Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Πινακοθήκη

Αγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Πινακοθήκη

Το Αγρίνιο αναδεικνύεται σε πόλη του πολιτισμού

Χρόνια τώρα, κάθε φορά που μιλάμε για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης, η συζήτηση μοιραία καταλήγει στην απουσία πινακοθήκης. Αυτό επιτέλους αλλάζει.

Και συνδυαστικά με άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου, αλλά και ιδιωτών, (ενδεικτικά αναφέρουμε τη Φιλαρμονική, το Πνευματικό Κέντρο, το ΔΗΠΕΘΕ, τη ΓΕΑ, τους μουσικοχορευτικούς ομίλους κτλ), όπως και με ενέργειες δημιουργίας και ανάδειξης υποδομών (προγραμματική σύμβαση για το αρχαίο θέατρο της Στράτου και για τη δημιουργία Μουσείου στις καπναποθήκες Παπαπέτρου, η παραχώρηση στους Αγρινιώτες των καπναποθηκών Παπαστράτου, η ανάπλαση της παλιάς Λαχαναγοράς κ.α.), το Αγρίνιο αναδεικνύεται σε πόλη του πολιτισμού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΌπως ακριβώς ο χώρος της πινακοθήκης, η παλιά κατοικία του διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος, από οικονομικό κέντρο… θα είναι πλέον η καρδιά του πολιτισμού στην περιοχή. Αυτό επεσήμανε ο κ. Μοσχολιός, δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος που στα εγκαίνια βρέθηκαν πολλοί νεολαίοι της πόλης.

Φυσικά υπήρξαν οι δέουσες αναφορές σε όσους συνέβαλλαν στο να επιτευχθεί ο στόχος και ιδιαίτερα στον παρόντα στην εκδήλωση διευθυντή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας, κ. Διονύση Καψάλη, ο οποίος με τη σειρά του μίλησε για μια σημαντική στιγμή.

OΤο ίδιο έκανε και ο γνωστός καλλιτέχνης κ. Παναγιώτης Τέτσης, δηλώνοντας συγκινημένος που ένας τέτοιος χώρος εγκαινιάζεται με δικά του χαρακτικά έργα, μέρος της συλλογής του ΜΙΕΤ που καλύπτουν χρονολογικό φάσμα δημιουργίας 20 ετών, από την πρώτη καλλιτεχνική περίοδο έως τη δεκαετία του ’80, δίνοντας έτσι στο θεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα για το χαρακτικό του έργο.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Φεβρουαρίου 2014 και θα λειτουργεί : Τρίτη έως Σάββατο 10:00-13:00 & 18:00-20:30, Κυριακή 10:00-13:00 (Δευτέρα κλειστά), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

O O OLYMPUS DIGITAL CAMERA O O O OLYMPUS DIGITAL CAMERA O OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA O O O O OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA O OLYMPUS DIGITAL CAMERA O OLYMPUS DIGITAL CAMERA O OLYMPUS DIGITAL CAMERA O OLYMPUS DIGITAL CAMERA O O OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture