρεκόρ μπορούν να τον πετάξουν και πάλι έξω.

«Οι τόκοι και οι προσαυξήσει που καλούμαστε να πληρώσουμε τραγικοποιούν την κατάσταση. Με μαθηματική ακρίβεια οι απαιτήσεις του κράτους αυξάνονται ραγδαία και αν δεν μπορείς να πληρώσεις τα τρέχοντα έξοδα, πώς θα έχεις τη δυνατότητα να τηρείς τις υποχρεώσεις σου για τις παλιές οφειλές;», τονίζει ο κ. Σκέντζος.

Και πράγματι η εικόνα που προκύπτει καθημερινά από την αγορά της Πάτρας, όπως μας τη μεταφέρουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται χρόνια στην περιοχή, είναι τουλάχιστον τραγική. Οι τζίρος, τα τελευταία χρόνια, έχει πέσει ραγδαία, οι φόροι έχουν εκτοξεύει, οι προμηθευτές από το εξωτερικό πληρώνονται μόνο μετρητά, οι τράπεζες χορηγούν δάνεια μόνο σε… «Λάτσηδες» και πάει λέγοντας.

Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται με μια «θηλιά στο λαιμό τους» και στην κυριολεξία δεν έχουν που να δώσουν απολογία.

«Κατά συνέπεια και 500 δόσεις να μας έβαζαν, εάν καλούμαστε να πληρώνουμε με τόκο 4,5%, τότε τι νόημα έχει; Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Απλά παίρνουμε μια μικρή παράταση ζωής», σημειώνει ο κ. Σκέντζος.

Όσον αφορά, πιο συγκεκριμένα, στις οφειλές των επαγγελματιών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν ρυθμίζονται τα ληξιπρόθεσμα του Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα αρκετοί να υποχρεώνονται να δανείζονται από φίλους και συγγενείς για να τα αποπληρώσουν και να καταφέρουν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Εν προκειμένω σταθερή θέση της ΟΕΒΕΣΝΑ αποτελεί η πρόταση για κατάργηση των επιπρόσθετων οφειλών (δυσβάστακτων τόκων και οφειλών), πάγωμα των χρωστούμενων για το τέλος του ασφαλιστικού βίου του οφειλέτη και δυνατότητα καθόδου σε κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες καθώς, με δόση 450 ευρώ το μήνα η υπόθεση αποπληρωμή θεωρείται τελειωμένη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις