Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Βγαίνει στις 9 Οκτωβρίου 2014 στις Ελληνικές αίθουσες η νεανική κομεντί "Φίλοι ή κάτι παραπάνω" - Αναμένεται σύντομα και στην Πάτρα

Βγαίνει στις 9 Οκτωβρίου 2014 στις Ελλην...

Πρωταγωνιστούν ο Ντάνιελ Ράντκλιφ και η εγγονή του Ελία Καζάν, Ζόι Καζάν

Με καλές κριτικές από το εξωτερικό όπου ήδη έχει βγει σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, καταφθάνει από τις 9 Οκτωβρίου 2014 στις Ελληνικές αίθουσες η νέα ρομαντική κομεντί «What If – Φίλοι ή κάτι παραπάνω» όπου πρωταγωνιστεί ο αλλοτινός «Χάρι Πότερ» Ντάνιελ Ράντκλιφ στον ρόλο ενός ντροπαλού διοπτροφόρου νεαρού, του Γουάλας.

Το φιλμ να θυμίσουμε πως έκανε την πανελλήνια πρεμιέρα του στο 20ο επετειακό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας υπό την αιγίδα της Καναδικής Πρεσβείας, την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 στο Iντεάλ της οδού Πανεπιστημίου παρουσία μάλιστα του σκηνοθέτη του φιλμ, Michael Dowse.

Ο 25χρονος σήμερα Daniel Radcliffe έχοντας στοιχεία στην ερμηνεία του από τον Hugh Grant, πρωταγωνιστεί στην κλασικά ελκυστική αυτή ρομαντική κωμωδία "What If", όπως χαρακτηρίστηκε. Η Village Voice στην κριτική της έγραψε πως στον σημερινό κόσμο του «κουρασμένου» είδους της ρομαντικής κομεντί, το «Φίλοι ή κάτι παραπάνω» πλησιάζει το τέλειο και παρουσιάζει με έξυπνο τρόπο την αβεβαιότητα των σύγχρονων νέων που θέλουν να ερωτευτούν αλλά συχνά δεν ξέρουν το πώς!

Η ταινία βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της νέας εταιρείας Filmboy και αναμένεται σύντομα (ενδεχομένως στις 16 Οκτωβρίου 2014) να έρθει για προβολή και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε όπου ήδη φιγουράρει διαφημιστικό πόστερ του φιλμ. Όπως επίσης αναφέρθηκε, το «What If» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια σύγχρονη ελαφρώς τετριμμένη και «ροκανισμένη» έκδοση του κλασικού πλέον φιλμ «When Harry Met Sally – Όταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι» του 1989 με την Μεγκ Ράιαν, προσαρμοσμένη στον 21ο αιώνα.

Η ταινία θίγει το αιώνιο θέμα και ερώτημα του αν υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ο Wallace (Daniel Radcliffe) και η Chantry (Zoe Kazan, εγγονή του σπουδαίου Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Ελία Καζάν, η οποία είναι γνωστή από το «Ruby Sparks») είναι οι κεντρικοί ήρωες της ταινίας, η υπόθεση της οποίας έχει ως φόντο το κοσμοπολίτικο Τορόντο του Καναδά. Ο Γουάλας έχοντας «καεί» από τις ερωτικές του περιπέτειες προσπαθεί να βάλει τέρμα στην άτακτη συναισθηματική του ζωή και να νοικοκυρευτεί, βλέποντας ότι οι φίλοι του έχουν βρει το κατάλληλο ταίρι τους.

Θα γνωριστεί τυχαία σε ένα πάρτι με την φωτογενή Τσάντρι και από την πρώτη στιγμή δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της. Όταν την συνοδεύει πίσω στο σπίτι της εκείνη του εξομολογείται ότι διατηρεί σοβαρό δεσμό και τον αποστομώνει.

Ωστόσο, η πρόσκαιρη αποχώρηση του αγοριού της Τσάντρι στο εξωτερικό και μια τυχαία τους συνάντηση, τους κάνει να παραδεχθούν ότι, ναι, πρόκειται για κάτι παραπάνω από φιλική σχέση. Έως όμως να φτάσουν σε αυτή την ειλικρινή ομολογία, η σχέση παραμένει σε τεντωμένο σχοινί. Εξ’ ου και το ερώτημα της ταινίας: αν γνώριζες την σωστή κοπέλα και είχε δεσμό, τι θα έκανες;

Στην ταινία παίζουν ακόμα στον ρόλο του Άλαν, καλύτερου φίλου του Γουάλας ο Adam Driver (Inside Llewyn Davis) και η Mackenzie Davis ως η κοπέλα του Nichole (That Awkward Moment).

Όπως διαβάσαμε η ταινία είναι συμπαραγωγή με το Ιρλανδικό Κινηματογραφικό συμβούλιο. Το φιλμ «What If» ξεκίνησε να προβάλλεται στις ΗΠΑ στις 8 Αυγούστου 2014 και έχει κάνει έως τώρα διεθνείς εισπράξεις 10 περίπου εκατομμυρίων δολαρίων.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture