Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Διαβάστε τις Ελληνικές ταινίες του φετινού 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους που ήδη ξεκίνησε

Διαβάστε τις Ελληνικές ταινίες του φετιν...

Παράλληλα στον Πύργο διεξάγεται και η 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας- CAMERA ZIZANIO

Μετά από τριάμιση χρόνια οικοινομικής κρίσης και παρά τη συρρίκωνση του προυπολογισμού του (όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου) δεν έχει υπάρξει η παραμικρή οικονομική ενίσχυση από 1/1/2013 μέχρι σήμερα) το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και το Camera Zizanio που ξεκίνησε στις 30/11 και θα συνεχιστεί έως και τις 13/12/2013, συνεχίζουν ακάθεκτα την παρορεία τους και σπάνε φέτος πολλά ρεκόρ ποσοτικού και ποιοτικού χαρακτήρα.

Σημαντικότερο ρεκόρ, η συμμετοχή Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, που ποτέ δεν είχαν ξεπεράσει τις τρεις ενώ φέτος έφτασαν τις 6.

Οι συμμετοχές αυτές είναι :

- Counting Happiness, της Βενετίας Ευριπιώτου

Ο Χασάν είναι ένα αγοράκι πέντε χρόνων που ζει μόνο στους δρόμους του Δελχί, πουλώντας κουρδιστά κοτοπουλάκια. Ο μικρός Ινδός είναι η προσωποποίηση της χαράς της ζωής και της αποφασιστικότητας. Οι περιπέτειές του τον οδηγούν στο μυστικό που πρώτος διατύπωσε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης «Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς».

- Man in a box, του Ηλία Παπασταματίου

(κινούμενο σχέδιο)

Μια φιγούρα αναδύεται από ένα κομμάτι πηλού, αλλά είναι αδύνατο να ελευθερωθεί.

Προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τρόπο να αποκοπεί από αυτό το κομμάτι πηλού που το περιορίζει. Η ελευθερία είναι κοντά…

- Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη, της Αμέρισσας Μπάστα

Την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς ένα κορίτσι θυμάται τα γεγονότα του καλοκαιριού, που ανάγκασαν την οικογένειά της να κλείσει το μαγαζί τους και να μετακομίσει μαζί με τη γιαγιά. Τώρα η οικογένεια πρέπει να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για το μέλλον.

Το φιλμ είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Carlo Levi, «Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι».

- Οι παλιάτσοι, του Δημήτρη Νάκου

Δύο πλανόδιοι μουσικοί, ένας γιγαντόσωμος βιολιστής κι ένας λιλιπούτειος τρομπετίστας, διεκδικούν τον ίδιο δρόμο για να παίξουν. Ο βιολιστής απομακρύνει τον πιτσιρίκο, γιατί του «χαλάει την πιάτσα», όμως εκείνος δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα...

- Ο Ήλιος κι ο Βοριάς, του Ηλία Νεοφώτιστου

Μια γυναίκα περπατάει στον αγρό, μαζεύοντας λουλούδια και ανεμόμυλους, ανυποψίαστη γι’ αυτό που θα της συμβεί όταν ο ήλιος κι ο βοριάς ερίσουν για το ποιος είναι δυνατότερος! Ο καθένας χρησιμοποιεί τα πιο δυνατά του όπλα.

Ποιος θα βγει νικητής;

- Νικολέτα, της Σόνιας Λίζας Κέντερμαν

Ήπειρος, 1951. Ένα 8χρονο αγόρι, θύμα του μίσους του εμφυλίου πολέμου, είναι υπεύθυνο για τη μοίρα της νεογέννητης αδερφής του. Με το μωρό στους ώμους του, διασχίζει τα αφιλόξενα βουνά και έρχεται αντιμέτωπο με αδιέξοδες καταστάσεις ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή.

*Αξίζει να αναφερθεί και η σημαντική παρουσία των Ελλήνων ντοκιμαντεριστών.

Στο τμήμα Kids & Docs του 16ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους όπου προβάλλονται το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Αντώνη Τολάκη «Ηλιόσποροι» με θέμα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία αλλά και το οικολογικό ντοκιμαντέρ της Μαρίας Σκουλά «Η επανάσταση ξεκίνησε από την Σπάρτη».

Συμπληρώνοντας τη λίστα των φετινών ρεκόρ:

* Στο φετινό πρόγραμμα της Camera Zizanio παρουσιάζονται δέκα ταινίες παιδιών από την Ηλεία, πρωτοφανές για οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

*147 σχολεία από όλη τη χώρα έστειλαν 180 ταινίες τους.

*530 μαθητές από τον Πύργο έκαναν αίτηση συμμετοχής στα εργαστήρια.

*375 ταινίες θα προβληθούν στην Camera Zizanio

*112 ταινίες προβάλλονται στο Φεστιβάλ Ολυμπίας και στα κινηματογραφικά του αφιερώματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture