Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η νεαρή Πατρινή τραγουδοποιός SmaRagDa σπουδάζει πλέον στο Λονδίνο και ετοιμάζει το 2ο της cd

Η νεαρή Πατρινή τραγουδοποιός SmaRagDa σ...

Το κομμάτι της "Take your time" έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το νεαρόκοσμο και όχι μόνο

Το τραγούδι που έγραψε και ερμήνευσε με τίτλο «Take your time» είχε κάνει αίσθηση και έγινε επιτυχία στα ραδιόφωνα και τα κλαμπ. Μάλιστα ακούστηκε πολύ και το περασμένο καλοκαίρι.

Ο λόγος για τη νεαρή Πατρινή τραγουδοποιό SmaRagDa (Σμαράγδα Αλεξανδρή) που εδώ και ενάμιση σχεδόν χρόνο όλοι μιλούν για το μεγάλο ταλέντο της στην μουσική. Με αφορμή μάλιστα το πρώτο της cd «Queen of the Surreal» που είχε κυκλοφορήσει από την Mahayana Records, είχε δώσει μία συνέντευξη στον Τάκη Γ. Μαρτάτο στο περιοδικό The Best Magazine της Πάτρας πέρυσι.

Όσον αφορά στα νέα της σχέδια, όπως ανέφερε η free press εφημερίδα Lifo όπου η 19χρονη Σμαράγδα Αλεξανδρή έδωσε πρόσφατα συνέντευξη, ήδη έχει ξεκινήσει σπουδές πάνω στην μουσική στο Πανεπιστήμιο του Westminster στην Αγγλία, κάτι που ήθελε πολύ ενώ παράλληλα ηχογραφεί και ετοιμάζει το δεύτερο άλμπουμ της.

Μεταξύ άλλων η SmaRagDa ανέφερε στη Lifo πως «στην πραγματικότητα, μεγαλώνοντας, είχα δύο γειτονιές, γιατί όταν ήμουν μικρή μετακομίσαμε οικογενειακώς στην Πάτρα από την Αθήνα. Ποτέ, όμως, δεν ένιωσα “γειτονιά” μου το μέρος όπου έμενα στην Πάτρα (τα Ψηλαλώνια), ίσως λόγω του πείσματος και της αντίδρασής μου στην μετακόμιση – έκλαιγα για μήνες».

Η γειτονιά όπου μεγάλωσε η Σμαράγδα στην Αθήνα είναι τα Εξάρχεια, προς την πιο βόρεια πλευρά της, στον πεζόδρομο της οδού Μεθώνης. Όπως η ίδια επισημαίνει με νόημα, «για να καταλάβει κάποιος αμέσως τα Εξάρχεια, θα τον πήγαινα στη Βαλτετσίου, μια βραδιά “αναβρασμού”. Θα περιμέναμε να σκάσουν δυο μολότοφ δίπλα μας, να πάρει φωτιά ένας κάδος, οι αστυνομικοί να έρθουν σε σμήνη και μετά από δέκα λεπτά πανικού να λειτουργήσουν πάλι όλα κανονικά. Άνθρωποι με μπίρες σε παγκάκια, θερινά σινεμά, μεζεδοπωλεία»!

Όπως επίσης έχει γράψει η lifo.gr, η SmaRagDa (η οποία στην Πάτρα τέλειωσε το Μουσικό Σχολείο) έχοντας στο ιστορικό της μια σειρά ακουσμάτων που ξεκινούν από τον Alex Turner και καταλήγουν στη Florence + the Machine αλλά και μια κλασική παιδεία που καλλιεργήθηκε στο μουσικό σχολείο στο οποίο σπούδασε κρουστά και αγάπησε καλλιτέχνες όπως ο Chopin και ο Debussy, δέχτηκε πολύ γρήγορα το «βάπτισμα» ως μία νεαρή τραγουδοποιός, η οποία έχει καταφέρει από τα πρώτα της κιόλας βήματα να συγκινήσει και να αγαπηθεί.

Τη γνωρίσαμε συναυλιακά μέσα από τις εμφανίσεις της στο πλευρό του Βρετανού Tom Baxter αλλά και σε live συνεργασίες με Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Leon και οι Minor Project, όπου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Eμφανίστηκε επίσης στην δημοφιλή εκπομπή του Αντώνη Κανάκη "Ράδιο Αρβύλα" στον ΑΝΤ1 ενώ έχει ακόμα πραγματοποιήσει live μουσικές εμφανίσεις στο Gazarte και το Passport της Αθήνας αλλά και στον Μικρό Πρίγκηπα της Πάτρας.

 

Η φωτ. είναι της Μαρίας Ντελάκου και του Άκη Μυταφτσή.

Η φωτ. είναι της Μαρίας Ντελάκου και του...

Η φωτ. είναι της Μαρίας Ντελάκου και του Άκη Μυταφτσή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture