Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η διακεκριμένη Πατρινή υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη απόψε σε συναυλία στην Ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών

Η διακεκριμένη Πατρινή υψίφωνος Βασιλική...

Με έργα-ορόσημα της Γαλλικής λυρικής παράδοσης - Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό

Μία μοναδική συναυλία έχει προγραμματιστεί να δοθεί στην Ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, στην οδό Σίνα, στην οποία θα λάβουν μέρος καταξιωμένοι Mονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σήμερα Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 20.30 το βράδυ.

Η είσοδος μάλιστα θα είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου, μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Όπως γράφει το σάιτ culturenow.gr, σε μια καλά «κρυμμένη» ταράτσα του κέντρου της Αθήνας με θέα στην Ακρόπολη, έργα-ορόσημα της Γαλλικής λυρικής παράδοσης θα ερμηνευθούν από τους καταξιωμένους Μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συγκεκριμένα από την Ελένη Βουδουράκη, την Πατρινής καταγωγής λυρική ερμηνεύτρια Βασιλική Καραγιάννη και τον Δημήτρη Κασιούμη.

Αποσπάσματα από διάσημες Γαλλικές όπερες -αριστουργήματα του λυρικού θεάτρου- όπως ο Φάουστ του Σαρλ Γκουνό, η θρυλική Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, ο αισθαντικός Βέρθερος του Ζυλ Μασνέ, η «εξωτική» Λακμέ του Λεό Ντελίμπ, η βιβλική όπερα Σαμψών και Δαλιδά του Καμίγ Σαιν-Σανς, ο συγκλονιστικός Άμλετ του Αμπρουάζ Τομά καθώς και έργα άλλων σπουδαίων συνθετών θα επιβεβαιώσουν ξανά το λόγο για τον οποίο οι Γάλλοι συνθέτες δεν έπαψαν ποτέ να βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της λυρικής δημιουργίας, όπως χαρακτηριστικά γράφει το culturenow.gr.

Η Όπερα του Παρισιού υπήρξε το σημαντικότερο κέντρο της οπερατικής δημιουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Eίναι δε χαρακτηριστικό πως οι σημαντικότεροι Ιταλοί συνθέτες αναγνωρίζονταν διεθνώς όταν τα έργα τους παίζονταν στην όπερα της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη είναι μέλος του Στούντιο της Εθνικής Όπερας της Αγγλίας στο Λονδίνο και της Ακαδημίας Μπελ Κάντο Σόλτι-Τε Κανάουα στην Τοσκάνη. Έχει ερμηνεύσει ορατόρια, συμφωνικά έργα και ρόλους σε Ελλάδα και εξωτερικό σε δημοφιλείς όπερες του παγκόσμιου ρεπερτορίου όπως Ιούλιος Καίσαρας, Αριάδνη στη Νάξο, Αΐντα, Ρούσαλκα, Μαντάμα Μπαττερφλάι, Ριγολέττος, Κάρμεν, Νόρμα, Μαραθών-Σαλαμίς, Η μνηστή του τσάρου, Γυναίκα δίχως σκιά κ.ά.

Η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη από το Ρίο της Πάτρας, η οποία έχει δώσει συνέντευξη και στο περιοδικό της Πάτρας TheBest Magazine, έχει συνεργαστεί επανειλημμένως με την Εθνική Λυρική Σκηνή (θεωρείται από τα βασικά του καλλιτεχνικά στελέχη), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Έχει επίσης εμφανιστεί με επιτυχία σε κορυφαία λυρικά θέατρα, όπως το Κόβεντ Γκάρντεν, στο Λονδίνο, η Σκάλα του Μιλάνου, η Κωμική Όπερα στο Βερολίνο, η Γερμανική Όπερα του Ρήνου στο Ντύσσελντορφ, το Κάρνεγκι Χωλ της Νέας Υόρκης κ.ά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture