Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Θαλασσογραφία

Θαλασσογραφία

Της Δήμητρας Βογιατζή

Γοργόνες, πολλές θεότητες όπως: ο Ποσειδώνας, οι Τρίτωνες, ο Νηρέας, οι Νηρηίδες ξεπηδούν στα θαλάσσια κύματα την τελευταία μέρα του καλοκαιριού. Αυτό γίνεται εδώ και πολλούς αιώνες…

Καμιά φορά αχνό φαίνονται μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά, να κολυμπούν ξέγνοιαστα γελώντας και λέγοντας κατορθώματα ανθρώπων που ίσως υπήρξαν κάποτε. Αν τύχει να τους δεις μοιάζουν ευτυχισμένοι ,πάντα χαμογελαστοί σα να βγήκαν από όνειρο, ένα όνειρο τόσο κοντινό που ταυτόχρονα βρίσκεται μήνες μακριά μας …το όνειρο του Αυγούστου.

Και σαν έρθει η νύχτα τα μυθικά πλάσματα στέλνουν ψηλά στον ουρανό χιλιάδες ανησυχίες, χιλιάδες σκέψεις που ο ανθρώπινος νους όλο το καλοκαίρι αφήνει στην θάλασσα για να ξεχαστεί …να ηρεμήσει.

Τελικά, αργά το βράδυ και λίγο πριν οι θεότητες μαζί με τις γοργόνες ταξιδέψουν πίσω στη πατρίδα τους παίρνοντας το καλοκαίρι από κοντά μας, μας κάνουν μια τελευταία χάρη. Μετατρέπουν όλες αυτές τις ανησυχίες σε μικρά φωτεινά αστεράκια που το βαθύ σκοτάδι του ουρανού τα κάνει να μοιάζουν μαγικά.

Σήμερα το βράδυ βγες στο μπαλκόνι σου, κάθισε στην αμμουδιά με την παρέα σου, πήγαινε στον κήπο σου και κοίτα ψηλά. Θα δεις αυτά τα αστεράκια να σε αποχαιρετούν γλυκά. Και εσύ θα νοσταλγείς… Πάντα εκείνη η ώρα σκορπάει μέσα στη ψυχή σου τη νοσταλγία.

Νοσταλγία για εκείνο το βράδυ που δοκίμασες το νερό και ήταν παγωμένο αλλά τελικά μπήκες παρόλα αυτά! Νοσταλγία για εκείνο το γλυκό γαλαζωπό φως του ουρανού λίγο πριν το σούρουπο...Για εκείνη τη νύχτα με το ολόγιομο φεγγάρι που γελούσες με την παρέα σου λέγοντας ρομαντικά τραγούδια, για εκείνη την περίοδο που η μέρα κρατούσε μέχρι τις δέκα το βράδυ και εσύ κρυφογελούσες, για τότε που οι κιθάρες στην παραλία έπαιζαν μέχρι το ηλιοβασίλεμα και εσύ τραγουδούσες, τότε που το μόνο που χρειαζόσουν για να ζεσταθείς αργά τη νύχτα ήταν η φωτιά στην άμμο, για την πρώτη μέρα των διακοπών μετά από μια κουραστική διαδρομή αλλά και για εκείνες τις μέρες που ήρθαν και πέρασαν χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα, τότε που καθόσουν στην αιώρα και απήγγειλες ποιήματα γελώντας μέχρι τις τέσσερις τα χαράματα και ίσως τότε που έβγαλες τα παπούτσια σου για να νιώσεις το κρύο θαλασσινό νερό στα πόδια σου ή τότε που ο καύσωνας είχε έρθει ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για’σενα …Μιλάω γι όλες εκείνες τις αξέχαστες στιγμές του καλοκαιριού που τα αστεράκια θα σου θυμίσουν σήμερα!

Γι’αυτό πρόσεχε …βγες τη νύχτα και κοίτα τον ουρανό, αυτό θα κάνω και’ γω και τότε θα δεις όλο σου τα καλοκαίρια να περνούν από τα μάτια σου… Μην στενοχωρηθείς όμως που έφυγαν! Σε εννιά μήνες τα μυθικά πλάσματα θα επιστρέψουν… και μαζί τους θα φέρουν και το καλοκαίρι. Θα το φέρουν για να γεμίσει πάλι τις καρδίες όλων μας, με γλυκές καλοκαιρινές αναμνήσεις…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις