Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας πρόβαλλε την "Gloria" από τη Χιλή ενώ έκοψε και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας πρόβαλλε ...

Πολλοί σινεφίλ έδωσαν το παρών χθες στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε

Όπως αναμενόταν, πολλοί ήσαν οι σινεφίλ που τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 το βράδυ έσπευσαν στην Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας για να δουν την κοινωνική ταινία από την Χιλή «Gloria» με την εξαιρετική και αποκαλυπτική ερμηνεία της Παουλίνα Γκαρσία, η οποία μάλιστα βραβεύτηκε πέρυσι στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Η ταινία που άρεσε στους περισσότερους και παρουσίαζε την αδιέξοδη ερωτική σχέση ανάμεσα σε δύο μεσήλικες, την 58χρονη χωρισμένη Γκλόρια και τον Ροδόλφο (στο κατώφλι των 70) και αν και χωρισμένος, παραμένει αγκιστρωμένος και εγκλωβισμένος ακόμα στις δύο του κόρες και την πρώην σύζυγο του, έκλεινε με τον χορευτικό ντίσκο ύμνο των αρχών του ’80, «Gloria» του Ουμπέρτο Τότζι που είχε γίνει τεράστια επιτυχία και από την Λόρα Μπράνιγκαν.

Το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι μάλιστα φέτος είχε την τιμητική καθώς ακουγόταν και σε μία σκηνή της ταινίας «Ο Λύκος της Wall Street» του Μ. Σκορσέζε.

Μεταξύ των προβολών της ταινίας στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε, έγινε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης από την πρόεδρο του ΔΣ Ελένη Δάσιου. Παρόντες ήσαν ακόμα η Ασπασία Παίζη που συμβάλλει σημαντικά στο έργο και τις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, ο Γιώργος Δάσιος, ο Κώστας Λογαράς, η Σοφία Μαυρίδη, η Αντίτη Αβραμίδη, ο γνωστός σινεφίλ Γιώργος Χάχαλης (Τεντούρα Χάχαλη προσφέρθηκε στους θεατές μαζί με τα κομμάτια της βασιλόπιτας), ο Τάσος Παπαγιαννόπουλος, ο Χρήστος Σολωμός και πολλοί ακόμα σινεφίλ.

Υπήρχαν τρία φλουριά και τρεις τυχεροί που ήσαν όλες γυναίκες, οι οποίες μοιράστηκαν τα δώρα που ήσαν δωρεάν συνδρομές για την παρακολούθηση των ταινιών της Λέσχης και cd.

Οι τυχερές για το 2014 ήταν η κυρία Αθηνά Ιωαννίδου υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας στην Πάτρα και σινεφίλ και οι κυρίες Ολυμπία Καρακατσάνη και Βασιλική Καλύβα.

Για την προσεχή Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας έχει προγραμματίσει να προβάλλει μία ταινία από την Σαουδική Αραβία, «Το απαγορευμένο ποδήλατο» (κάτω φωτ.) σε σκηνοθεσία της Χαιφά Αλ Μανσούρ που έχει διακριθεί σε πολλά φεστιβάλ, ανάμεσα τους και της Βενετίας.

*Τέλος να προσθέσουμε ότι στη θέση του ντοκιμαντέρ «Ψάχνοντας τον Sugar man» που θα παιχθεί στις 30/1/2014 από την ομάδα Αrea 51, στην αίθουσα 8 των Ster cinemas, στις 22.15, η Κινηματογραφική λέσχη Πάτρας (που είναι γεγονός ότι πρώτη είχε προγραμματίσει την συγκεκριμένη ταινία που έχει τιμηθεί και με Όσκαρ), επέλεξε να δείξει τελικά το φιλμ «Μέλι» σε σκηνοθεσία της διάσημης Ελληνοιταλίδας ηθοποιού και σκηνοθέτιδας πλέον Βαλέρια Γκολίνο που είχε πρωτοπροβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Το "Μέλι" θα παιχθεί στις 31 Μαρτίου.

Eπιμέλεια - Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture