Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H Γαλλική κωμωδία με ήρωα ένα αγόρι που η μητέρα του το μεγάλωσε ως κορίτσι, έρχεται στις Ελληνικές αίθουσες

H Γαλλική κωμωδία με ήρωα ένα αγόρι που ...

Το "Εγώ, ο εαυτός μου & η μαμά" έχει ήδη κάνει μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία

Το Γαλλικό φιλμ «Εγώ, ο εαυτός μου & η μαμά, Les garçons et Guillaume, à table», μία ταινία, με έντονα Αλμοδοβαρικά στοιχεία, αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που η μητέρα του τον μεγάλωσε ως κορίτσι.

Αποτελεί τη διασκευή του θεατρικού one man show του ιδίου του 42χρονου Γκιγιόμ Γκαλέν (Guillaume Gallienne) που είχε ανεβάσει με τεράστια επιτυχία το 2008. Με θεατρικό στιλ και πολύ χιούμορ ο Γκαλέν υποδύεται τον εαυτό του από τότε που ήταν παιδί μέχρι να μεγαλώσει.

Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό και σκανδαλιάρικο από την ενηλικίωση, όταν δε φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου!

Η ταινία που έχει γνωρίσει επιτυχία στη Γαλλία, θα αρχίσει να προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες από την εταιρεία Odeon, στις 30 Ιανουαρίου 2014.

Η μεγάλη αποκάλυψη του περσινού φεστιβάλ Καννών (κατάφερε από την πρώτη στιγμή να κλέψει τις εντυπώσεις στη Γαλλία, σημειώνοντας ρεκόρ εισιτηρίων και αλλεπάλληλα χαμόγελα στους θεατές) αφηγείται την ξεκαρδιστική αλλά και βαθιά ανθρώπινη εξομολόγηση ενός αγοριού, η μητέρα του οποίου αποφάσισε να τον μεγαλώσει με τις συνήθειες ενός κοριτσιού.

Ο Γκιγιόμ Γκαγιέν, ο οποίος είχε παίξει και στην «Μαρία Αντουανέτα» της Σοφίας Κόπολα, θεωρείται ένας σπουδαίος Γάλλος «πολυοργανίστας» που στην ταινία «Εγώ, ο εαυτός μου και η μαμά» παραδίδει μια ειλικρινή κατάθεση ψυχής.

Διακωμωδώντας τις πιο τραγελαφικές εμπειρίες ενός αγοριού που παρά την επεισοδιακή ανατροφή του, ως γκέι, αποφασίζει μεγαλώνοντας να αγκαλιάσει τον εσωτερικό του στρέιτ εαυτό. Ο Γκιγιόμ Γκαγιέν, με το απαράμιλλο θεατρικό του στιλ και μπόλικο χιούμορ, γράφει, σκηνοθετεί και ενσαρκώνει τους ρόλους κλειδιά μιας ταινίας που καταφέρνει να ξεπεράσει ηθικές και κοινωνικές αγκυλώσεις αιώνων.

Η πρωτοποριακή, αυτή, προσέγγιση ενός οικογενειακού ταμπού με διαχρονική ισχύ αποτελεί μια αναπάντεχη κινηματογραφική έκπληξη που καταφέρνει να προκαλέσει νευρικό, ανεπιτήδευτο, γέλιο, μέσα από τις πιο άβολες δραματικές καταστάσεις.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture