Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το thebest.gr παρακολούθησε και σχολιάζει τον χθεσινό 1ο ημιτελικό της φετινής Eurovision

Το thebest.gr παρακολούθησε και σχολιάζε...

Ατύχησε και μάλλον αδικήθηκε η Κύπρος με την Δέσποινα Ολυμπίου που δεν πέρασε στον τελικό

Ο πρώτος ημιτελικός της φετινής Eurovision πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 14 Μαΐου 2013 στην αρένα του Μάλμε στη νότια Σουηδία όπου το κοινό που παρακολούθησε live τη βραδιά άγγιξε τους 11.500-12.000 θεατές.

Τον α’ ημιτελικό που διήρκησε μαζί με τα διαφημιστικά διαλείμματα περίπου 2 ώρες, μετέδωσε η ΝΕΤ με σχολιασμό της Μαρίας Κοζάκου και του Γιώργου Καπουτζίδη που είχαν καλό συντονισμό και γενικά τα πήγαν καλά.

Η βραδιά ήταν εντυπωσιακή (οι Σουηδοί εξάλλου γνωρίζουν καλά τα μυστικά και τις τεχνικές λεπτομέρειες του συγκεκριμένου σώου) ενώ το ενδιαφέρον στοιχείο για την Ελλάδα που θα διαγωνιστεί με το καλό αύριο Πέμπτη 16 Μαΐου στον 2ο ημιτελικό, στην 9η θέση με το «Alcohol is free», ήταν ότι ένα από τα πρώτα πλάνα της βραδιάς περιελάμβανε την διάσημη στα πέρατα του κόσμου, Μύκονο!

Η περσινή νικήτρια Loreen (Λορία στα Σουηδικά) εμφανίστηκε ντυμένη στα κόκκινα πλαισιωμένη από πιτσιρίκια που απ’όσο ακούσαμε έχουν πρόβλημα κώφωσης και τραγούδησε το κομμάτι «Euphoria» που σάρωσε στον περσινό διαγωνισμό στο Μπακού.

H περσινή νικήτρια της Σουηδίας, Λορία.

H περσινή νικήτρια της Σουηδίας, Λορία.

H περσινή νικήτρια της Σουηδίας, Λορία.

Από τις καινοτομίες του φετινού σώου είναι ότι δεν είδαμε 2 παρουσιαστές όπως συνηθιζόταν αλλά μία, την 43χρονη κωμικό και παρουσιάστρια Petra Mede, η οποία σε ένα ειδικό βίντεο που είδαμε πριν την αναγγελία των αποτελεσμάτων, εμφανιζόταν με ειδικό μοντάζ πλάι σε φημισμένους καλλιτέχνες και συμμετοχές της Γιουροβίζιον κατά το παρελθόν όπως το «Congratulations» του Άγγλου Κλιφ Ρίτσαρντ.

Παρόμοια βίντεο με εικόνες από παλιότερες Γιουροβίζιον και την Ρetra Mede μέσα, θα προβληθούν και στον δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης καθώς και στην μεγάλη βραδιά του τελικού το Σάββατο 18 Μαΐου 2013.

Από μουσικής πλευράς τα 16 τραγούδια – χώρες που διαγωνίστηκαν στον 1ο ημιτελικό δεν ήταν και τόσο υψηλού επιπέδου με εξαιρέσεις το φαβορί Δανία με το «Only teardrops» που πέρασε και λογικά θα πάει καλά και τη βραδιά του τελικού, την μπαλάντα της Ρωσίας «What if» με την 22χρονη φοιτήτρια δημοσιογραφίας Ντίνα Γκαρίποβα για ερμηνεύτρια, το χαμηλών τόνων και ατμοσφαιρικό κομμάτι της Ολλανδίας «Birds» με την 38χρονη Ανούκ (ήταν η χώρα που αναγγέλθηκε τελευταία ότι προκρίθηκε) και το χορευτικό και άψογα εκτελεσμένο επί σκηνής, «Solayoh» της Λευκορωσίας με την Αλιόνα Λανσκάγια που φορούσε καυτό μίνι φόρεμα και πλαισιωνόταν από 2 άνδρες χορευτές.

Όπως ακούσαμε το στάιλινγκ σε μπλε και λευκές αποχρώσεις της συμμετοχής της Λευκορωσίας που προκρίθηκε στον τελικό, είχε Ελληνική υπογραφή ενώ το χορευτικό στήσιμο σαν να μας φάνηκε ότι αντέγραφε την Έλενα Παπαρίζου.

 

Η νεαρή Ρωσίδα ερμηνεύτρια Ντίνα Γκαρίποβα που προκρίθηκε.

Η νεαρή Ρωσίδα ερμηνεύτρια Ντίνα Γκαρίπο...

Η νεαρή Ρωσίδα ερμηνεύτρια Ντίνα Γκαρίποβα που προκρίθηκε.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Λευκορωσίας που το στάιλινγκ της είχε Ελληνική υπογραφή.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Λευκορωσίας π...

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Λευκορωσίας που το στάιλινγκ της είχε Ελληνική υπογραφή.

Οι δέκα καλλιτέχνες που πέρασαν στον τελικό σε φωτό από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά το τέλος του 1ου ημιτελικού της φετινής Eurovision.

Οι δέκα καλλιτέχνες που πέρασαν στον  τε...

Οι δέκα καλλιτέχνες που πέρασαν στον τελικό σε φωτό από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά το τέλος του 1ου ημιτελικού της φετινής Eurovision.

Η Κύπρος με την Δέσποινα Ολυμπίου εντελώς μόνη στη σκηνή (δεν είχε ούτε μία συνοδεία στα φωνητικά) είχε ένα καλό τραγούδι, μία μπαλάντα τραγουδισμένη στα Ελληνικά, το "Αν με θυμάσαι".

Η ίδια έκανε μία καθαρά φεστιβαλική παρουσία, αξιοπρεπή και με «class» όπως σχολίασαν οι Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Καπουτζίδης και οι πληροφορίες ήθελαν την Κυπριακή συμμετοχή να έχει κερδίσει της εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής των χωρών που ψήφιζαν (το 50% του αποτελέσματος προήλθε εξάλλου από τις κριτικές επιτροπές).

Η Δέσποινα Ολυμπιίου επί σκηνής.

Η Δέσποινα Ολυμπιίου επί σκηνής.

Η Δέσποινα Ολυμπιίου επί σκηνής.

Εν τούτοις η Κύπρος δεν ήταν μεταξύ των 10 χωρών που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, αποτέλεσμα μάλλον άδικο. Βέβαια η Δέσποινα Ολυμπίου μας φάνηκε κάπως κρατημένη και όχι ιδιαίτερα ζεστή στην κάμερα, σαν να ήθελε να τονίσει την ποιοτική διαφοροποίηση της σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Επίσης οι γυναίκες καλλιτέχνιδες ήσαν περισσότερες στον πρώτο ημιτελικό ενώ αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι προτιμήθηκαν οι μπαλάντες της Ολλανδίας και της Ρωσίας και όχι της Κύπρου.

Η χειρότερη ίσως συμμετοχή και εμφάνιση χθες ήταν αναμφίβολα η κιτς παρουσία του Μαυροβουνίου με ένα κακό ραπ κομμάτι, τους δύο άνδρες καλλιτέχνες ντυμένους αστροναύτες με λευκές στολές – σκάφανδρα και την ερμηνεύτρια Νίνα Ζίζιτς επίσης εκκεντρικά ντυμένη, να έχει ένα ειδικό γυαλί στο ένα μάτι.

Εύστοχο το σχόλιο της Μαρίας Κοζάκου ότι «χωρίς τέτοια τραγούδια Γιουροβίζιον δεν γίνεται!».

Η κιτς εμφάνιση του γειτονικού Μαυροβουνίου που αποκλείστηκε.

Η κιτς εμφάνιση του γειτονικού Μαυροβουν...

Η κιτς εμφάνιση του γειτονικού Μαυροβουνίου που αποκλείστηκε.

Έκπληξη ήταν και η πρόκριση της Ιρλανδίας με τον Ράιαν Ντόλαν και τους ημίγυμνους χορευτές με τα τατουάζ που έμοιαζαν να έχουν έρθει, όπως σχολίασε ο Γ. Καπουτζίδης, από τα εξωτικά νησιά Φίτζι ενώ το Βέλγιο έστειλε έναν πιτσιρικά με μοντέρνο μαλλί, καλή φωνή και παρουσία που θύμιζε κοστουμαρισμένο Τζάστιν Μπίμπερ, τον Ρομπέρτο Μπελαρόσα και πέρασε στον τελικό.

 

Η Μολδαβία πόνταρε πολλά στο εντυπωσιακό φουστάνι που…ψήλωνε της Αλιόνα Μουν και πέρασε επίσης ενώ η Ουκρανία με το «Gravity» και τον γίγαντα που μετέφερε αγκαλιά στη σκηνή την τραγουδίστρια Ζλάτα Όγκνεβιτς, χωρίς να είναι τίποτε το σπουδαίο, τα κατάφερε και θα είναι και αυτή στον τελικό.

 

Τέλος προκρίθηκαν και η 4 μηνών έγκυος ερμηνεύτρια της Εσθονίας (όμορφη παρουσία και φωνή) Birgit και ο Λιθουανός Andrius Pojavis που τραγούδησε απλά «If you dont know, Im in love with you».

 

Εκτός της Κύπρου δεν μπόρεσαν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό η Αυστρία, η Κροατία με τους 6 λυρικούς ερμηνευτές που τραγούδησαν "Miseria", η Σλοβενία όπου η Χάνα σε κάποια σημεία του χορευτικού τραγουδιού της, τσίριζε, το Μαυροβούνιο και η Σερβία με τις 3 νεαρές κοπέλες που είχαν ντυθεί κακά αντίγραφα της Τάμτα.

*Όλες οι φωτό είναι από το επίσημο σάιτ του διαγωνισμού eurovision.tv.

Επιμέλεια - Τάκης Γ. Μαρτάτος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture