Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Critics' Choice Movie Awards - 13 βραβεία διεκδικούν τα "12 Χρόνια Σκλάβος" και "Οδηγός Διαπλοκής"

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Criti...

Η Ελληνογαλλίδα Αντέλ Εξαρχόπουλος είναι υποψήφια στην κατηγορία του καλύτερου νέου καλλιτέχνη

Συνεχίζονται οι αναγγελίες υποψηφιοτήτων και βραβείων στον κινηματογραφικό χώρο μεγαλώνοντας το ενδιαφέρον και την αγωνία εν αναμονή βέβαια και των υποψηφιοτήτων των Όσκαρ στις 16 Ιανουαρίου 2014.

Χθες λοιπόν 16/12/2013 ήταν η σειρά των Critics’ Choice Μovie Awards που απονέμει η Ένωση Κριτικών Broadcast Film Critics Association. Η φετινή είναι η 19η απονομή και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 16 Ιανουαρίου 2014.

Επικεφαλής με 13 υποψηφιότητες η κάθε μία, τέθηκαν οι ταινίες «12 Χρόνια Σκλάβος» του Στιβ Μακουίν και «American Hustle – Οδηγός Διαπλοκής» του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ που θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες στις 9 Ιανουαρίου 2014 από την Audiovisual.

Ακολουθούν το «Gravity» με 10 ενώ από 6 υποψηφιότητες έχουν λάβει το «Captain Phillips» του Πολ Γκρίνγκρας, το «Her – Δικός της» του Σπάικ Τζόνζι, η «Νεμπράσκα» του Ελληνοαμερικανού από το Διακοπτό Αλεξάντερ Πέιν αλλά και ο «Λύκος της Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Τρεις υποψηφιότητες έλαβε το «Dallas Buyers Club» με τον Μάθιου Μακόναχι και 4 το «Inside Llewyn Davis» και το «Saving Mr. Banks». Πέρυσι 8 από τις 10 υποψήφιες ταινίες των Critics’ Choice Movie Awards κατάφεραν στη συνέχεια να είναι υποψήφιες και στα Όσκαρ.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι 5 υποψηφιότητες έλαβε το «The Hobbit: the Desolation of Smaug – Η Ερημιά του Νοσφιστή» που προβάλλεται και στα Ster cinemas της Πάτρας αυτές τις μέρες με μεγάλη επιτυχία και 4 υποψηφιότητες τα φιλμ «August: Osage County» «Enough Said», «Iron Man 3» και «Rush» του Ρον Χάουαρντ.

Ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο ότι η Scarlett Johansson προτάθηκε εδώ στην κατηγορία του β’ γυναικείου ρόλου για την φωνητική της ερμηνεία στο «Her». Ο «Λύκος της Wall Street» με τις 6 υποψηφιότητες του, ανάμεσα τους για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, διασκευασμένο σενάριο και καλύτερου άνδρα ηθοποιού σε κωμωδία για τον Λ. Ντι Κάπριο, δείχνει παρότι άργησε να κυκλοφορήσει στις αίθουσες (βγαίνει τα Χριστούγεννα) να κερδίζει ολοένα έδαφος και την προσοχή μέχρι τα Όσκαρ.

Στα Critics’ Choice Awards υπάρχει και ξεχωριστή κατηγορία για τα καλύτερα φιλμ περιπέτειας όπου υποψήφια είναι τα “Rush” και “Lone Survivor” μαζί με τα «Αγώνες Πείνας – Φωτιά», “Iron Man 3″ και “Star Trek Into Darkness”.

Μεγάλος αναμένεται ο συναγωνισμός στις κατηγορίες των ανδρικών και γυναικείων ερμηνειών.

Στους άνδρες είναι υποψήφιοι οι παλαίμαχοι ηθοποιοί Μπρους Ντερν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ για τα «Νεμπράσκα» και "Όλα Χάθηκαν - All is Lost" αντίστοιχα, ο Μάθιου Μακόναχι, ο Κρίστιαν Μπέιλ για τον «Οδηγό Διαπλοκής», ο Τσιουέτελ Ελιτζόφορ για το «12 Χρόνια Σκλάβος» και ο Τομ Χανκς για το «Captain Philips».

Στις γυναίκες τα δύο φαβορί Κέιτ Μπλάνσετ (Θλιμμένη Τζάσμιν) και Σάντρα Μπούλοκ (Gravity) συναγωνίζονται οι Judi Dench για την «Philomena», η νεαρή Brie Larson για το Ανεξάρτητο «Short Term 12», η Μέριλ Στριπ για το «August: Osage County» και η θαυμάσια Emma Thompson για το «Saving Mr. Banks».

Τα συγκεκριμένα βραβεία απονέμουν πάνω από 300 κριτικοί από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο αλλά και το ιντερνετ σε ΗΠΑ και Καναδά.

Οι υποψήφιοι της κατηγορίας της καλύτερης ταινίας είναι τα φιλμ American Hustle, Captain Phillips, Dallas Buyers Club, Gravity, Her, Inside Llewyn Davis, Nebraska, Saving Mr. Banks, 12 Years a Slave και The Wolf of Wall Street.

Να μην παραλείψουμε τέλος ότι η 20χρονη Ελληνογαλλίδα ηθοποιός (φωτ.) Αντέλ Εξαρχόπουλος είναι υποψήφια στην 5άδα του καλύτερου νέου καλλιτέχνη της χρονιάς και η ταινία της «Η Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς το φαβορί για νίκη στην ξενόγλωσση κατηγορία.

Ακόμα στην κατηγορία του τραγουδιού χώρεσε εδώ το υπέροχο «Young and Beautiful με την Lana Del Rey από το «The Great Gatsby» που αδίκως δεν συμπεριλήφθηκε στην 5άδα των Χρυσών Σφαιρών αλλά μπορεί να ελπίζει για τα Όσκαρ.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture