Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Αιγιώτισσα Μαρία Καλλιμάνη υποδύεται μία οικιακή βοηθό από την Γεωργία στη νέα της ταινία που βγαίνει από σήμερα στις Ελληνικές αίθουσες

Η Αιγιώτισσα Μαρία Καλλιμάνη υποδύεται μ...

Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα "Τα Νέα" εξέφρασε τον θαυμασμό της για αυτές τις ξένες γυναίκες ενώ πρόσθεσε πως "χάσαμε όλοι τις ανέσεις μας από την κρίση"

Εξαιρετικές κριτικές συνοδεύουν τη νέα Ελληνική κινηματογραφική παραγωγή «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα που ξεκινά να προβάλλεται από σήμερα 25 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αθήνα.

Το φιλμ απέσπασε το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριο. Όπως αναφέρει η πρωταγωνίστρια της αξιόλογης ταινίας, η Αιγιώτισσα στην καταγωγή ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη, σε συνέντευξη της που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα «Τα Νέα», «όταν παίχθηκε η ταινία στο Βερολίνο, ζούσα σ’ ένα σύννεφο. Δεν το περιμέναμε αυτό το χειροκρότημα, η αποδοχή ήταν πολύ μεγάλη.

Αισθανθήκαμε την αγάπη του κόσμου, σκεφτείτε πως η ταινία είχε τόση ζήτηση που το Φεστιβάλ του Βερολίνου αναγκάστηκε να προγραμματίσει μία ακόμα προβολή».

Η Μαρία Καλλιμάνη στην ταινία που η εφημερίδα «Έθνος» χαρακτήρισε ως ένα ελληνικό δράμα που συγκλονίζει,  υποδύεται μία ξένης καταγωγής γυναίκας, τη Νάντια από την Γεωργία, η οποία τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται ως οικιακή βοηθός σε ένα πλούσιο σπίτι στην Ελλάδα απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη και την αγάπη των μελών της οικογένειας. Αυτή η αγάπη ωστόσο κλονίζεται όταν κάνει την εμφάνιση της μία σπάνια ασθένεια ενώ η συγκυρία της οικονομικής κρίσης θα αλλάξει τις προτεραιότητες της οικογένειας, αφήνοντας στην άκρη την φιλευσπλαχνία.

«Η Νάντια δεν είναι αδύναμη ούτε ηττοπαθής, κινείται από ένα δικό της ψυχικό κόσμο πολύ ιδιαίτερο. Μίλησα με μία γυναίκα από τη Γεωργία προετοιμάζοντας τον ρόλο, είχα κι εκείνη τη σκηνή που τηλεφωνώ στους δικούς μου και χρειάζομαι βοήθεια. Ξέρετε οι γυναίκες εκεί είναι πραγματικά δυνατές, αυτές είναι που στα δύσκολα χρόνια τους ξεκίνησαν να φύγουν από τη χώρα τους για να έρθουν εδώ στην Ελλάδα να δουλέψουν, οι άνδρες απλώς ακολούθησαν», ανέφερε στην εφημερίδα «Τα Νέα» η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη, η ερμηνεία της οποίας στο φιλμ χαρακτηρίζεται ως εκπληκτική.

Η συμπαθής ηθοποιός παραδέχεται ακόμα πως για αρχαιολόγος ξεκίνησε καθώς είχε πάθος με τις ανασκαφές αλλά τελικά την κέρδισε η ηθοποιία ενώ δεν κρύβει την λατρεία και αγάπη της για το σινεμά όπου ήδη έχει κάνει μία σειρά από εξαιρετικές εμφανίσεις κατά το παρελθόν. «Έχω πάθει ζημιά με το σινεμά, το έχω αγαπήσει πάρα πολύ, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται κινηματογράφος εδώ στην Ελλάδα, είναι απολύτως ηρωικός», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Καλλιμάνη στην εφημερίδα «Τα Νέα» και τον δημοσιογράφο Άκη Καπράνο.

Να σημειώσουμε πως ο σκηνοθέτης Αθανάσιος Καρανικόλας ζει μόνιμα και εργάζεται στην Γερμανία και η ταινία «Στο Σπίτι» που μάλιστα έκανε την αβάντ πρεμιέρ της στο 20ο Επετειακό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας πριν λίγες μέρες, είναι η πρώτη του αμιγώς ελληνική.

*Να δούμε αν το φιλμ θα έρθει για προβολή και στις κινηματογραφικές αίθουσες της Πάτρας. Διαφορετικά αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για το πρόγραμμα της νέας περιόδου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture