Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το θεατρικό έργο «Το Μπουφάν της Χάρλευ ή Πάλι καλά» ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Πάτρα

Το θεατρικό έργο «Το Μπουφάν της Χάρλευ ...

Από τις 3 Νοεμβρίου 2014 στο νέο χώρο «Γραμμές Τέχνης» στην οδό Μαιζώνος 271, από την Κοινο_Τοπία

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία θα παρουσιάσει το θεατρικό μονόλογο «Το Μπουφάν της Χάρλευ ή Πάλι Καλά» του Βασίλη Κατσικονούρη στο νεό θεατρικό - καλλιτεχνικό χώρο της Πάτρας, τις «Γραμμές Τέχνης», στην οδό Μαιζώνος 271, μετά την Παπαφλέσσα, στην Πάτρα τον μήνα Νοέμβριο.

Ο Βασίλης Κατσικονούρης, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς (Εντελώς Αναξιοπρεπές, Το γάλα, Οι Αγνοούμενοι, Καλιφόρνια ντρίμιν, κ.ά.), μας «χαρίζει» άλλο ένα αριστούργημα, «Το Μπουφάν της Χάρλευ ή Πάλι Καλά»  που παίζεται για πρώτη φορά στην πόλη της Πάτρας.

Μία γυναίκα προσπαθεί να μιλήσει στο παιδί της, που είναι φρουρός στον Άγνωστο Στρατιώτη, μια βροχερή νύχτα στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Β. Κατσικονούρης, με γλώσσα λιτή, δυνατή και συνάμα ποιητική, μας δίνει ένα έργο που σκοινοβατεί ανάμεσα στο κωμικό και τραγικό στοιχείο της Ελληνίδας μάνας και «θίγει» το χάσμα που χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς τους.

«Το Μπουφάν της Χάρλευ» είναι η πιο επίκαιρη από ποτέ συγγνώμη που οφείλουμε στα παιδιά μας, θέτοντας ερωτήματα για τις αξίες που τους εμφυσήσαμε και για τα «απλά» και «σημαντικά» που πρέπει να αναγνωρίσουν ως προσωπική τους περιουσία.

Η παράσταση ανεβαίνει στις 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19 Νοεμβρίου 2014, στις 9:15 μ.μ. με την υποστήριξη του Θεάτρου «Γραμμές Τέχνης» και το μεράκι και την ανιδιοτελή προσφορά των συντελεστών της παράστασης που είναι οι Βασίλης Κατσικονούρης συγγραφέας, Μαρία Καλλιαμβάκου - σκηνοθεσία, Παναγιώτης Καρώνης - σκηνικά/ Έντυπα, Γιάννης Αλτανόπουλος - μουσική, Μαίρη Σιδηρά - Ερμηνεία, Φάνης Δίπλας – φωτισμοί.

Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι 8€ και τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν για τη στήριξη της δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Περιφερειακό Τμήμα Πάτρας, για το Σταθμό Πρώτων βοηθειών, του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» για την αγορά εξοπλισμού του Ογκολογικού Ξενώνα και του Ασύλου Ανιάτων Πάτρας, για την αγορά τροφίμων.

Για την προαγορά των εισιτηρίων μπορεί το κοινό να απευθυνθεί στην Ρήγα Φεραίου 134, (ποτά ΣΠΗΛΙΩΤΗ) καθημερινά 9πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 6μμ-9μμ 2615.002009 και στο ταμείο του Θεάτρου «Γραμμές Τέχνης», Μαιζώνος 271 καθημερινά 6μμ-9μμ 6906.569578.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture