Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το φιλμ "Ένα καλοκαίρι" με τον Μάθιου Μακόναχι απόψε από την Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας

Το φιλμ "Ένα καλοκαίρι" με τον...

Η ταινία έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές

Μία εξαιρετική Αμερικανική ταινία, που στην Πάτρα προβλήθηκε μόλις για τρεις βραδιές τον περασμένο Σεπτέμβριο στο θερινό σινεμά Κάστρο στο Ρίο, θα προβάλλει αυτήν την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην αίθουσα 3.

Θα γίνουν όπως πάντα 3 προγραμματισμένες προβολές, στις 18.00, στις 20.15 και η βραδινή στις 22.30.

Πρόκειται για το φιλμ «Mud – Ένα καλοκαίρι» που η εφημερίδα The Observer χαρακτήρισε ως ένα Ανεξάρτητο διαμάντι ενώ το Screen international έκανε λόγο για εξαιρετικές ερμηνείες. Η σκηνοθεσία είναι του Τζεφ Νίκολς (Το Καταφύγιο) και πρωταγωνιστούν οι  Μάθιου Μακόναχι, Σαμ Σέπαρντ, Ριζ Γουίδερσπουν, Τάι Σέρινταν.

Η ταινία είχε συμμετάσχει και στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κανών του 2012. Το φιλμ διανεμήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία Seven.

Ο Έλις και ο Νέκμπον, δυο παιδιά που ζουν στις όχθες του Μισισιπή, ανακαλύπτουν μια βάρκα πάνω στα κλαδιά πανύψηλων δέντρων. Εξερευνώντας το περίεργο θέαμα θα ανακαλύψουν ότι στο «δεντρόσπιτο» έχει πρόσφατα εγκατασταθεί ο Μαντ, ένας πεινασμένος μυστηριώδης τύπος που ζητά τη βοήθειά τους.

Τα δύο αγόρια θα δεχτούν να τον βοηθήσουν, προσφέροντάς του φαΐ και παραδίδοντας ερωτικά σημειώματα στην αγαπημένη του Τζούνιπερ.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, ο 35χρονος σκηνοθέτης Νίκολς μιλά για την παλιά Αμερική, της εργατικής περηφάνιας, της αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με την φύση και της κοινοτικής αλληλοβοήθειας αλλά και του μικροαστικού κομφορμισμού που επικρατεί σε όλη σχεδόν την αχανή χώρα των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα μελαγχολικό φιλμ που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς.

Mάλιστα η ερμηνεία του γοητευτικού Μάθιου Μακόναχι στην ταινία "Ένα Καλοκαίρι" έχει χαρακτηριστεί από τις καλύτερες της καριέρας του μαζί και με αυτή στο συγκλονιστικό "Dallas Buyers Club" και αναμένεται είτε για τον ένα είτε για τον άλλο ρόλο να καταφέρει να προταθεί για το Όσκαρ στην ερχόμενη απονομή του 2014.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture