Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αύριο Δευτέρα η κηδεία του καθηγητή Ανδρέα Γαλάζιου

Πάτρα: Αύριο Δευτέρα η κηδεία του καθηγη...

Έχασε την ζωή του σε ηλικία 54 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε στο κρεβάτι του ΠΠΝΠ του Ρίου, ο Αρτινός καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης Ανδρέας Γαλάζιος, ετών 54, υποκύπτοντας στην μάχη με την επάρατο, που είχε αρχίσει από δύο περίπου ετών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στην εκκλησία του Αγ. Διονυσίου Πατρών, ώρα 11 π.μ. και στην συνέχεια η σορός του θα διακομιστεί στο νεκροταφείο της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Επιθυμία του είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά στο κέντρο μεταμόσχευσης μυελού του ΠΠΝΠ.

Ο εκλιπών ήταν πατέρας μίας κόρης, της Δανάης, που εργάζεται δικηγόρος στην Πάτρα.  Γεννήθηκε στο χωριό Ζυγός Άρτας το 1960 και τις γραμματικές του γνώσεις τις ξεκίνησε στην πόλη της Άρτας, όπου φοίτησε στο εκεί γυμνάσιο. Στην συνέχεια εισήχθη στην Φιλοσοφική Σχολή των Ιωαννίνων, απ' όπου αποφοίτησε με την ιδιότητα του καθηγητή Μέσης.

Αμέσως διορίσθηκε στην Καστοριά και από κει το 1990 πήρε μετάθεση για την Πάτρα, την οποία αγάπησε ως δεύτερη Πατρίδα του. Εδώ στην πόλη του Πατρέα γνώρισε την Ζελέτα Κωνσταντίνα, φιλόλογος στην πόλη μας, με την οποία παντρεύτηκε και απέκτησαν την κόρη τους Δανάη.

Την πολιτική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την ΚΝΕ ως φοιτητής, πέρασε στο ΚΚΕ και μετά στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ενιαίο ΣΥΝ στο οποίου την ΝΕ Αχαΐας είχε διατελέσει μέλος επί αρκετά χρόνια. Τέλος με την συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε μέλος του.

Ήταν αγαπητός στους κύκλους των συναδέλφων του και για αυτό σε όποιο από τα συνδικαλιστικά όργανα του Συλλόγου Καθηγητών έβαζε υποψηφιότητα τον εξέλεγαν στην πρώτη γραμμή. Ελιχς ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, της οποίας υπήρξε διαμερισματικός σύμβουλος του Ανατολικού διαμερίσματος Πάτρας από το 2010 έως σήμερα, είχε καλλιτεχνικές ευαισθησίες, υπήρξε αυτοδίδακτος μουσικός  πνευστών και εγχόρδων, εικαστικός καλλιτέχνης και γαστριμαργικός μάγειρας!

Ο Ανδρέας Γαλάζιος, υπηρετούσε στο  7ο Λύκειο Πατρών ως μαθηματικός, όταν τον Αύγουστο του2012 έλαβε τα πρώτα ενοχλητικά μηνύματα του καρκίνου εγκεφάλου, από τις επιδράσεις του οποίου εξέπνευσε, μετά από σκληρή μάχη, ενώ από μηνός είχε ενημερωθεί πως επίκειται το τέλος του και με νηφάλια αποδοχή του τελεσμένου όρισε ως επιθυμία του να μην συνοδεύσουν την σορό του αχρείαστα στεφάνια λουλουδιών. Το δε τελευταίο δεκαπενθήμερο είχε εισέλθει στην διαδικασία του κώματος.

Η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Γαλάζιου προκάλεσε αισθήματα λύπης στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, αφού αποχωρίστηκαν ένας πολίτιμο σύντροφο και συνεργάτη.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις